Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

30.4.2022 20:50 Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

Severi Kaukiainen siirtyi täksi kaudeksi Kauhajoelle ja on ottanut välittömästi suuren roolin joukkueesta. Kuva: Ville Vuorinen

Viime vuoden kuudennessa miesten Korisliigan loppuottelussa Salon Vilpas nappasi Pantteri-patsaan mukaansa ja lähetti vastustajansa Kauhajoen kotimatkalle hopeamitalit kaulassa. Tällä kertaa tunnelma on jopa poikkeuksellisen odottava, kun revanssi käynnistyy Kauhajoen reippaista ennakkosuosikin asetelmista.

23-vuotias suomalainen takamies Severi Kaukiainen on mukana finaaleissa uransa toisen kerran. Hän kävi keväällä 2019 hakemassa yhden hopeamitalin Kouvojen jäsenenä, mutta mestaruuksia mies ei ole juhlinut.

Kaukiainen ei kuitenkaan ota ennakkoasetelmista erityisiä paineita. Hän naurahtaa leppoisana:

– Ei meitä ole tähänkään asti kiinnostanut, mitä muut meistä puhuvat. Keskitymme mieluummin omaan työhömme. Eihän tilanne enää tämän hienommaksi mene. Mestaruus on ollut koko ajan kautemme tavoite, ja nyt pääsemme kamppailemaan siitä.

Kaukiaisen asenne lienee viisas lähestymistapa. Vastustaja Vilpas nimittäin on numeroiden valossa ehkä altavastaaja, mutta joukkue on ennenkin pyyhkinyt ennakkoasetelmilla lattiaa. Kuluvissa playoffeissa salolaiset ovat pitäneet vastustajansa keskimäärin 71 pisteessä, ja heidän järeimpiin aseisiinsa kuuluvat sentteri Jeremiah Woodin varassa sisältä ulospäin rakentuva hyökkäys ja takamies Mikko Koiviston sormista sinkoilevat kaukoheitot.

Kaukiainen täsmentää, että erityisesti näihin tekijöihin Kauhajoen täytyy tosissaan varautua, mutta mitään rakettitiedettä tämäkään tilanne ei silti hänen silmiinsä ole.

– Meille on treenaamisen ja työnteon kautta muodostunut varma ja vakaa yhteishenki. Luotamme toinen toisiimme, ja se on kantanut hedelmää tähänkin asti. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että avainsanojamme ovat nämä samat vanhat mantrat: intensiteetti ja tempo.

Tämä on täysin totta. Avainsanat eivät tule yllätyksenä.

Mutta vaikka kuviot ovat tutut, ja tekeminen on hitsautunut hyvin yhteen, minkäänlaiseen kukkoiluun ei ole varaa sortua. Siitä muistuttaa Kaukiainenkin.

Hän antaa krediittiä erityisesti Kauhajoen kokeneille amerikkalaisvahvistuksille Cameron Jonesille ja Rene Rougeaulle, jotka ovat olleet samoissa asetelmissa urallaan jo monta kertaa ja osaavat kertoa nuoremmilleenkin, että käsillä oleva tilanne on vihoviimeinen paikka, jossa kannattaa antaa homman kihahtaa hattuun.

– Jones, Rougeau ja valmentajamme Janne Koskimies ovat pitäneet tehokkaasti huolen, ettei jengi lähde leijumaan vaan kaikilla pysyvät jalkapohjat kiinni lattiassa. Joka peliin pitää lähteä aina samalla asenteella, vaikka olisi voittanut kuinka monta, Kaukiainen toteaa.

Finaalisarja käynnistyy 2.5. Kauhajoen kotikentällä. Kauhajoen kotiotteluiden ennakkoliput ovat myynnissä täällä ja Vilppaan kotiotteluiden liput puolestaan löytyvät täältä. Jim näyttää ensimmäisen finaalin 2.5. vapaasti omalla kanavallaan.

Henkilöt

 
26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

Näytä lisää vastaavia