Anton Mirolybov selviytyi kaudesta voittajana finaalitappiosta huolimatta

28.6.2022 21:18 Viime kaudella Swans Gmundenin Itävallan mestariksi yhdessä apuvalmentajansa Aleksi Koskisen kanssa johdattanut Anton Mirolybov kävi elämänsä suurinta taistelua tällä kaudella, kun hänellä todettiin viime kesänä syöpä. Vaikka Swans hävisi Itävallan liigan finaalisarjassa Wienille, oli vuosi Mirolyboville henkilökohtaisesti vaikeuksien kautta voitto.

Anton Mirolybov kävi taistelua myös pelikentän ulkopuolella. (Kuva: Swans Gmunden)

Swans lähti kauteen hallitsevana mestarina, mutta samalla haastajan roolissa. Wien oli kauteen lähdettäessä iso ennakkosuosikki ja korjasi lopulta mestaruuden voitettuaan Swansin finaalisarjassa otteluvoiton 3-1. Swans oli käytännössä ainoa joukkue, joka pystyi pistämään Wienille hanttiin kauden aikana, mutta pääkaupunkilaiset osoittautuivat lopulta liian kovaksi.

- Isossa kuvassa kauden päättäminen tappioon kismittää aina, mutta toisaalta Wien oli tehnyt todella isoja satsauksia ja sitä kautta ”kaikki meni odotusten mukaan”. Tietysti hienoa, että jos Wien oli iso ennakkosuosikki, niin me olimme yksi isoista haastajista, joten sitä kautta kausi meni ennakkokaavailujen mukaisesti. Minulle jäi kuitenkin olo, ettemme saaneet itsestämme parasta irti finaaleissa, ja vaikka aiheutimme Wienille kolmannessa finaalissa heidän ainoan playoffs-tappionsa, ja ainoan tappion koko kaudella kotona, niin olisimme voineet pelata paremmin. Se jäi harmittamaan, Mirolybov kertasi kautta.

Mirolybov oli alkukaudesta joukkueen mukana oman vointinsa mukaan ja Koskinen hoiteli peleissä päävalmentajan tehtävät. Helmikuussa Mirolybov palasi kuitenkin ensimmäistä kertaa Swansin penkin päähän ja otti oman paikkansa pudotuspelien alla.

Kausi oli Mirolyboville henkilökohtaisesti luonnollisesti raskas, mutta samalla se oli kuitenkin opettavainen.

- Itselle jäi tietysti se ajatus, että kaikkea pitää pystyä katsomaan isossa kuvassa. Ei tuijottaa ainoastaan yksittäisiä harjoituksia tai yhtä tulosta, vaan nähdä sitä isoa kuvaa paremmin. En ikinä osannut kuvitella, että tämä vuosi olisi ollut niin raskas kuin siitä lopulta muodostui.

- Kyllä positiivisena asiana varmasti otan mukaan sen, miten lämpimästi ihmiset ovat olleet matkassani mukana. Ei ainoastaan oman joukkueeni pelaajat tai seurajohto, vaan koko liigan valmentajayhteisö, vastustajien pelaajat, meidän fanit sekä tietysti lukematon joukko Suomessa asuvia ihmisiä. On käsittämätöntä miten yhteisö tukee yksilöä, kun hänellä on hätä tai tarve tukeen. Siitä tulee liikuttuneen lämmin mieli edelleen joka päivä, Mirolybov kiittää.

Aleksi Koskinen (vas.) kantoi isoa vastuuta Anton Mirolybovin ollessa sivussa. (Kuva: Swans Gmunden)

Aleksi Koskinen (vas.) kantoi isoa vastuuta Anton Mirolybovin ollessa poissa. (Kuva: Swans Gmunden)

Mirolybov antaa vielä erityiskiitoksen Koskiselle, joka kantoi kauden aikana isoa vastuuta. Mirolybov pystyi keskittymään rauhassa toipumiseen, kun joukkue oli luotettavissa ja osaavissa käsissä.

- Aleksi toimi loistavalla tavalla hänelle täysin uudessa roolissa. Hän teki töitä meidän yhteisten toimintatapojen mukaisesti ja laittoi itsensä likoon. Ilman Aleksin työmäärää kentällä, ja kaikkea sitä päivittäistä apua kentän ulkopuolella, en olisi pärjännyt näin hyvin. Harmittavan vähälle huomiolle itseltäni jäi Aleksin tukeminen hänelle uudessa tilanteessa. Siksi onkin tässä hyvä häntä isosti kiittää!

Mirolybov jatkaa Swansin päävalmentajana myös ensi kaudella, kun seura solmi hänen kanssaan jatkosopimuksen. Ensi kaudella Swans pääsee karsimaan Mestarien liigaan ja se tuo oman lisämausteensa. Kokonaisuudessaan seuran toiminta ottaa ensi kaudella ison harppauksen eteenpäin ja Mirolybovilla on omat kehitysajatuksensa tulevasta.

- Haluan toki seurata lajin kehitystä ja sitä kautta tuoda uusia virikkeitä toimintaan. Seuramme on viime vuosien aikana ottanut isoja askeleita eteenpäin ja nyt ensi kaudella karsimme Mestarien liigaan, olemme perustaneet toiseksi korkeimmalle sarjatasolle farmijoukkueen ja tietysti rakennamme samalla joukkuetta, jolla on tavoitteena kilpailla eurooppalaisessa kilpailussa sekä menestyä kotimaisella tasolla. Varmasti kokoonpanomme elää hieman ja yritämme saada itsellemme vielä yhden täysammattilaisen lisää. Nämä kaikki muutokset ovat isossa kuvassa suuria askeleita eteenpäin. Jokapäiväinen työ tulee ratkaisemaan ensi kauden tuloksen, mutta olen iloinen, että seuralla on luottamus minun osaamiseeni ja myös ajatuksiini seuran kehittämisessä jatkuvasti eteenpäin.

 
27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

21.9.2022 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovin valmentama Swans Gmunden taistelee paikasta Mestarien liigaan

Mestarien liigan karsintaturnaukset pelataan tällä viikolla. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jahtaa paikkaa lohkovaiheessa Belgradissa pelattavasta karsintalohkosta.

29.6.2022 15:54 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas ja Joonas Iisalo johdattivat Bonnin sensaatiomaiseen kauteen

Tuomas ja Joonas Iisalo nostivat ensin Merlins Crailsheim Saksan Bundesliigan hänniltä pudotuspelijoukkueeksi, ja tällä kaudella he luotsasivat viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneen Bonnin runkosarjan kakkoseksi ja välieriin saakka. Tuomas Iisalo valittiinkin Bundesliigan vuoden valmentajaksi.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

Näytä lisää vastaavia