Catzin tappioputki poikki – PeKa hoiti kärkikamppailun

16.1.2021 18:48 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Veera Pirttinen pelasi hyvin Catzin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz otti tärkeän voiton

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet 89-72.

Kotijoukkue vei ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Joukkueen nimiin merkittiin molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla lappeenrantalaisjoukkue johti peliä 53-35.

Pyrintö kavensi eroa kolmannella jaksolla. Se vei jakson 24-16 ja kavensi eron seitsemään pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla Catz ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan yllättämään. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 89-72. 

Lappeenrantalaisjoukkue rokotti vieraitaan pallonriistojen jälkeen. Heille merkattiin 26 pistettä vastustajan pallon menetyksistä. Pyrintö jäi 14 pisteeseen.

- Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksemme oli maltillista, mutta puolustuksellamme oli vaikeuksia etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Lopuksi teimme pelin itsellemme turhankin vaikeaksi. Positiivista oli, että Jordan Jones pystyi ottamaan joukkueen reppuselkään ja pitämään pelin toisella jaksolla kasassa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Roosa Kosonen teki 22 pistettä. Veera Pirttinen oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 17 pistettä, otti 12 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Pyrinnön Liisa Taponen sai kasaan tupla-tuplan 19 pistettä ja 13 levypalloa.

- Paikka ei alussa toiminut, koska Catz:llä on niin hyviä heittäjiä. Miespuolustuksella tulimme lähelle ja olen erittäin tyytyväinen, ettemme luovuttaneet missään vaiheessa. Tappio kuitenkin harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

Catz nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen. Pyrinnöllä on voittotili vielä avaamatta.

Ottelutilasto

Honka aloitti vieraskiertueensa voitolla

Tapiolan Honka matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Honka oli täysin suvereeni ja vei ottelusta pisteet 101-57. 

Espoolaisjoukkue vei nimiinsä ensimmäisen ja toisen jakson. Puoliajalla tilanne oli vieraiden hyväksi 44-33.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Espoolaiset veivät senkin kuitenkin nimiinsä 22-19.

Viimeisellä jaksolla Vimpeli ei päässyt yllättämään. Honka pelasi suvereenisti ja vei jakson 35-5. Niinpä pisteet matkasivat Espooseen 101-57.

- Ensimmäinen erä oli tosi tasainen. Päästiin toisessa erässä vähän karkuun, saatiin onnistumisia ja stoppeja ja puolustustaktiikka oli aika hyvä. Onnistuimme toisella puoliajalla pitämään koko pelin. Meillä on monta hyvää pelaajaa joka pelipaikalle ja tänään käytimme hyväksi myös pituusylivoimaamme, Hongan Taru Tuukkanen sanoi.

Kotijoukkue oli ottelussa täysin aloitusviisikkonsa pisteiden varassa. Vaihtopelaajat onnistuivat tekemään vain neljä pistettä. Hongan vaihtopelaajat tekivät 29 pistettä.

Tuukkanen oli ottelun hahmo. Hän teki 27 pistettä ja otti 14 levypalloa. Gabriela Bronson oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkattiin 19 pistettä, 12 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Doniyah Cliney ja Mariah Miller tekivät molemmat 16 pistettä.

- Saimme otteluun hyvän startin, mutta jossakin kohtaa energia loppui. Olimme passiivisia puolustuksessa. Tänään oli aika huono osumatarkkuus joissakin tilanteissa, Vimpelin Minttu Isoranta pohti.

Honka nousi voitollaan 22 pisteeseen ja on sarjassa kolmantena. Vimpeli on 12 pisteellä seitsemäntenä.

Ottelutilasto

Kouvottaret ToPo:a parempi

ToPo matkasi Kouvottarien vieraaksi. Kotijoukkue vei vähäpisteisen ottelun nimiinsä 72-51.

Vierasjoukkueella oli ottelussa käynnistymisvaikeuksia. Kouvottarien puolustuspeli toimi ja joukkue karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 17-7.

Toinen jakso oli tasaisempi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä. Niinpä puoliajalle mentiin tilanteessa 40-24.

Kolmannelle jaksolle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se onnistuikin kaventamaan Kouvottarien johdon 11 pisteeseen.

Viimeinen jakso meni kuitenkin jälleen kotijoukkueelle ja pisteet jäivät Kouvolaan 72-51.

Kouvottarien aloitusviisikko oli ToPo:lle vaikea pideltävä. Heille merkattiin 54 pistettä, kun helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko jäi 29 pisteeseen.

Sarah Toeaina tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hänelle merkattiin 22 pistettä ja 14 levypalloa. Henriikka Vähäuski teki 13 pistettä. Nea Kuisma oli ainut pelaaja vierasjoukkueesta, joka ylitti kaksinumeroisen pistemäärän. Hän teki 12 pistettä.

Kouvottaret on sarjassa viidentenä. ToPo on yhdeksännellä sijalla. 

Ottelutilasto

Peli-Karhut hoiti kärkikamppailun

Kaksi sarjan kärkijoukkuetta iskivät yhteen Kotkassa. Tappioitta kauden pelannut Peli-Karhut ei ollut tälläkään kertaa yllätettävissä, vaan joukkue nappasi voiton 105-86.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-25.

Toisella jaksolla EBT ei saanut Peli-Karhujen hyökkäyksiä kuriin. PeKa:n pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja joukkue vei jakson 37-20. Se pääsikin puoliajalle 18 pisteen johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. EBT sai hidastettua kotijoukkueen hyökkäyspelaamista ja vei jakson kahdella pisteellä. 

Kotkalaiset lähtivät viimeiselle jaksolle 16 pisteen etumatkalta eivätkä tarjonneet vierailleen enää mahdollisuuksia päästä mukaan peliin. Se hoiti viimeisen jakson kunnialla ja pääsi juhlimaan voittoa 105-86.

Zykera Rice oli hyvällä pelipäällä ja upotti 25 pistettä. Hänelle kertyi myös kahdeksan levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta heitti 14 pisteellä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. EBT:n amerikkalaiskaksikko oli joukkueen parhaimmistoa. Morgan Batey upotti 30 pistettä. Hannah Little teki tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla.

Peli-Karhut kasvatti johtonsa sarjassa neljään pisteeseen. EBT on edelleen toisena.

Ottelutilasto

 

 
22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

21.9.2021 10:43 Naisten Korisliiga

Honka vahvistuu Sandra Karsténilla – Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut sopimuksen Ruotsin liigassa pelanneen Sandra Karsténin kanssa. Kouvottaria kaksi edelliskautta edustanut Jemina Airaksinen palaa kasvattajaseuraansa.

7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

Näytä lisää vastaavia