Juniorivalmennusverkosto

Juniorivalmennusverkosto perustettiin 2019 suomalaisen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi. Koripalloliiton ja Assist Centerin yhteishanke on toteutettu Seurapalveluyksikön, FIBA:n, ja Olympiakomitean tuella. Tavoitteena on nostaa päivittäisvalmennuksen tasoa ympäri Suomen.

Juniorivalmennusverkosto on kolmitasoinen verkostomallinen 10-15-vuotiaiden valmennukseen keskittyvä valmentajien täydennyskoulutusohjelma.

Pelaajaleirit ovat osa Juniorivalmennusverkoston kokonaisuutta.
Pelaajaleirit ovat osa Juniorivalmennusverkoston kokonaisuutta.

Juniorivalmennusverkostoon haetaan vuosittain valmentajia yhdeksi vuodeksi. Sama valmentaja voi toimia juniorivalmennusverkoston jäsenenä useamman vuoden. Samoin samasta valmennusyhteisöstä verkostoon voi osallistua samanaikaisesti useampia valmentajia. Valinnassa painotetaan valmentajan alueellista ja paikallista vaikuttavuutta. 

Juniorivalmennusverkoston toiminta perustuu siihen, että jokainen valmentaja tuo tilaisuuksiin omaa osaamistaan, jota jaetaan eteenpäin seuroissa ja päivittäisessä harjoittelussa. Verkosto on osa koripallovalmentajien valmentajakoulutustasojen I, II ja III jälkeistä täydennyskoulutusta.

Juniorivalmennusverkoston tavoitteena on levittää oppia ja kokemuksia erittäin laajasti jvv-valmentajien järjestämillä kerhotapaamisilla.
Juniorivalmennusverkoston tavoitteena on levittää oppia ja kokemuksia erittäin laajasti jvv-valmentajien järjestämillä kerhotapaamisilla.

Verkoston valmentajilta edellytetään:

  • Voimassa olevaa Koripalloliiton A-valmentajalisenssiä.
  • Toimimista valmennusympäristössä, jossa valmentaja valmentaa säännöllisesti vähintään 10 tuntia viikossa 9-15 -vuotiaita koripalloilijoita.
  • Täysipainoista sitoutumista verkoston tapaamisiin, koulutustilaisuuksiin ja toimintaperiaatteisiin, mm. järjestämällä vähintään neljä paikallista, seurarajat ylittävää valmentajakerhotapaamista verkostovalmentajan johdolla.

Vastavuoroisesti juniorivalmennusverkosto tarjoaa:

  • 10 000 euron palkkaus- ja koulutustuen kuudelle verkostoon valitulle valmentajalle.
  • Kaikille verkostoon valituille valmentajille kuusi kolmen vuorokauden mittaista koulutus- ja verkostotapaamista Kisakallion Urheiluopistolla täysihoidolla.
  • Assist Centerin osaamis- ja konsultaatiopalvelut käyttöönsä.
  • Mentorointivierailun valmentajan päivittäisvalmennusympäristössä.
  • Näköalapaikan Susipelaamiseen eli maajoukkueiden toimintamalliin.

Vuoden 2023 JVV-valmentajat:

Valmentaja

Yhteisö

Mukana vuodesta

Pena Ranta

YMCA Tampere

2020

Tristan Fay

HoNsU Juniorit

2022

Kalle Bäck

MiNMKY

2023

Jarkko Mäki

Lapuan Kobrat

2023

Antti Nikkilä

Tampereen Pyrintö

2023

Santeri Savolainen

Puhu Juniorit

2021

Oskari Leino

PuHu Juniorit

2023

Lauri Järvinen

Tapiolan Honka

2022

Vili Suntinen

HNMKY

2023

Haku aina seuraavan vuoden Juniorivalmennusverkostoon järjestetään edellisen vuoden joulukuussa.
 

Verkostossa mukana oleminen ja etenkin sen kautta tapahtuvat valmentajakerhotapaamiset ovat hyvä tapa lisätä aitoa keskustelua koripallosta ja nuorten valmentamisesta yli seurarajojen. On tärkeää, miten me 10-15 vuotiaiden junioreiden valmentajat voimme ajatuksia vaihtamalla vaikuttaa siihen, että nuoret pelaajat saavat parempia harjoituksia ja siihen, miten ilmi tulleet asiat pystyttäisiin viemään käytäntöön. -Emma Malm

Lisätiedot:

Jyri Lohikoski
Assist Center
+358 40 734 3694
jyri.lohikoski(a)basket.fi