Tuttu juttu - FoA mestari

31.3.1999 Forssan Alku teki sen jälleen. Kellistämällä viidennessä ja ratkaisevassa loppuottelussa Tapiolan Hongan kotikentällään 78-62 se varmisti itselleen jo seitsemännen peräkkäisen Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3-2.

Loppuottelusarja oli ennen viidennettä ottelua ollut erikoinen, sillä siinä oli nähty pelkkiä vierasvoittoja. Tapiolan Honka lähtikin jahtaamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Forssan Feenix-hallissa. Rajun forssalaiskannatuksen myllerryksissä Honka pysyikin FoA:n kyydissä ottelun ensimmäisen jakson. Se kävi johdossakin 15 minuutin pelin jälkeen (21-25), vaikka joutuikin taipumaan neljän pisteen taukotappioon (35-31).

Toisella jaksolla espoolaisten puhti kuitenkin loppui. Ottelun ratkaisijaksi nousi - kuinkas muuten - konkari Lea Hakala, joka vesitti jokaisella kerralla Hongan kiriyritykset. Hakala upotti 24 pistettä, jonka esitystä täydensivät forssalaisista 16 pistettä heittäneet Jaana Sintonen ja Nina Pajanti-Raudus.

Mestaruus oli Lea Hakalalle jo 12. siitäkin huolimatta, että hän on viettänyt useita vuosia ammattilaisena ulkomailla.

Alun sihti löytyi kotikoreihin

Kahdessa ensimmäisessä Forssassa pelatussa loppuottelussa kotijoukkue oli roiskinut kotisalinsa koreihin kahden pisteen heittonsa kehnolla 39,5 %:n onnisumistarkkuudella. Tiistaina forssalaiset löysivät kadoksissa olleen heittonsa ja onnistui 20 kakkosessaan 33 yrityksestä (60,6 %). Kun Hongan vastaavaksi prosentiksi muodostui 34,0 (16/47), ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Toiseksi akilleenkantapääksi espoolaisille muodostui levypallopeli, jonka se hävisi kotijoukkueelle 28-19.

Tapiolan Hongalle hopea oli toinen viimeisen kolmen vuoden sisällä. Viime kaudella espoolaiset jäivät SM-sarjassa viidenneksi, mutta kaudella 1996-97 hongattarien kaulaan ripustettiin niinikään hopeiset mitalit.