Voittamaton Catz kohtaa välierissä Huiman

1.4.2014 Naisten Korisliigan välierissä kohtaavat tällä kaudella voittamaton Catz Lappeenranta ja dramaattisesti viiden pelin jälkeen ennakkosuosikki HoNsUn kaatanut Äänekosken Huima. Ottelusarja käynnistyy torstaina Lappeenrannassa.

Naisten Korisliigan välierissä Hanna Vapamaan Catz saa vastaansa...

... Ulriikka Latvalan Äänekosken Huiman.

Catz-luotsi Mika Haakanan mukaan välieräsarjan avaimena on liikkuva ja aktiivinen pelaaminen. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Catz selvitti tiensä välieriin samalla tavalla kuin runkosarjassakin: puhtaalla pelillä. Kissalauman tassujen alle jäi Forssan Alku, joka putosi ylivoimaisesti suoraan kolmessa pelissä. Huima puolestaan lähtee välieriin kamppailtuaan Keski-Suomen derbyssä puolivälierävoiton viidennessä ottelussa HoNsUa vastaan.


Kissalauman aloitusviisikko on herättänyt kauhua läpi valtakunnan. Anni Mäkitalo, Jordan Murphree, Dionne Pounds, Elena Reshetko ja Alexandria Anderson ovat aloittaneet jokaisen pelin tällä kaudella ja tehneet selvää jälkeä vastustajistaan. Kun viisikon täydentää vielä kuudentena pelaajana kentälle tulevalla Hanna Vapamaalla, voidaan puhua jo kansainvälisen tason kuusikosta.

Huiman hyökkäys nojaa vahvasti kolmikkoon Kenya Robinson, Lonniya Bragg ja Brandi Davis, mutta ei ole syytä unohtaa Sanna Jämsenin vankkaa kokemusta tai Ulriikka Latvalan nopeasti syttyvää heittokättä. Ikinuori Robinson on vienyt pudotuspeleissä pelinsä uusille ulottuvuuksille sekä Latvala on upottanut kolmosia urakalla kauden vanhetessa.


Huimalla kokoa, Catzillä nopeutta


Joukkueiden aiemmat kohtaamiset tänä kautena ovat menneet puhtaasti Catzin nimiin. Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi antaa tunnustuksensa lappeenrantalaisille.

- Catz on kova ja kokenut joukkue, joka ei syystäkään hävinnyt tällä kaudella kertaakaan. Emme kuitenkaan lähde häviämään, vaan parhaamme mukaan lähdemme haastamaan, Nurmi kommentoi.

Kissalauman luotsi Mika Haakana puolestaan korostaa Huiman vaarallisuutta ja erinomaista viisikkoa.

- Huimalla on isokokoinen viisikko, joten levypallopelaamisemme korostuu erityisesti. Bragg ja Robinson ovat erinomaisia levypallopelaajia sekä Davis on entinen WNBA-pelaaja. Latvala on pelannut todella hyvin viime aikoina, mikä tarkoittaa yhtä asetta lisää heidän arsenaaliinsa, Haakana ennakoi.

- Meidän pitää vain pelata omaa liikkuvaa ja aktiivista peliämme. Olemme match-upeissa pienempiä, joten toivottavasti pääsemme juoksemaan hyvin kenttää, Haakana jatkaa.

Catz Lappeenranta – Äänekosken Huima -välieräsarjan ensimmäinen ottelu pelataan torstaina 3.4.2014 Lappeenrannan urheilutalolla kello 18.30. Loppuotteluihin etenee ensimmäisenä kolme voittoa saavuttanut joukkue.

 

 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia