Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

12.10.2019 20:36 Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

Bojan Sarcevic oli Lapualla suorastaan tulessa. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket palasi voittojen pariin, kun Lapuan Kobrat kaatui kotiparketillaan koriluvuin 81–96 (45–44). Voitto Pohjanmaan derbystä oli hallitsevalle mestarille erityisen maukas, sillä Karhu Basketilla oli allaan kaksi tappiota.

– Kyllähän voitto Lapualla aina maistuu. Toivottavasti tällä on nyt kuitattu kaksi vähän yllättävääkin kotitappiota, 17 pistettä tulittanut Okko Järvi toivoi.

Kobrat aloitti ottelun terävästi seitsemällä nopealla pisteellä. Kauhajokelaisjoukkueen päävalmentaja Janne Koskimies ottikin aikalisän jo alle kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Aikalisän jälkeen oranssipaidat olivat jo paremmin valmiina paikallispelin vaatimustasoon.

Toinen puoliaika alkoi Kobrien pisteen johtoasemassa. Jälkimmäisen puoliskon hahmo oli Karhu Basketin kapteeni Bojan Sarcevic (26/6/7s), joka tulitti kaaren takaa kolmosia vailla minkäänlaista epäröintiä.

Sarcevic kasasi tilastosarakkeeseensa 26 pistettä vain yhdeksällä heitolla. Sarcevicin seitsemästä kolmosesta upposi kuusi. Muutoinkin oranssipaidat osuivat kaaren takaa esimerkillisesti: 15/29.

– Meidän keskittyminen oli tänään hyvää ja pistettiin palloa sisään hyvillä prosenteilla, Sarcevic kiitteli.

Sarcevicin ja Järven (17/5) lisäksi yksi ratkaisuhahmo oli levypalloissa kunnostautunut Evan Yates (9/12/4s).

– Paikallispeli toi lisää sytytystä joukkueelle. Meidän terävyys puolustuspäässä ei vieläkään ollut parasta mahdollista, mutta Kobrien heittopeli ei tänään sujunut. Paremmalla heittopelillä heidän olisi kyllä ollut mahdollisuus tehdä se 100 pistettä, Koskimies pohti.

Kobrien ykkönen oli jälleen Jordan Capps (29/7/3s). Julien Lewis (16/4/7s) pelasi myös kotijoukkueesta pirteästi.

–  Iso tasonnosto Ura-pelistä ja nyt näytettiin taas koripallojoukkueelta. Toisella jaksolla meillä oli ehkä parasta puolustusta tällä kaudella. Heittopeli oli tänään huonoa, mutta Karhu toisaalta puolusti palloscreenit hyvin, Kobrien käskyttäjä Ville Turja mietti.

Kobrien kausi jatkuu tiistaina kotisalissa BC Nokiaa vastaan. Karhu Basket puolestaan matkaa keskiviikkona Saloon.

Ottelutilasto

Kataja juhli kotonaan Pyrintöä vastaan

Joensuun Kataja Basket kaatoi vakuuttavasti Tampereen Pyrinnön LähiTapiola Areenalla 88–73 (46–45). Voitto oli kauden toinen Katajalle neljästä ottelusta.

– Saimme toisella puolikkaalla puolustuksen toimimaan kovien yksilösuoritusten avulla. Meillä hyvä viikko tuloksellisesti ja pelillisesti. Nyt kun saamme vielä Omar Calhounin ajettua sisään joukkueeseen, niin hyvältä näyttää, Katajan päävalmentaja Juha Sten hehkutti.

Katajan paras pistetehtailija oli Brandon Walters (20/6). Takamies Jarred Ogungbemi-Jackson (12/11/5s) täytti roolinsa monipuolisesti. Vaihtopenkiltä Matias Ojala (15/3) toi tarvittavia tehoja.

Pyrinnölle tappio oli kauden toinen. Ray Nixon (17/9) ja BJ Raymond (16/4) olivat joukkueensa parhaat tilastojen valossa.

– Rankka peli meiltä tänään. Meillä on palaset olla hyvä joukkue, mutta tänään emme pystyneet saamaan sitä esille, Pyrinnön laituri Nixon harmitteli.

Kataja jatkaa kotikentällään jo maanantaina Korihaita vastaan. Pyrintö isännöi keskiviikkona Lahti Basketballia.

Ottelutilasto

Riku Laine sytytti Vilppaan kotivoittoon

Korisliigan ainoa tappioton joukkue, Salon Vilpas, ei suostunut lauantainakaan taipumaan kotisalissaan. Lahti Basketball kaatui Vilppaan vahvan päätösneljänneksen turvin 89–84 (31–41).

Lahtelaisvieraat olivat ottelussa pitkään niskan päällä. Lahti vei toisen jakson peräti 23–6. Vilpas nousi voittoon toisen puoliajan vahvalla pelaamisella. Etenkin Riku Laine (17/6/3r) toi Vilppaalle valtavan määrän energiaa. 16 minuutissa Laine kokosi Korisliiga-uransa ennätyspisteet: 17.

– Eka puoliajalla ei ollut kivaa oikein kenelläkään, mutta toisella oli aika hauskaa. Lähdettiin löysästi peliin ja Lahti käytti sen hyväksi. Toisella saatiin energiat ylös ja oli hyvä fiilis pelata. Itsellä tuntui, että mitä vaan pistää ilmaan, se menee sisään, Laine hymyili.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Laineen tapaan DJ Laster (17/4) takoi Vilppaalle 17 pistettä. Lahden paras oli Courtney Stockard (28/7). Myös Vesa Mäkäläinen (15/4) jatkoi vahvaa syksyään.

– Onnittelut Salolle ja Rikulle piste-ennätyksestä. Johdettiin 16 pisteellä ja sitten kaveri sai momentumin päälle. Kammettiin vielä itsemme peliin mukaan, mutta lopussa meni liikaa pomputtamiseksi ja tehtiin omia juttuja.  Päästettiin Vilpas juoksemaan ja siinä he ovat parhaimmillaan. Parannettiin kuitenkin selvästi Seagulls-pelistä, Lahden pelintekijä Tuomas Hirvonen (13/6/6s) korosti.

Vilpas saa keskiviikkona vieraakseen Karhu Basketin. Lahti vierailee samaan aikaan Tampereella.

Ottelutilasto

 
17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia