Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

24.1.2020 13:20 Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

Täksi kaudeksi Suomeen palannut Shawn Huff on yksi monipuolisen Seagullsin ratkaisijoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Legendaarinen Töölön Kisahalli, YLE TV2 ja 10.000 euron pääpalkinto. Lauantaina kello 19.15 käynnistyvästä Suomen Cup -huipennuksesta ei panoksia puutu. Cup-finaali tuo oivan piristyksen Korisliigan runkosarjan keskelle, kun Seagulls ja Vilpas ottavat toisistaan mittaa.  

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laaksolle tuleva cup-huipennus on ensimmäinen laatuaan. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta Karhu Basketin peräsimessä voittaneelle Laaksolle uusi tilanne avaa uusia lähestymiskulmia.

- Tämä on ensimmäinen kerta minulle, joten en osaa hirveästi odotuksia ladata. Mielestäni tämä on meille loistava mahdollisuus kesken kauden lähteä otteluun erilaisilla mindsetillä pelaamaan. Tämä on yksi peli, jossa voitolla saa kunniaa ja mukavan palkintošekin. Lopputuloksella ei niinkään ole väliä, vain voitto merkitsee, Laakso avaa.

Seagulls porskuttaa Korisliigan piikkipaikalla, kun se on 27 ottelusta voittanut 23. Viime otteluissa joukkue on onnistunut nousemaan voittoihin vahvojen toisten puoliaikojen ansioista. 

- Olemme syttyneet otteluihin vähän verkkaisesti. Toisella puoliajalla meiltä on nähty sellaista peliä, jollaista haluamme pelata. Toki aina on muistettava, että joukkuepeleissä kaikki asiat tapahtuvat suhteessa vastustajaan: joskus he onnistuvat todella hyvin, toisiaan ei välttämättä niin hyvin. Emme ole kuitenkaan otteluiden sisällä muutettu omaa tekemistä juurikaan, vaan olemme oman konseptimme sisällä onnistuneet kääntämään ottelut voitoiksemme. 

Seagulls ja Vilpas ovat kohdanneet Korisliigan kuluneen kauden runkosarjassa kahdesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa. Laakso näkee, että kauden mittaan loukkaantumisten myötä uudelleen muotoutunut Vilpas on poissaoloista huolimatta todella laadukas joukkue.

- Viimeksi pelasimme todella hyvän kotiottelun (111-76) Vilpasta vastaan, mutta silloin Teemu Rannikko ja Juho Nenonen olivat mukana. Mikko Koiviston mukana olo finaalissa on kysymysmerkki meille, mutta tästä huolimatta joukkueen rosterista löytyy äärimmäisen hyviä liigatason pelaajia, jotka pystyvät loistamaan sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, Laakso avaa.

Laakso nostaa esiin muutaman nimen, joiden kanssa Seagulls saa olla todella tarkkana.

- Koiviston heittäminen saa meiltä erityishuomion. Henri Kantonen on pelannut hienoa kautta ja häntä meidän on pystyttävä häiritsemään. Tim Colemanin lisäksi viimeisenä mukaan liittynyt Tobin Carberry on osoittanut ensimmäisissä peleissään olevansa yksi sarjan vaarallisimmista pelaajista.

- Uskon, että lauantai-illasta tulee hieno korisfestivaali ja toivon, että molempien joukkueiden kannattajat täyttävät Kisahallin.

 

Karhun kaataminen lujitti Vilpas-leirin uskoa

Vilpas kaatoi keskiviikkona Korisliigan kärkiottelussa sarjakolmosena majailevan Karhu Basketin. Rutkasti loukkaantumisista kärsinyt Vilpas on onnistunut vastoinkäymisistä huolimatta esiintymään parketeilla hienosti, ennen kaikkea ottamaan kovia voittoja. Joukkue on sarjassa toisena kaksi voittoa vähemmän Seagullsia ottaneena.

- Keskiviikon voitto Karhusta kertoi, että kun saamme pidettyä intensiteetin ja energia korkealla, voimme kaataa kenet tahansa, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen näkee.

