Joona Heinonen San Pablo Burgosin organisaatioon

31.8.2023 09:01 Viimeiset kolme kautta madridilaista Zentro Basketia edustanut Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti Joona Heinonen, 19, siirtyy ammattilaissopimuksella Espanjan kakkostasolla pelaavan San Pablo Burgosin organisaatioon.

Joona Heinosen ura jatkuu Espanjassa. Kuva: Gabiwazowski

San Pablo Burgos pelasi Espanjan ACB-liigaa vuosina 2017-22, jonka lisäksi seura voitti FIBAn Mestareiden liigan kahtena vuonna peräkkäin kausilla 2019–20 ja 2020–21. Organisaation tähtäin on palauttaa seura takaisin Espanjan korkeimmalle sarjatasolle ja viime kaudella Burgos etenikin aina nousufinaaliin saakka, jossa kuitenkin Palencia oli parempi lukemin 95-83 ansaiten paikan ACB-liigaan tulevalle kaudelle.

Heinonen pelaa pääosin Burgosin kehitysjoukkueessa, Grupo de Santiagossa, Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla (EBA), mutta harjoittelee sekä kehitysjoukkueen että LEB Oroa pelaavan edustusjoukkueen kanssa.

Viime kaudella Heinonen pelasi Liga EBA:ssa Madridissa 21 minuutin ja 9.0 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

San Pablo Burgosin General Manager Albano Martínez on innoissaan sopimuksesta suomalaisen kanssa: 

- Arvostamme suuresti Joonan monipuolisuutta, sillä hän pystyy pelaamaan erilaisissa rooleissa niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Hän tulee varmasti auttamaan molempia meidän joukkueitamme. Olemme ilosia, että saamme olla osa hänen mukana hänen seuraavassa kehitysvaiheessaan.

Henkilöt

 
12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

Näytä lisää vastaavia