Valmennuspäälliköt kokoontuivat Vierumäellä

11.5.2006 Suomen Koripalloliitto järjesti viidennen kerran valtakunnalliset valmennuspäällikköpäivät Vierumäellä. Paikalle oli saatu ennätysmäärä osallistujia, kun 60 seuraihmistä ja 31 eri seuraa edustettuna.

Viikonlopun aikana käytiin läpi Koripalloliiton kehitysjohtajan johdolla ajatuksia liiton ja seurojen välisestä yhteistyöstä seuratoiminnan kehittämisessä. Kehitysjohtaja Juha Huusko painotti, että vain yhteistyöllä saamme nostettua toiminnan laatua ja kehitettyä seuroja.

Vierumäellä järjestettiin samanaikaisesti viiden tyttöikäluokan maajoukkueleiri, jota valmennuspäälliköt pääsivät myös seuraamaan. Jarmo Dementjeffin johdolla käytiin läpi pelaajatestausta. Ilpo Rantanen valotti joukkueen vuosisuunnitelman tekemistä.

Henrik Dettmann taas kertoi huippukoripallon vaatimuksista ja korosti seurojen ja maajoukkueiden yhteistyön olevan avainasemassa pelaajia kehitettäessä.

Lauantai-aamu alkoi tavaksi tulleilla osallistujien kuntotesteillä. Valmentajien ja seuraihmisten jaksaminen sekä hyvinvointi ovat tärkeä osa seuratoiminnan kehittämistä.

Monet olivat parantaneet edellisen vuoden tuloksia, mutta osalle palautteet olivat jyrkkiä. Hyvä fyysinen kunto lisää jaksamista, vähentää sairastelua ja helpottaa stressin hallintaa. Viesti oli selkeä: itsestään on pidettävä parempaa huolta.

Viikonlopun yksi pääteemoista oli ”vastuu koripalloilevasta nuoresta”. Koripalloliiton kouluttaja Pekka Lund herätti osallistujat pohtimaan seuran ja valmentajien vastuuta lapsista ja nuorista. Provokatiivinen alustus antoi pohdinnan aihetta aina illan päivällispöytiin asti.

Koripalloliitto esitteli samalla uutta ”Kasvattava koripallo-ohjaaja” -kurssiaan, jonka on tarkoitettu kaikille ohjaajille ja valmentajille avuksi kasvun ohjauksen problematiikkaan. Viimeisenä päivänä Humu Jürisson toi vielä esille seuratoimintaa valmentajan näkökulmasta ja Marjo Kilpinen esitteli Pyrinnön Naperopallokoulua.

Loistavien alustajien lisäksi suuri anti valmennuspäällikköpäivillä oli seurojen välinen vuorovaikutus. Kahden vuorokauden aikana ajatuksia jaettiin aina aamuvarhaiseen asti. Jo perinteiseksi muodostuneet kohtaamiset – toukokuun valmennuspäällikköpäivät ja joulukuun seurajohdon päivät – ovat avainasemassa koripalloilun eteenpäin viemisessä Suomessa.

Tällä kertaa paikalla oli 31 seuraa, joissa pelaa 51 % suomalaisista junioripelaajista. Toivottavasti saamme taas joulukuussa ison joukon Vierumäelle ja nostamme prosenttilukua vähintään 60:een. Merkitsethän päivämäärät jo kalenteriisi. Seurajohdon seminaari järjestetään 2.-3.12.2006 Vierumäellä. Tervetuloa mukaan!

Mukana olleet seurat:

EBT, Elannon Isku, HNMKY, KaaRo, KaPo, KaU, Kataja, Korihait, Kouvot, LaNMKY, Linkki, LoU, Mesuca, OrJy, ONMKY, Pantterit, Porvoon Tarmo, PuHu, SBG, Sykki, TaNMKY, Tapiolan Honka, TikS, ToPo, TuRi, Ura Basket, WB, Visa-Basket ja Äänekosken Huima

Viikonlopun materiaalit on tilattavissa sähköpostilla. Ole halutessasi yhteydessä Marika Vilaseen marika.vilanen@koripalloliitto.fi

Viikonlopun materiaalit:

  • Harjoittelun vuosiohjelmointi – Ilpo Rantanen
  • Pelaajatestaus – Jarmo Dementjeff
  • Seuratoiminnan tukeminen – Juha Huusko
  • Toiminnanjohtajan tilannekatsaus – Markku Salmikivi
  • Valmentajan näkemys – Humu Jürisson
  • Vastuu koripalloilevasta nuoresta – Pekka Lund
 

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

24.2.2015 19:43 Pohjoinen alue

Suomi-koriksen kasvulle, ilonaiheille jatkumoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tiistaina liikuntajärjestöjen valtionavustukset. Julkaisu toi mukanaan Suomen Koripalloliitolle ilouutisia, kun lajin parissa tehty pitkäjänteinen kehitystyö palkittiin 13 prosentin avustuskasvulla. Suomi-koriksen kokonaisvaltainen kasvu näkyy myös harrastajamäärissä, jotka ovat nousseet edellisvuosiakin enemmän.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

Koripalloliiton valtionapu kasvoi kymmenellä prosentilla

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi keskiviikkona vuoden 2012 valtionavustukset liikuntajärjestöille. Pitkäjänteinen ja tuloksia tuonut maajoukkuetoiminta kasvatti Suomen Koripalloliiton avustuspottia kymmenellä prosentilla, 740.000 euroon.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

Näytä lisää vastaavia