Augustinin yliopistojoukkue Northeast-konferenssin runkosarjan voittoon

4.3.2019 10:00 Naisten NCAA:ssa konferenssien runkosarjat lähenevät loppuaan ja tulivat muutamien suomalaisnaisten osalta päätökseen jo viikonlopun aikana. Ottelut jatkuvat pudotuspelien muodossa.

Nina Augustinin Robert Morris on kerännyt Northeast-konferenssissa 15 voittoa ja yhden tappion. Kuva: Ville Vuorinen.

NEC-konferenssissa Nina Augustinin Robert Morris järjesti Wagnerin shokkialun pussittamalla ensimmäisen kymmenen minuutin aikana 32 pistettä. Wagner ei kyennyt vastaamaan Robert Morrisin menoon, vaan vierasjoukkue nappasi voiton numeroin 77-57 (49-28). Augustinin 29 peliminuuttia tuottivat mukavat kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Voitollaan Robert Morris varmisti jo runkosarjan ykkössijan, vaikka sarjaa on jäljellä vielä kahden ottelun verran ennen pudotuspelien alkua.

Ottelutilastot

NEC-konferenssin toisessa ottelussa Ella Väätäsen Long Island hävisi kotonaan Central Connecticutille lukemin 72-59 (40-29). Väätänen jäi 24 minuutissa pisteittä, mutta kaappasi kaksi levypalloa, jakoi yhden syötön ja torjui vastustajan heittoyrityksen kahdesti.

Rokkanen suomalaiskamppailun voittoon

Sara Rokkanen pääsi juhlimaan suomalaiskohtaamisen revanssivoittoa, kun Toledo päihitti Ninni Salmen Northern Illinoisin kotonaan Savage Arenalla numeroin 53-64 (28-27). Rokkanen upotti 26 minuutissa kuusi pistettä kaaren takaa, kunnostautui syöttäjänä jakamalla neljä koriinjohtanutta syöttöä sekä nappasi yhden levypallon. Salmelle irtosi peliaikaa 14 minuuttia, jotka hän käytti pussittamalla kolme pistettä, kauhomalla peräti kuusi levypalloa ja merkkauttamalla yhden syötön sekä torjunnan.

CAA-konferenssissa Hofstra ylsi toiseen peräkkäiseen voittoonsa kaatamalla Charlestonin kotonaan luvuin 49-68 (29-40). Marianne Kalin pelasi 31 minuuttia, joiden aikana hän tehoili monipuolisesti neljä pistettä, viisi levypalloa, kolme torjuntaa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston. Joukkuetoveri Sandra Karsten pussitti niin ikään neljä pistettä ja nappasi lisäksi kaksi levypalloa ja tarjoili yhden syötön 14 minuutissa.

Hofstra-Charleston​​​

Marianne Kalin urakoi tärkeitä tehopisteitä Hofstran paidassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Hofstran voittoputki päättyi kuitenkin lyhyeen, kun viikonlopun toisessa kohtaamisessa UNCW oli parempi luvuin 61-51 (23-27). Kalin urakoi aloitusviisikossa 38 minuutin verran ja kohensi tilastoriviään kirjauttamalla kuusi pistettä, kahdeksan levypalloa, neljä syöttöä ja yhden torjunnan. Karsten merkkautti 15 minuutissa kaksi pistettä.

Hofstra-UNCW

Koskimiehen Americanille löytyi vihdoin pysäyttäjä

Elina Koskimiehen tähdittämän Americanin hurja 15 ottelun voitokas putki Patriot League-konferenssissa katkesi sydäntäsärkevään yhden pisteen tappioon Bucknellia vastaan. Numeroin 65-64 (36-34) voiton napannut Bucknell nousi ennen viimeisiä runkosarjaotteluita tasapisteisiin Americanin kanssa, sillä molemmat ovat keränneet konferenssiotteluista 15 voittoa ja kaksi tappiota. Koskimies urakoi 36 minuutissa seitsemän pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön sekä pallonriiston.

Pisteet olivat tiukassa Western Athletic-konferenssissa, kun Venla Variksen Grand Canyon taipui CSU Bakersfieldille numeroin 37-51 (13-22). Varis oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain upottaessaan 32 minuutin aikana viisi pistettä ja koristellen tilastojaan lisäksi yhdellä levypallolla sekä syötöllä.

Runkosarjat päätökseen

Lotta-Maj Lahtinen kunnostautui syöttäjänä. Kuva: Ville Vuorinen.

