Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

1.5.2022 16:50 Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

Janne Koskimies uudisti joukkueen pelaamista täksi kaudeksi ja jälki on ollut hurjaa. Kuva: Ville Vuorinen

Edellisen kerran neljän finaalin suora nähtiin 1980-luvun puolivälin jälkeen, kun Kotkan Työväen Palloilijat ylsi samaan temppuun kuin Kauhajoki tänä keväänä. Kaksi kertaa edellisen kolmen kauden aikana Kauhajoki on poistunut parketilta kultamitalit kaulassaan. Viime keväänä Vilpas otti omansa, kun kauhajokiset hakivat kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies pitää maanantaina käynnistyvää finaalisarjaa ennakkoon äärimmäisen mielenkiintoisena. Molemmat joukkueet selvisivät finaaleihin identtisellä 7–1-voittotappiosuhteella pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Kun finaalisarja käynnistyy, kentällä nähdään kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta.

- Finaaleissa nähdään viimeisten vuosien ylivoimaisesti kovin taistelupari, joten tunnetta ei varmasti tule puuttumaan kentältä eikä katsomoista. On varmaa, että tulemme näkemään myös mielenkiintoisia vääntöjä pelaajien välillä: Rene Rougeau ja Juho Nenonen sekä Lee Skinner ja Jeremiah Wood ottavat toisistaan mittaa varmasti. Hermokontrolli tulee olemaan isossa roolissa, Koskimies avaa.

Runko- ja jatkosarjassa joukkueet kohtasivat yhteensä neljästi. Kauhajoki hävisi kauden aikana vain seitsemän ottelua ennen pudotuspelejä, mutta näistä kolme tuli Vilpasta vastaan. Koskimies myöntää, että Vilpas on ollut heille ylivoimaisesti kauden hankalin vastustaja.

- Meillä on ollut suuria vaikeuksia puolustaa yhtä sarjan parhaimmista heittäjistä Mikko Koivistoa tällä kaudella. Hän on tehnyt tuhoja meitä vastaan pallottomissa skriinitilanteissa. Lisäksi heillä on nopeita pelaajia takakentällä, joka vaikeuttaa meidän prässipelaamistamme – ja jotka pystyvät rikkomaan meidän puolustusta jaloillaan aina korille asti.

- Toki on muistettava, että emme kohdanneet kauden aikana kertaakaan täysillä kokoonpanoilla. Keskinäisissä kohtaamisissa heiltä oli välillä Wood sivussa ja meiltä taas esimerkiksi Henri Kantonen. Woodin kohdalla Vilppaan pelaaminen on erilaista, kun hän pelaa 30 minuuttia tuo pelintekoa meidän korimme läheisyyteen.

Viime vuoden finaaleissa etenkin Wood oli paha kanto kauhajokisten kaskessa. Vilppaan ja Woodin urakkaa toki helpotti se, että Kauhajoen iso mies TJ Holyfield loukkaantui ensimmäisessä finaalissa.

Koskimies ei liikaa uhraa ajatuksia enää viime kauden finaalisarjaan: on paljon uusia pelaajia ja Kauhajoki on itsekin muuttanut rutkasti pelaamistaan täksi kaudeksi. Jos viime kaudella joukkue oli etenkin vahvistuksien kohdalla kokematon, nyt Rougeau ja Cameron Jones pitävät huolen siitä, että tätä vaaraa ei ole.

- Kokeneet pelaajat ja etenkin aiemmin finaalisarjoissa nähdyt pelaajat ymmärtävät valmistautumisen merkityksen. Finaalisarjan aikana harjoitellaan aika vähän, joten he pystyvät vähälläkin harjoittelumäärällä omaksumaan ja toteuttamaan uusia juttuja seuraavassa pelissä. Jos vastustaja tekee jonkun tempun, he eivät toista kertaa anna samaa temppua heille, Koskimies avaa.

Koskimies näkee, että finaalisarjassa on ennakkoon samanlaista henkeä kuin keväällä 2018. Silloin Kauhajoki voitti seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden vahvan pudotuspelikevään johdosta. Monissa papereissa Vilpas oli silloin selkeä suosikki. Nyt roolit ovat päinvastaiset.

- Me olemme vahvojen otteiden myötä nousseet ennakkoon suosikiksi. Vilppaalla on nyt hieman sama tilanne, joka meillä Kauhajoella oli 2018. He ovat pelanneet nousujohteisesti jatkosarjan alusta saakka ja tulevat finaaleihin kovalla itseluottamuksella. Uskon, että ennakkoon on tulossa todella tasainen sarja, jossa ensimmäinen ottelu tulee kertomaan paljon tulevasta finaalisarjasta. Molemmat joukkueet tietävät, mitä mestaruuden voittaminen vaatii, Koskimies summaa.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

Näytä lisää vastaavia