Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

Sarah Toeaina oli jälleen hurjana. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottarille vierasvoitto

HBA sai vieraita Kouvolasta, kun Kouvottaret matkasi pääkaupunkiin. Vierasjoukkue haki Helsingistä pisteet 82-63.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Joukkueet eivät saaneet eroa toisiinsa tauolle mentäessä, vaan tilanne oli 19-19.

Toisella jaksolla vierasjoukkue otti ottelun hallintaansa. Joukkueen amerikkalaiskaksikko oli isossa roolissa, kun se karkasi puoliajalle 11 pisteen johtoasemassa.

Kolmas jakso oli vähäpisteinen molemmilta joukkueilta. Kouvottaret lähti viimeiselle jaksolle johdossa tilanteessa 56-46.

Viimeisellä jaksolle joukkueet tekivät pitkään pisteitä tasatahtiin. Kouvolalaisjoukkue ratkaisi pelin jakson jälkipuoliskolla ja vei pisteet mukanaan 82-63.

- Kouvottaret oli tänään parempi levypalloissa ja sai liikaa etenkin hyökkäyslevypalloja ja sitä kautta toisia yrityksiä. Me taas viimeistelimme huonommalla prosentilla, vaikka saimme luotua hyviä tilanteita, HBA:n Silja Viita totesi.

Sarah Toeaina oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle merkittiin 37 pistettä ja 13 levypalloa. Pelitilanneheitot upposivat 64 % tarkkuudella. Aliyah Collier teki tupla-tuplan. Hän sai kasaan 12 pistettä ja 16 levypalloa. HBA:sta Viita teki 24 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa.

- Sarjatauon jälkeen pelit ovat kulkeneet hyvin, mutta mikään peli ei ole helppo. Joukkuekaverini pelaavat erittäin epäitsekkäästi ja minulle pelataan paljon palloa, mutta yksin en pystyisi näihin pistelukemiin, Toeaina pohti.

Helsinkiläisjoukkue on sarjassa kuudennella sijalla. Kouvottaret on viidentenä.

Ottelutilasto

Hongalle voitto viimeisen jakson ansiosta

Tapiolan Honka sai vieraita Lappeenrannasta, kun Catz matkasi Espooseen. Honka otti ottelusta voiton 78-62.

Lappeenrantalaisjoukkue aloitti ottelun Mariah Kingin johdolla pirteästi. King upotti ensimmäisellä jaksolla kymmenen pistettä ja hänen johdollaan joukkue pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 21-17.

Toisen jakson vei nimiinsä Honka. Kokenut Taru Tuukkanen upotti hyvin pisteitä ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 33-33.

Peli jatkui tasaisena myös puoliajan jälkeen. Catz onnistui kuitenkin ottamaan johdon jälleen itselleen Veera Pirttisen kolmen pisteen heittojen avulla. Viimeiselle jaksolle lähdettiin jännittävästä tilanteesta 53-51.

Honka tuli terävänä tauolta ja aloitti yhdeksällä peräkkäisellä pisteellä. Niiden turvin joukkue nousi johtoasemaan. Tästä Catz ei enään toipunut vaan voitto jäi Espooseen 78-62.

Tuukkanen teki ottelussa tupla-tuplan. Hän upotti 15 pistettä ja haki 18 levypalloa. Gabriela Bronsonille kirjattiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Pirttinen oli vierasjoukueen ykkönen. Hän teki 16 pistettä.

Lappeenrantalaisjoukkue on sarjassa yhdeksäntenä. Honka on neljännellä sijalla.

Ottelutilasto

 
18.1.2022 21:56 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

Näytä lisää vastaavia