Vilpas vahvistui taannoin tutulla paluumuuttajalla, kun Tobin Carberry palasi Suomeen kivikovasta VTB-liigasta.

- Hän on älyttömän hyvä ihminen joukkueelle niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kentällä hän on meille erittäin tärkeä pelaaja, joka on todella monipuolinen. Hän tuo muuten suhteellisen kokemattomalle joukkueelle tärkeää johtajuutta ja esimerkkiä kovalla työnteollaan.

Vilppaan Henri Kantonen (11p/5,4lp/3,6s) on tällä kaudella tehnyt lopullisen läpimurtonsa Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Teemu Rannikon ja Juho Nenosen ollessa sivussa loukkaantumisten takia, uudet vastuunkantajat ovat vastanneet huutoon. Henri Kantonen, Aatu Kivimäki ja Riku Laine ovat esiintyneet koko kauden mittakaavassa kerrassaan mainiosti. Salolaisten laaja materiaali on mahdollistanut uusien vastuunkantajien löytymisen nopeasti, johon huutoon he ovat vastanneet välittömästi.

- Emme ole viime aikoina pystyneet hirveästi harjoittelemaan – kahden pelin viikkotahdissa siihen ei tällä rosterilla ole mahdollisuutta. Muutoksen keskellä rytmi pelaamiseen löytyy parhaiten pelaamalla. Meille paras mahdollinen treeni cup-finaaliin oli keskiviikkona pelattu Karhu-ottelu. Toki tiedostamme, että lähdemme finaaliin haastajana, Tuominen kommentoi-

Seagullsin kotikenttä on tällä kaudella vastustajalle hankala, mahdoton paikka. Helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki kotiottelunsa. Tälle Vilpas haluaa lauantai-iltana tehdä lopun. 

- Edellinen visiitti Kisahallissa oli meiltä kauden huonoin peli. Meidän on keskityttävä niihin asioihin, joihin itse voimme vaikuttaa. Uskon, että jos saamme energiatasot ja intensiteetin korkealle, Seagulls on kaadettavissa. 

Vilpas juhli viime kaudella Suomen Cupin voittoa. Täksi kaudeksi kilpailu uudistui, kun Korisliigan runkosarjan kahdeksan parasta pelasivat cup-muotoisen kilpailun vuodenvaihteen molemmin puolin. Tuominen iloitsee uudesta formaatista.

- Lähdemme hyvillä fiiliksillä otteluun. Pitkän runkosarjan keskelle on rakennettu poikkeuksellinen tapahtuma, peli pelataan legendaarisella pelipaikalla. On hienoa, että YLE on ottelussa mukana. Uskon, että joukkueet tekevät lauantaista hienon tapahtuman, joka tekee hyvää korikselle, Tuominen päättää.

Otteluliput >

YLE TV2 näyttää ottelun suorana lauantaina alkaen kello 19.00. 

 
1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

17.12.2022 20:05 Korisliiga

Korihait kauden kolmanteen voittoon Trey Niemen johdolla – Kauhajoelle pisteet poikkeuksellisesta yhdistelmäottelusta

Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

11.12.2022 19:33 Pääjuttu

Severi Kaukiainen loisti illan Korisliiga-ottelussa – Seagulls puolestaan jatkoon Suomen Cupissa

Illan aikana pelattiin kaksi miesten ottelua. Korisliigan puolella Kauhajoki haki sarjapisteet vieraista, kun taas Helsinki Seagulls selvitti Suomen Cupin puolivälierät.

10.12.2022 20:59 Pääjuttu

Kataja kirkkaasti välieriin miesten Suomen Cupissa

Kataja Basketin ja Salon Vilppaan puolivälieräkohtaaminen päättyi Katajan roimaan voittoon.

9.12.2022 20:32 Korisliiga

Nokia vei Suomen Cupin ensimmäisen puolivälierän – kapteeni Lehto vedossa

BC Nokia eteni ensimmäisenä joukkueena miesten Suomen Cupin välieriin.

28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

Näytä lisää vastaavia