Vilpas kotivoittoon 2094 katsojan edessä

18.1.2017 Salon Vilpas otti maukkaan kotivoiton keskiviikon ainoassa Korisliigan ottelussa, jossa se sai vastaansa Uudenkaupungin Korihait. Erittäin maukkaan 92-74 (43-48) –voitosta tekee se, että se tuli peräti 2094 katsojan silmien edessä.

Joonas Iisalon luotsaama Salon Vilpas otti maukkaan kotivoiton keskiviikkona Korihaista, peräti 2094 katsojan silmien edessä. Kuva: Erkki Hautaviita

Salon Vilpas tarjosi seurahistoriansa ennätysyleisölle makean kotivoiton keskiviikon ainoassa Korisliigan ottelussa. Vahvasti otteluun tullut Uudenkaupungin Korihait johti vielä puoliajalla, mutta Vilppaan hienon kolmannen jakson ansiosta peräti 2094-päinen kotiyleisö sai nauttia 92-74 (43-48) –kotivoitosta.

Ottelun avauspuoliajalla vierailija Korihait oli likimain kaikessa tekemisessään terävämpi ja askeleen edellä kotijoukkuetta. Puoliajan isolle tauolle lähdettiinkin vierailijoiden viiden pisteen johtoasemassa, mutta puoliajalta parketille asteli täysin uusi Vilpas.

Vilpas aloitti toisen puoliajan räjähtävästi, pyssyttäen taululle viidessä minuutissa 16-2 –runin ja karaten 59-50 –johtoasemaan. Korihait ei lopettanut taistelua, mutta laajalla rotaatiolla hengästyttävää tempoa pitänyt ja pykälää kovemmalla intensiteetillä pukukopista tullut Vilpas vei kolmannen jakson vastaansanomattomasti lukemin 32-9.

Päätösjaksolla joukkueet etenivät sulassa sovussa ”kori korista” –periaatteella, mutta voittotaisteluun Korihait ei enää onnistunut nousemaan. Kolmannelta jaksolta jäänyt 18 pisteen marginaali pysyi joukkueiden välillä päätössummeriin asti ja loppulukemat 92-74 kavensi 15 sekuntia ennen ottelun loppumista Korihaiden laituri Dominique Lee.

Ottelun lopputuloksen myötä Vilpas nousi samaan voittomäärään kuin sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä Helsinki Seagulls. Seagulls on pelannut yhden ottelun salolaisia vähemmän.

Kotijoukkueen ykköstykkinä keskiviikon kamppailussa toimi liukas takamies Juwan Staten, joka operoi isännille 26 pistettä kovilla heittoprosenteilla (2p 8/11, 3p 2/2, 1p 4/7). Statenin lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille itsensä selvittivät Juho Nenonen (13 pistettä/4 levypalloa), Matias Ojala (11/7), Okko Järvi (19/3/3 syöttöä) ja monipuolinen sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (11/6/8 syöttöä/2 torjuntaa).

Korihaiden sentteri Marcus Van (14/9) ja laituri Dominique Lee (11/9) jäivät kumpainenkin levypallon päähän tupla-tuplasta, takamies Mikko Jalonen heitti 14 pistettä ja jakoi 7 koriin johtanutta syöttöä ja jenkkitakuri Emmanuel Holloway oli vierailijoiden tehokkain 18 pisteellä, 5 levypallolla ja 4 koriin johtaneella syötöllä.

Ottelutilastot: Vilpas - Korihait