Espoolaisjoukkueille voitot – PeKan voittoputki jatkuu

23.2.2022 20:53 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Honka ja EBT parantelivat asemiaan pudotuspelipaikkataistelussa. PeKa puolestaan kasvatti sarjajohtoaan ylemmän jatkosarjan puolella.

PeKa jatkoi voittoputkeaan Linda-Lotta Lehtorannan johdolla. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Pyrintö ei pysynyt Hongan tahdissa

Tapiolan Honka sai alemmassa jatkosarjassa vieraakseen sarjajumbon Tampereelta. Espoolaisryhmä oli ottelussa huomattavasti vahvempi ja paransi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikasta. Ottelu päättyi 96-61.

Kotijoukkue meni menojaan jo avausjaksolla. Se takoi taululle 30 pistettä ja johti ensimmäisellä tauolla jo 14 pisteellä.

Toisella jaksolla Pyrinnön puolustuspelaaminen parani ja jakson aikana nähtiin tasaista peliä. Puoliajalla kotijoukkue johti 43-26.

Honka laittoi jälleen jalan kaasulle kolmannella jaksolla. Se kasvatti jakson aikana johtonsa jo 27 pisteeseen.

Hongalla oli päätösjaksolla turvallinen etumatka, mutta se onnistui edelleen kasvattamaan johtoaan. Sarjapisteet jäivät Espooseen 96-61.

Carmen Tyson-Thomas teki ottelussa 21 pistettä ja nappasi 12 levypalloa. Desiree Ramos säesti 20 pisteellä. Pyrinnön Whisper Fisher pussitti 15 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Ottelutilasto

Peli-Karhut jälleen vahva

Kotkan Peli-Karhut sai vieraita Vimpelistä. Joukkueiden viimeaikaiset otteet ovat olleet täysin päinvastaisia, kun sarjakärki PeKa on kulkenut voitosta voittoon, on Vimpelillä ollut vaikeampaa. Sama tahti jatkui myös Kotkassa, kun kotijoukkue otti sarjapisteet 82-57.

Vielä avausjakson aikana ei joukkueiden välille syntynyt eroa. Ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteessa 15-15.

Toiselle jaksolle kotkalaisryhmä sai uutta virtaa. Sen hyökkäys toimi paremmin ja sen turvin se otti johtoaseman itselleen. Puoliajalla joukkue johti 42-30.

Kolmas jakso oli jälleen tasaisempi ja Vimpeli sai peliotteisiinsa terävyyttä. Päätösjaksolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen 15 pisteen johdossa.

PeKa varmisti voittonsa päätösjaksolla, kun se kasvatti johtoaan. Sarjakärki nappasi ottelusta pisteet 82-57.

PeKa onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Linda-Lotta Lehtoranta teki 15 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Naomi Davenport pussitti 14 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. ViVe:n Kym Royster teki 20 pistettä ja otti kuusi levypalloa.

EBT kukisti hyökkäyskilpailussa FoA:n

EBT matkasi vierasotteluun Forssaan. Joukkue haki vieraspisteet 104-96 ja on kiinni kuudennessa sijassa.

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. EBT pääsi tauolle neljän pisteen johdossa.

Toinen jakso oli vieraiden näytöstä. Joukkue teki Alun hyökkäämisestä vaikeaa ja onnistui samalla loistavasti hyökkäyspäässä. Se johti puoliajalla 55-33.

Emännät osoittivat elonmerkkejä kolmannella jaksolla ja kuroivat eroa kiinni. Viimeiselle jaksolle lähdettiin vieraiden 14 pisteen johdossa.

Myös neljäs jakso oli Alulta vahva ja se tuli taistelemaan voitosta. Espoolaisjoukkue kesti kuitenkin kirin ja nappasi sarjapisteet 104-96.

Taylor Jones debytoi EBT:n paidassa. Hän takoi taululle hienon tilastorivin, hänelle merkittiin 36 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Alyesha Lovett upotti 27 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Davida Dale teki kyseenalaisen triplatuplan. Hän säkitti 18 pistettä, jakoi 13 koriin johtanutta syöttöä, mutta menetti pallon myös kymmenen kertaa.

 
30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Näytä lisää vastaavia