Lotta-Maj Lahtisen syöttötehokkuus ei riittänyt viemään Georgia Techiä voittoon, vaan joukkue päätti ACC-konferenssin runkosarjansa tappioon Florida Statea vastaan lukemin 64-55 (32-36). Lahtinen tarjoili peräti seitsemän syöttöä ja merkkautti lisäksi yhden pisteen sekä neljä levypalloa reilussa 28 minuutissa. Georgia Techin ottelut jatkuvat torstaina, kun konferenssin pudotuspeleissä ensimmäisenä vastaan asettuu North Carolina.

Atlantic-10-konferenssissa La Salle pääsi yllättämään Marika Korpisen George Masonin, joka joutui myöntymään runkosarjan päätösottelussa jatkoaikatappioon lukemin 71-77 (66-66). Korpinen ylsi 19 minuutissa seitsemään pisteeseen, kolmeen levypalloon, kahteen syöttöpisteeseen sekä yhteen riistoon. George Mason aloittaa pudotuspeliurakkansa huomenna tiistaina, kun vastaan asettuu Massachusetts.

MAAC-konferenssissa Manhattan pääsi juhlimaan revanssivoittoa onnistuessaan päihittämään Canisiuksen selkein lukemin 33-53 (16-18) joukkueiden edellisen kohtaamisen päätyttyä Manhattanin harmittavaan kolmen pisteen tappioon. Runkosarjan päätösottelussa Sini Mäkelä keräsi tehot seitsemän pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä 17 minuutissa. Tuuli Menna jäi kahdessa peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä. Konferenssin pudotuspelit alkavat Manhattanin osalta torstaina Saint Peter’siä vastaan.

Kia Vaalavirran San Francisco päätti West Coast-konferenssin runkosarjan kahdeksanteen peräkkäiseen tappioonsa, kun se ei loppukiristään huolimatta pystynyt vastaamaan San Diegon tahtiin. Kotijoukkue San Diego vei voiton lukemin 59-66 (21-30). Vaalavirta jäi pelaamassaan minuutissa pisteittä. San Francisco kohtaa torstaina pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Portlandin.

18.3.2019 10:44 NCAA

Nina Augustinin Robert Morris konferenssimestaruuteen

Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

8.3.2019 09:56 NCAA

Varis, Lahtinen, Kalin ja Augustin joukkueidensa tehokkaimpina NCAA-kentillä

Lotta-Maj Lahtinen ja Marika Korpinen saivat kokea yliopistosarjan pudotuspelien tylyyden, kun molempien kausi päättyi niukan tappion seurauksena.

1.3.2019 08:32 NCAA

Rokkanen, Augustin ja Koskimies kaksinumeroisille lukemille

Naisten NCAA-kentillä Sara Rokkanen, Nina Augustin ja Elina Koskimies ylsivät kukin voittoon ja yli kymmenen pisteen suoritukseen konferenssien runkosarjojen lähetessä loppuaan.

2.2.2019 08:21 NCAA

Lahtinen ennätyspisteille Georgia Techin trillerissä

NCAA:ssa kolme suomalaisnaista ylsi kaksinumeroisille lukemille, kun Lotta-Maj Lahtinen merkkautti tulokaskauden ennätyksekseen 14 pistettä, Elina Koskimies viimeisteli voittoputken jatkuessa 16 pistettä ja Sandra Karsten oli joukkueensa tehokkain 10 pisteellä.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

28.1.2019 09:00 NCAA

Augustin sivusi piste-ennätystään, Kalinille komea tupla-tupla

Hofstran Marianne Kalin ylsi naisten NCAA-parketeilla kauden ensimmäiseen tupla-tuplaansa joukkueen napatessa konferenssissaan tärkeän avausvoiton. Nina Augustin tehoili Robert Morrisin paidassa 14 pistettä johdattaen joukkueensa seitsemänteen peräkkäiseen voittoon.

21.1.2019 09:00 NCAA

American jatkaa voittoputkessa - Koskimies tehokkain 20 pisteellä

Elina Koskimies ja Nina Augustin esittivät loisto-otteita molempien johdattaessa joukkueensa jo viidenteen peräkkäiseen voittoon naisten NCAA:ssa. Lotta-Maj Lahtinen sai vastuuta kovassa paikassa Georgia Techin napatessa taisteluvoiton Syracusesta.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.