ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

Taru Tuukkanen upotti heittojaan kovalla prosentilla. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

ToPo murskaava kotikentällään

Torpan Pojat nappasi kauden kuudennen voittonsa kotonaan. Joukkue kaatoi EBT:n hurjin lukemin 109-45 (53-27).

Kotijoukkue otti komennon itselleen heti avausjaksolla. Joukkueen heitot upposivat hyvällä prosentilla ja puoliajalla ToPo:n johto oli 27 pistettä.

Helsinkiläiset paransivat peliään entisestään kolmannella jaksolla. Se merkittiin helsinkiläisille 31-6 ja ottelu oli viimeistään siinä vaiheessa selvä.

- Ottelu oli vähän erilainen kuin yleensä, kun tuli heitettyä näin paljon, mutta jos vastustajan taktiikka on olla puolustamatta, niin mielelläni heitän. Heittoprosenttia voisi vielä parantaa. Hyvä peli meiltä, 30 levypalloa enemmän kuin vastustajalla ja 36 syöttöä. Pakotimme myös vastustajan lähes kolmeenkymmeneen menetykseen, joten hyvin pelattu, Taru Tuukkanen kertasi ottelua.

Ikinuori Tuukkanen oli elementissään. Hän upotti 30 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Carmen Tyson-Thomas 15/10/8 koriin johtanutta syöttöä oli lähellä tripla-tuplaa. Vieraiden Nicole Ogun pussitti 15 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa.

ToPo lähtee maajoukkuetauolle sarjan kärjessä. EBT on kahdeksantena.

Ottelutilasto

Honka haki makeat pisteet Kotkasta

Hongan vahva syksy sai jatkoa Kotkassa. Joukkue palkittiin vierasvoitolla 80-65 (34-31).

Toisen tappionsa putkeen kärsinyt PeKa aloitti vahvasti. Ensimmäinen jakso kirjattiin emännille 19-11. Sen jälkeen Honka heräsi taisteluun ja nappasi johdon itselleen jo ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla espoolaiset kasvattivat johtoaan tasaisesti. Kun päätösjaksokin merkittiin vieraille 21-16, pääsi Honka juhlimaan voittoa.

Kuukauden pelaajaksi juuri valittu Tayanna Jones teki espoolaisille 24 pistettä ja keräsi 15 levypalloa. Cierra Walker säesti 22 pisteellä. Roosa Kosonen oli Peli-Karhujen ykkönen 25 pisteellä ja 12 levypallolla.

Honka on viidellä voitollaan toisella sijalla. PeKa on viidentenä.

Pyrinnön voittoputkelle jatkoa

Tampereen Pyrintö nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa HBA-Märskyn kustannuksella. Sarjapisteet jäivät Tampereelle 99-82 (51-44)

Ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet onnistuivat hyvin hyökkäyspäässä. Pisteitä nähtiinkin mukavasti molemmissa päissä. Puoliajalla kotijoukkue johti seitsemällä pisteellä.

Pyrintö jatkoi vahvaa tekemistään hyökkäyspäässä myös kolmannella jaksolla. Samaan aikaan se onnistui vaikeuttamaan HBA:n tekemistä niin, että joukkue kasvatti johtonsa suurimmillaan 25 pisteeseen. Tästä vieraat eivät enää toipuneet, vaikka onnistuivatkin kaunistelemaan lukemia vielä lopussa.

- Motion-hyökkäys toimi tosi hyvin, ja muutenkin olen tyytyväinen tän päivän peliin. 35 minuuttia pelattiin ehdottomasti kauden parasta korista tähän mennessä. Puolustuksessa oli muutamia ongelmakohtia, mutta parannettiin sitä toisella puoliajalla. Treenattiin hyvin koko viikko, ja se kulminoitui pelissä. Paljon hyviä yksilösuorituksia, mutta onnistuttiin myös joukkueena, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius sanoi.

Geralynn Leaupepe oli Pyrinnön voiton takuunainen. Hänelle merkittiin 24 pistettä, kymmenen levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Tuulia Timo heitti oman pisteeenätyksensä. Hänelle kirjattiin 21 pistettä. Albina Syla pussitti Märskylle 16 pistettä.

Pyrintö on sarjassa kolmantena. HBA on neljännellä sijalla.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.