Syöpään kuolleen Jarmo Lehtosen ystäviltä lahjoitus Huiman korisjunnuille

10.5.2018 14:13 Viime kesänä syöpään menehtyneen Äänekosken Huiman kasvatin, valtakunnallisesti tunnetun koripallovaikuttajan Jarmo Lehtosen ystävät ovat lahjoittaneet kiertopalkinnon Huiman junioripelaajille ja keränneet varoja koko maan laajuiseen stipendirahastoon.

Huiman B-juniori Kasper Kiiski (vas.) sai Sukkana sisään -palkinnon ensimmäisenä. Palkintoa Äänekosken kaupungintalolla olivat jakamassa Jarmo Lehtosen isoveli Timo Lehtonen (oik.) sekä Timon poika, miesten A-divaria JBA:ssa pelaava Ville Lehtonen. Kuva: Esa Happonen

Kuvataiteilija Ilkka Virtasen ”Sukkana sisään” -veistos pääsi kiertoradalleen Huiman juniorijaoston kauden päättäjäisissä tiistaina. Esimerkilliselle B-juniorille vuosittain myönnettävän palkinnon sai ensimmäisenä käsiinsä ikäluokkansa SM-pronssia voittaneeseen joukkueeseen kuulunut Kasper Kiiski.

Kaveripiirin käynnistämään epäviralliseen ja yksityiseen keräykseen on lähtenyt mukaan jo runsaat 200 Lehtosen ystävää ympäri maata. Koripalloliitossa pitkän työuran tehneen ”Jampen” muistoa ovat vanhojen pelikavereiden lisäksi lähteneet vaalimaan tietysti lukuisat nuoruudenystävät ja opiskelukaverit, mutta myös monet valtakunnallisesti merkittävät urheiluvaikuttajat.

Jarmo Lehtonen vauhdissa tammikuussa
1988. Kuva: Risto Aalto

– Viesti on kiirinyt suusta suuhun uskomattomalla tavalla. Emme voineet ennalta edes kuvitella, että Jampen jättämä jälki on näin suuri, keräyksen ydinryhmään kuuluva nuoruudenystävä ja pelikaveri Juha Pajunen kertoo.

– Ongelmana on lähinnä se, ettemme välttämättä ole osanneet ottaa edes yhteyttä kaikkiin ihmisiin, jotka haluaisivat muistaa Jampea. Jatkamme kuitenkin keräystä aktiivisemmin vielä noin viikon verran.

Kuvanveistäjä Ilkka Virtasen veistämä
Sukkana sisään -kiertopalkinto.

Veistoksesta ylijäävät rahat menevät täysimääräisesti stipendirahastoon, jolla tullaan auttamaan nuoria koripalloilijoita eteenpäin urallaan.

– Koska lahjoituksia on tullut kaikkialta Suomesta, tulee rahastokin toimimaan valtakunnallisesti, Pajunen linjaa.

Jarmo Lehtonen (1961–2017) kipparoi Huiman A-pojat Suomen mestaruuteen vuonna 1980. Runsaan vuosikymmenen ajan Lehtonen oli kasvattiseuransa miesten joukkueen takakentän tähtipelaaja SM-sarjassa ja I divisioonassa.

Myöhemmin Lehtonen toimi muun muassa valmentajana miesten A-maajoukkueessa. Hänet muistetaan myös valtakunnallisena kouluttajana ja Koripalloliiton kenttäpäällikkönä.

 
12.7.2024 15:23 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmoon uusia valmentajia kaudelle 2024–2025

Tulevalla kaudella Porvoossa pelataan korista eri tasoilla junioreiden SM-Sarjasta aina aikuisten divareihin.

3.7.2024 21:31 Seura tiedottaa

Tervetuloa Hyvinkään Pontevan katukoristapahtumaan lauantaina 10.8.2024

Hyvinkään 31. katukoristapahtuma pelataan Hotel Sveitsin parkkialueella elokuun toisena viikonloppuna.

3.7.2024 16:14 Seura tiedottaa

Unified- tai junnuvalmentajaksi Pyrintöön

Tampereen Pyrintö hakee lisää valmentajia ja partneripelaajia Unified-korikseen sekä valmentajia eri ikäluokkien juniorijoukkueisiin. Haluamasi roolin ja vastuuta saat varmasti riittävästi, mutta pienempikin apu on arvokasta.

2.7.2024 08:14 Seura tiedottaa

Delfin-turnaus on koriskesän huipentuma

Ensin tärkein: Vielä ehtii mukaan! Vaikka Delfin-turnaukseen on ilmoittautunut jo yli 300 joukkuetta, vielä löytyy muutama paikka useimpiin sarjoihin. Ilmoittautumisaika loppuu 12. heinäkuuta, joten ehditte joukkueenne kanssa mukaan, mutta nyt on aika toimia.

1.7.2024 11:04 Seura tiedottaa

Torpan Poikien alkavan kauden valmennustiimit ovat hyvällä mallilla

Joukkueisiin on saatu kasaan loistavat valmennustiimit ja lähes kaikilta päävalmentajilta löytyy Koripalloliiton HKVT-tutkinto tai tason II-koulutus, tai joku muu liikunta-alan koulutus.

26.6.2024 09:22 Korisleirit

Susi Training Center -pelileiri järjestetään korisjunnuille 15.-17.7 Kisakalliossa

Ainutlaatuinen korisjunnujen Susi Training Center -pelileiri Kisakalliossa on suunnattu 2012-2014 -syntyneille, paikkana Susijengin ja Susiladiesin kotipesä, Susi Training Center. Vastaavaa konseptia ei ole aiemmin toteutettu, isona asiana tuoda esikuvat lähemmäksi junioreita ja vankistaa heidän itseluottamustaan.

24.6.2024 10:39 Seura tiedottaa

Salon Vilpas ja italialainen huippuseura Reyer Venetsia yhteistyöhön

Salon Vilpas Koripallo ry on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen arvostetun italialaisseura Reyer Venetsia Mestren kanssa. Yhteistyö on osa Reyer Venetsian kunnianhimoista Reyer Projektia, joka pyrkii luomaan Euroopan laajuisen koripallokeskuksen, keskittyen erityisesti nuorten pelaajien kehittämiseen heidän matkallaan kohti korkeimpia kansallisia ja kansainvälisiä huippuja.

18.6.2024 12:46 Seura tiedottaa

Vuoristopässi-katukoris - kesän rennoin koristurnaus Karkkilassa

KaU Karkkila järjestää tuttuun tapaan kesän kuumimman ja rennoimman koristurnauksen Karkkilassa. Tapahtuma järjestetään Tekopan parkkipaikalla Ala-Emalin upeassa ruukkimiljöössä lauantaina 27.7.

18.6.2024 08:42 Seura tiedottaa

EBT kutsuu koko kaupungin 3x3 turnaukseen!

Lomalta paluu tuntuu hieman paremmalta katukoristurnauksen myötä! Lauantaina 17.8. EBT järjestää Espoon keskuspuiston luonnonkauniissa Puolarmaarissa 3x3 katukoristurnauksen, jonka tuotot ohjataan suoraan EBT naisten edustusjoukkueen toiminnan tukemiseksi.

12.6.2024 12:06 Seura tiedottaa

HoNsUn kauden 2024-2025 päävalmentajat julkaistu

HoNsUn tulevan kauden 2024-2025 juniorijoukkueiden päävalmentajat on julkaistu.

Näytä lisää vastaavia