ToPon haaveet pudotuspeleistä karkaavat – Vimpelin Veto kesti kotihallissaan

16.2.2019 17:28 Vimpelin Liikuntahallissa käytiin tärkeä kamppailu sarjapisteistä pudotuspelejä silmällä pitäen. Vierasjoukkue Torpan Pojat oli pitkään kiinni voitossa, mutta Vedon viimeisen jakson rynnistys katkaisi sarjanousijan selän sarjapisteiden jäädessä Vimpeliin.

Vimpelin Vedon Alisia Jenkins oli vähällä viimeistellä triplatuplan ((32/19/4s). Kuva: Ville Vuorinen

Vimpelin Liikuntahallissa käytiin sarjan häntäpäiden kesken kovaa taistelua tärkeistä sarjapisteistä. Kotijoukkue Vimpelin Veto onnistui viimein katkaisemaan peräti viisi ottelua kestäneen häviökierteensä, kun sarjajumbo Torpan Pojat kaatui luvuin 94-87 (43-46).

ToPolla oli lähtökohtaisesti haastavat olosuhteet päivän peliin, sillä joukkueen vahvistus Ladondra Johnson seurasi ottelua kentän laidalta. Tästä huolimatta vierasjoukkue kamppaili sarjapisteistä viimeiselle jaksolle asti tasaväkisessä taistossa. ToPo oli voitonkannassa kiinni vielä viimeiseen jaksoon asti, ja käväisi paikoin johdossakin. Toisen jakson lopussa sarjanousija tikkasi kahdeksan pistettä yhteen soittoon, ja vielä kolmannellakin jaksolla hyvä vire jatkui, kun joukkue karkasi jo kymmenen pisteen johtoon.

Kuskina ei ToPo saanut silti kauaa olla. Vedon pistetehtailusta oli vastannut pääasiassa ensimmäisten jaksojen aikana pitelemätön Alisia Jenkins, mutta ottelun loppupuolella vimpeliläisten rosterista muutkin heräsivät eloon hyökkäyspäädyssä. Veto sai heti viimeisen neljänneksen alkuun muutaman tärkeän onnistumisen samalla, kun ToPon heitot karkailivat raudoista ulos. ToPo ahdisti Vetoa viimeisille minuuteille asti, mutta kotijoukkueen pieni etumatka kesti summerin soittoon saakka sarjapisteiden jäädessä Vimpeliin.

Suuri eroja joukkueiden välillä ei ollut. Veto sai käsiinsä hieman enemmän levypalloja, joista se pääsi kuittaamaan hyökkäyspäässäään 14 pistettä ToPon kolmea vastaan. Vierasjoukkueen menetyksistä ViVe rokotti messevät 21 pistettä, ja vapariviivallta joukkue sai kokeilla 24 kertaa Torpan Poikien yrittäessä tästä 14 kertaa.

Voitto toi Vedolle väliaikaisen helpotuksen pudotuspelejä ajatellen, sillä joukkue pääsee nyt tasapisteille seitsemäntenä olevan Hongan kanssa. Sarjanousija ToPolle tilanne on sen sijaan tukalampi. Yhdeksäntenä sarjassa majailee HBA, joka on neljän pisteen etumatkan päässä tässä vaiheessa. Tämän lisäksi joukkueella on vielä viisi runkosarjapeliä jäljellä, kun taas ToPolla näitä on enää edessä neljä.

Vimpelin Vedon Alisia Jenkins (32/19/4s/4r) oli hurjassa vireessä. Komea tupla-tupla oli jo vähällä kääntyä triplatuplaksi, ja samalla tilastoihin merkkattiin ottelun ylivoimaisesti korkein teholukema (46). Aisapareinaan Jenkinsillä oli tuttu kaksikko, kun Donnaizha Fountain (21/6) ja Amy Griffin (14/4) avittivat joukkuetta voittoon.

ToPon kantavin voima oli tupla-tuplaan yltänyt Ashli Payne, joka säkitti 28 pistettä ja kahmi kymmenen levypalloa. Vierasjoukkueen kotimaisesta kaartista kunnostautui erittyisesti Hanna Valkeinen, joka pussitti kolmosensa 75 prosentin tarkkuudella, ja nikkaroi yhteensä 17 pistettä. Myös Laura Saarinen (15/8/4s) kääri kasaan vakuuttavat tehot.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pelit jatkuvat seuraavan kerran Jatke Areenalla 20.2. klo 18.30. Ottelussa kohtaavat kolmannen kerran kauden aikana Kouvottaret sekä Lappeenrannan Catz. Peli on katsottavissa Elisa Viihde -palvelusta.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.