Sarjailmoittautuminen - eLSA

Digitaalinen pöytäkirja eSCO saa kaverikseen tulevalla sarjakaudella uuden sarjanhallintajärjestelmän, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

Kirjautuminen

Koripalloliitto parantaa projektissa tietoturvaa ja ottaa jatkossa eri käyttäjäryhmien osalta käyttöön vahvan tunnistautumisen. Kun kukin henkilö on tunnistautunut vahvasti kertaalleen, kirjautuu hän aina jatkossa kaikille Koripalloliiton vahvaa tunnistautumista vaativien järjestelmien palvelualustoille ID-numerolla ja luomallaan salasanalla. 

Kirjautuminen ja vahva tunnistautuminen: https://elsa.basket.fi/

Yhteystietojen muuttaminen jälkikäteen: https://asiointi.basket.fi/

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset alueiden kaikkiin sarjoihin sekä 15-vuotiaiden SM-sarjaan (RPC) tehdään jatkossa eLSA-sarjanhallinnan kautta:
- Ilmoittautuminen RPC 1.8.2023 mennessä
- Ilmoittautumiset alueen sarjoihin alueiden sarjamääräyspäivämäärien mukaisesti.

Aiemmin eLSAssa ollut joukkueenjohtaja voi joko imoittaa joukkueen suoraan uuden kauden sarjaan tai kutsua joukkueeseen seuraavan taustahenkilön, joka voi tehdä ilmoittautumisen. Saman joukkueen ilmoittaminen uudelle kaudelle helpottaa yhteyshenkilön joukkuetietojen hallintaa muun muassa eSCO-pöytäkirjasovelluksen Pelaajat-listan periytyessä uudelle kaudelle. Jokainen joukkue voidaan ilmoittaa myös uutena joukkueena, mutta silloin joukkue menettää joukkueen edellisen kauden otteluhistorian sekä eSCO-pöytäkirjasovellukseen merkityn Pelaajat-listan. Suositeltavaa siis on ilmoittaa joukkue aiemman kauden tiedoilla.

Seuran seurakäyttäjä voi kutsua yhteyshenkilöitä joukkueeseen. Seurakäyttäjä myös hyväksyy uudet ilmoitetut joukkueet sekä niiden yhteyshenkilöt seuraan. 

Ilmoittautuminen muut valtakunnalliset sarjat

Muihin valtakunnallisiin sarjoihin kuin 16-19-vuotiaiden nuorten sarjat, ilmoittaudutaan eLSA-sarjanhallintajärjestelmän kautta. Näitä sarjoja ovat

  • senioreiden SM-sarjat, ilmoittautuminen 11.9.2023 mennessä
  • pyörätuolikoripallon SM-sarja, 11.9.2023 mennessä
  • Unified-koripallosarjat,14.8.2023 mennessä

Ohjeet