Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Veera Pirttinen pelasi hyvin Catzin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz otti tärkeän voiton

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet 89-72.

Kotijoukkue vei ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Joukkueen nimiin merkittiin molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla lappeenrantalaisjoukkue johti peliä 53-35.

Pyrintö kavensi eroa kolmannella jaksolla. Se vei jakson 24-16 ja kavensi eron seitsemään pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla Catz ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan yllättämään. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 89-72. 

Lappeenrantalaisjoukkue rokotti vieraitaan pallonriistojen jälkeen. Heille merkattiin 26 pistettä vastustajan pallon menetyksistä. Pyrintö jäi 14 pisteeseen.

- Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksemme oli maltillista, mutta puolustuksellamme oli vaikeuksia etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Lopuksi teimme pelin itsellemme turhankin vaikeaksi. Positiivista oli, että Jordan Jones pystyi ottamaan joukkueen reppuselkään ja pitämään pelin toisella jaksolla kasassa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Roosa Kosonen teki 22 pistettä. Veera Pirttinen oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 17 pistettä, otti 12 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Pyrinnön Liisa Taponen sai kasaan tupla-tuplan 19 pistettä ja 13 levypalloa.

- Paikka ei alussa toiminut, koska Catz:llä on niin hyviä heittäjiä. Miespuolustuksella tulimme lähelle ja olen erittäin tyytyväinen, ettemme luovuttaneet missään vaiheessa. Tappio kuitenkin harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

Catz nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen. Pyrinnöllä on voittotili vielä avaamatta.

Ottelutilasto

Honka aloitti vieraskiertueensa voitolla

Tapiolan Honka matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Honka oli täysin suvereeni ja vei ottelusta pisteet 101-57. 

Espoolaisjoukkue vei nimiinsä ensimmäisen ja toisen jakson. Puoliajalla tilanne oli vieraiden hyväksi 44-33.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Espoolaiset veivät senkin kuitenkin nimiinsä 22-19.

Viimeisellä jaksolla Vimpeli ei päässyt yllättämään. Honka pelasi suvereenisti ja vei jakson 35-5. Niinpä pisteet matkasivat Espooseen 101-57.

- Ensimmäinen erä oli tosi tasainen. Päästiin toisessa erässä vähän karkuun, saatiin onnistumisia ja stoppeja ja puolustustaktiikka oli aika hyvä. Onnistuimme toisella puoliajalla pitämään koko pelin. Meillä on monta hyvää pelaajaa joka pelipaikalle ja tänään käytimme hyväksi myös pituusylivoimaamme, Hongan Taru Tuukkanen sanoi.

Kotijoukkue oli ottelussa täysin aloitusviisikkonsa pisteiden varassa. Vaihtopelaajat onnistuivat tekemään vain neljä pistettä. Hongan vaihtopelaajat tekivät 29 pistettä.

Tuukkanen oli ottelun hahmo. Hän teki 27 pistettä ja otti 14 levypalloa. Gabriela Bronson oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkattiin 19 pistettä, 12 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Doniyah Cliney ja Mariah Miller tekivät molemmat 16 pistettä.

- Saimme otteluun hyvän startin, mutta jossakin kohtaa energia loppui. Olimme passiivisia puolustuksessa. Tänään oli aika huono osumatarkkuus joissakin tilanteissa, Vimpelin Minttu Isoranta pohti.

Honka nousi voitollaan 22 pisteeseen ja on sarjassa kolmantena. Vimpeli on 12 pisteellä seitsemäntenä.

Ottelutilasto

Kouvottaret ToPo:a parempi

ToPo matkasi Kouvottarien vieraaksi. Kotijoukkue vei vähäpisteisen ottelun nimiinsä 72-51.

Vierasjoukkueella oli ottelussa käynnistymisvaikeuksia. Kouvottarien puolustuspeli toimi ja joukkue karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 17-7.

Toinen jakso oli tasaisempi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä. Niinpä puoliajalle mentiin tilanteessa 40-24.

Kolmannelle jaksolle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se onnistuikin kaventamaan Kouvottarien johdon 11 pisteeseen.

Viimeinen jakso meni kuitenkin jälleen kotijoukkueelle ja pisteet jäivät Kouvolaan 72-51.

Kouvottarien aloitusviisikko oli ToPo:lle vaikea pideltävä. Heille merkattiin 54 pistettä, kun helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko jäi 29 pisteeseen.

Sarah Toeaina tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hänelle merkattiin 22 pistettä ja 14 levypalloa. Henriikka Vähäuski teki 13 pistettä. Nea Kuisma oli ainut pelaaja vierasjoukkueesta, joka ylitti kaksinumeroisen pistemäärän. Hän teki 12 pistettä.

Kouvottaret on sarjassa viidentenä. ToPo on yhdeksännellä sijalla. 

Ottelutilasto

Peli-Karhut hoiti kärkikamppailun

Kaksi sarjan kärkijoukkuetta iskivät yhteen Kotkassa. Tappioitta kauden pelannut Peli-Karhut ei ollut tälläkään kertaa yllätettävissä, vaan joukkue nappasi voiton 105-86.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-25.

Toisella jaksolla EBT ei saanut Peli-Karhujen hyökkäyksiä kuriin. PeKa:n pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja joukkue vei jakson 37-20. Se pääsikin puoliajalle 18 pisteen johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. EBT sai hidastettua kotijoukkueen hyökkäyspelaamista ja vei jakson kahdella pisteellä. 

Kotkalaiset lähtivät viimeiselle jaksolle 16 pisteen etumatkalta eivätkä tarjonneet vierailleen enää mahdollisuuksia päästä mukaan peliin. Se hoiti viimeisen jakson kunnialla ja pääsi juhlimaan voittoa 105-86.

Zykera Rice oli hyvällä pelipäällä ja upotti 25 pistettä. Hänelle kertyi myös kahdeksan levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta heitti 14 pisteellä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. EBT:n amerikkalaiskaksikko oli joukkueen parhaimmistoa. Morgan Batey upotti 30 pistettä. Hannah Little teki tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla.

Peli-Karhut kasvatti johtonsa sarjassa neljään pisteeseen. EBT on edelleen toisena.

Ottelutilasto

 

 
25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

Näytä lisää vastaavia