Honka ja Sykki C-nuorten Suomen mestareiksi

8.5.2017 C-nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Kisakalliossa. Tytöissä SM-kultaa juhli Tapiolan Honka ja poikien mestaruuden vei Sykki.

Tapiolan Hongan C-tytöt pääsivät leikkaamaan Kisakalliossa korisukan mestaruuden merkiksi.

Hongan mestarijoukkue.

Sykin C-pojat juhlivat SM-kultaa oltuaan sarjassa voittamattomia.

Sykin mestarijoukkue. Kuvat: Pihla Nikkarinen, Tom Sandvik & Jaakko Simell

Honka ja Helmi Basket etenivät lopputurnaukseen puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki kahdeksan runkosarjan otteluaan. Myös Kisakalliossa tahti jatkui vakuuttavana, ja finaalissa nähtiin kaksi tappiotonta joukkuetta.

Loppuottelussa Honka oli vahvempi ja vei C-tyttöjen SM-kultaa lukemin 71-61. Hongasta parhaana palkittiin Henna Sandvik ja Helmi Basketista Julianna Luoto.

C-poikien SM-sarjan mestaruuden vei Hongan tapaan voitosta voittoon marssinut Sykki 03. Finaalissa se kaatoi Tapiolan Honka Männyn 97-70.

Sykin MVP-pelaajaksi valittiin hurjia tehoja lopputurnauksessa väläytellyt Ville Tolonen, ja Hongan parhaana palkittiin Lauri Kallio.

C-nuorten SM-sarja

Sijoitukset ja parhaat pelaajat

Tytöt

 

1. Honka

Henna Sandvik

2. Helmi Basket

Julianna Luoto

3. HNMKY White

Kati Ollilainen

4. BC Nokia

Kaisa Pirttinen

5. EBT

Juliana Haddad

6. FoKoPo

Alina Karhi

7. OrJy

Iita Selkee

8. Kouvot

Anna Tommola

  

Pojat

 

1. Sykki 03

Ville Tolonen

2. Tapiolan Honka Mänty

Lauri Kallio

3. Salon Vilpas

Timur Emaldynov

4 .Kori-80

Elmo Lehtonen

5. TuNMKY

Ilja Karpin

6. YMCA Heinola

Tomi Leppänen

7. Pyrintö

Gesim Bajrami

8. Korihait

Tommi Lehtonen

Lisätiedot: C-poikien SM-sarja
 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

16.5.2020 10:37 Korisleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Seurauutisia #10: Seuratoiminnan kehittämistukea kuudelle koripalloseuralle

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia