Aapeli Alaselle jäi hampaankoloon loppukaudesta Tshekissä

11.6.2021 20:12 Aapeli Alanen lähti keväällä kotimaisen Korisliigan jälkeen loppukaudeksi Tshekin liigassa pelaavan Brnon joukkueeseen. Alasen ensimmäinen kokemus ulkomailla ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta jätti nälkää jatkoa varten.

Aapeli Alanen pelasi loppukauden Brnossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alanen teki Brnon kanssa sopimuksen huhtikuun alussa, mutta alku oli hänelle heti vaikea, kun hän loukkaantui vasta toisessa ottelussaan. Alanen ehti kuntoutua juuri pudotuspelien alkuun ja pääsi mukaan kauden loppuratkaisuihin.

Puolivälierissä Brno voitti USK Prahan viidessä pelissä ja etenin välieriin, jossa vastaan asettui tuleva mestari ja maan selkeä ykkösseura Nymburk. Nymburk vei välierän selvästi otteluvoiton 3-0 ja Brno pääsi päättämään kautensa vielä pronssipelissä. Siinä Kolin oli lopulta vahvempi napaten pronssimitalit ja Brno jäi lopulta neljänneksi.

- Tavoitteena oli kolmen parhaan joukkoon ja saada mitali. Sitä kautta paikka eurokentillä olisi ollut varma. Voitimme USK Prahan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta Nymburk oli aika hyvä eikä meillä ollut rehellisesti sanottuna mitään jakoa. Kaikki katsoivat ehkä siinä vaiheessa jo vähän pronssipeliin. Valitettavasti pronssipelissä jäimme sitten vähän vajaaksi. Toisessa pelissä saimme vielä taisteltua, mutta ei ihan riittänyt, Alanen kertaa pudotuspelejä.

Alaselle loppukausi oli kaikin puolin vaikea. Alaraajavamma piti hänet ylemmän loppusarjan lopun sivussa ja hän joutui lähtemään pudotuspeleihin suoraan sairastuvalta. Pudotuspeleissä Alasen vastuu vaihteli reilusta 20 minuutista reiluun kahteen minuuttiin. Parhaimmillaan hän paukutti 19 pistettä, mutta sen jälkeen vastuu taas pieneni seuraaviin peleihin.

- Rehellisesti sanottuna jäi harmittamaan. En välttämättä saanut niin paljon peliaikaa kuin koin ansaitsevani. Mielestäni olisin voinut auttaa enemmän joukkuetta, jos olisin päässyt pelaamaan.

- Loukkaantumisetkin tietenkin sotkivat, että olisin päässyt kunnolla joukkueeseen sisään. Muutenkin oli vaikea tulla tuolla tavalla kesken kauden joukkueeseen. Loukkaannuin heti alussa ja palasin sitten pudotuspeleihin. Vähän jäi huono maku. Kun peliaikaa tuli se reilut 20 minuuttia, niin pystyin auttamaan joukkuetta. Pitää ottaa ne hyvät pelit ja muistot mukaan tästä.

Alasen aika Tshekissä oli vaihteleva. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alasen 19 pisteen tulituksen jälkeen, hän sai seuraavassa pelissä taas 20 minuuttia vastuuta tilastoiden seitsemän pistettä ja kolme levypalloa. Sen jälkeen peliaika kuitenkin lähes puolittui seuraaviin peleihin.

- Kyllä se minuakin hieman ihmetytti. Oli vaikea tilanne, kun peliaika heitteli niin paljon. Välillä pelasin paljon ja onnistuin hyvin, ja sitten seuraavassa pelissä vastuuta ei hirveästi tullut.

Ulkomaan kokemus oli Alaselle ensimmäinen ja hän huomasi pystyvänsä pelaamaan korkealla tasolla myös Korisliigan ulkopuolella.

- Ei minulla ollut mitään epäilyjä siitä, ettenkö pärjäisi. Kunhan pääsin vain pelaamaan, niin huomasin kyllä pärjääväni ainakin Tshekin liigassa. Pystyin tekemään siellä ihan samoja asioita kuin Korisliigassa ja se teki hyvää itseluottamukselle. Koripallo oli tietenkin vähän erilaista Korisliigaan verrattuna.

- Oli hyvä kokemus päästä ulkomaille, vaikkei se mennytkään ihan niin kuin olin suunnitellut. Nyt on ensimmäinen reissu ulkomailla tehtyä ja toivottavasti niitä tulee lisää.

Parhaillaan Alanen kuuluu 14 pelaajan Susijengi-ryhmään, jotka matkasivat perjantaina Prahaan. Joukkue kohtaa Tshekin kahdesti viikonloppuna.

Ensi kauden suunnitelmat ovat Alasen osalta vielä hämärän peitossa. Hän ei panisi pahakseen jatkaa ulkomailla, mutta pääasia on päästä pelaamaan.

- Jatko on ihan auki. Kesä menee nyt ensin maajoukkueen kanssa suurimmaksi osaksi ja katsotaan mistä tulee kyselyjä. Tuleeko niitä Suomesta tai ulkomailta, niin ihan kaikki käy tällä hetkellä. Olisi tietysti kiva saada ulkomailta hyvä sopimus. Kuitenkin kunhan pääsee pelaamaan, niin silloin kaikki on hyvin, päättää Alanen.

Aapeli Alasen tilastot Tshekin liigassa

Henkilöt

 
15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

11.7.2021 11:48 Suomalaiset ulkomailla

Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

9.7.2021 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

Näytä lisää vastaavia