Kouvottaret haki voiton Helsingistä – Hongalle kotivoitto

14.1.2021 20:17 Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Kouvottaret nappasi selvän voiton Märskystä. Honka puolestaan nousi voittoon viimeisellä jaksolla.

Sarah Toeaina oli jälleen hurjana. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottarille vierasvoitto

HBA sai vieraita Kouvolasta, kun Kouvottaret matkasi pääkaupunkiin. Vierasjoukkue haki Helsingistä pisteet 82-63.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Joukkueet eivät saaneet eroa toisiinsa tauolle mentäessä, vaan tilanne oli 19-19.

Toisella jaksolla vierasjoukkue otti ottelun hallintaansa. Joukkueen amerikkalaiskaksikko oli isossa roolissa, kun se karkasi puoliajalle 11 pisteen johtoasemassa.

Kolmas jakso oli vähäpisteinen molemmilta joukkueilta. Kouvottaret lähti viimeiselle jaksolle johdossa tilanteessa 56-46.

Viimeisellä jaksolle joukkueet tekivät pitkään pisteitä tasatahtiin. Kouvolalaisjoukkue ratkaisi pelin jakson jälkipuoliskolla ja vei pisteet mukanaan 82-63.

- Kouvottaret oli tänään parempi levypalloissa ja sai liikaa etenkin hyökkäyslevypalloja ja sitä kautta toisia yrityksiä. Me taas viimeistelimme huonommalla prosentilla, vaikka saimme luotua hyviä tilanteita, HBA:n Silja Viita totesi.

Sarah Toeaina oli ottelussa hurjalla pelipäällä. Hänelle merkittiin 37 pistettä ja 13 levypalloa. Pelitilanneheitot upposivat 64 % tarkkuudella. Aliyah Collier teki tupla-tuplan. Hän sai kasaan 12 pistettä ja 16 levypalloa. HBA:sta Viita teki 24 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa.

- Sarjatauon jälkeen pelit ovat kulkeneet hyvin, mutta mikään peli ei ole helppo. Joukkuekaverini pelaavat erittäin epäitsekkäästi ja minulle pelataan paljon palloa, mutta yksin en pystyisi näihin pistelukemiin, Toeaina pohti.

Helsinkiläisjoukkue on sarjassa kuudennella sijalla. Kouvottaret on viidentenä.

Ottelutilasto

Hongalle voitto viimeisen jakson ansiosta

Tapiolan Honka sai vieraita Lappeenrannasta, kun Catz matkasi Espooseen. Honka otti ottelusta voiton 78-62.

Lappeenrantalaisjoukkue aloitti ottelun Mariah Kingin johdolla pirteästi. King upotti ensimmäisellä jaksolla kymmenen pistettä ja hänen johdollaan joukkue pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 21-17.

Toisen jakson vei nimiinsä Honka. Kokenut Taru Tuukkanen upotti hyvin pisteitä ja puoliajalle mentiin tasatilanteessa 33-33.

Peli jatkui tasaisena myös puoliajan jälkeen. Catz onnistui kuitenkin ottamaan johdon jälleen itselleen Veera Pirttisen kolmen pisteen heittojen avulla. Viimeiselle jaksolle lähdettiin jännittävästä tilanteesta 53-51.

Honka tuli terävänä tauolta ja aloitti yhdeksällä peräkkäisellä pisteellä. Niiden turvin joukkue nousi johtoasemaan. Tästä Catz ei enään toipunut vaan voitto jäi Espooseen 78-62.

Tuukkanen teki ottelussa tupla-tuplan. Hän upotti 15 pistettä ja haki 18 levypalloa. Gabriela Bronsonille kirjattiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Pirttinen oli vierasjoukueen ykkönen. Hän teki 16 pistettä.

Lappeenrantalaisjoukkue on sarjassa yhdeksäntenä. Honka on neljännellä sijalla.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.