Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueille kolmannet voitot Södertäljessä – Sudenpennut kaatoi Islannin kahdesti

5.7.2024 23:24 Södertäljessä pidettävissä 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana kolmen ottelupäivän jälkeen. Suomi kaatoi sekä pojissa että tytöissä Islannin.

Sudenpennut pääsi tuulettamaan kahta voittoa Islannista. Kuva: Dennis Wiedermann.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue ratkaisi voiton Islantia vastaan vasta kalkkiviivoilla. Sudenpennut voitti lopulta 79-71 (38-36). Suomi oli valtaosan pelistä johdossa, mutta ei päässyt sitkeältä Islannilta kymmentä pistettä edemmäksi.

Sudenpennut ajautui kaksi minuuttia ennen loppusummeria hetkeksi pisteen tappioasemaan, mutta ensin Sohvi Saviniemen (8/2) kolmonen vei Suomen takaisin johtoon ja viimeisen niitin löi Venla Patrikainen, joka riisti syöttölinjalta pallon kahdesti peräkkäin ja juoksi layupin toiseen päähän.

– Molemmat joukkueet olivat selvästi jo hieman väsyneitä turnauksen näin edetessä. Meille positiivista oli levypallopelaaminen läpi ottelun. Parannettavaa jäi, miten huolehditaan pallosta ja miten hyökätä yhdessä vaihtavaa palloskriinipuolustusta vastaan.

Suomi vei levypallot hurjalla erolla 60-29. Menetyksiä taas Suomelle kertyi 30 kappaletta, Islannille 21.

Suomen tehokkaimmat olivat Lilli Onnela (21/11), Patrikainen (9/10), Duaa Aden (7/12) ja Esther Arial (8/2). Islannin pistekaksikko oli Kolbrún María Ármannsdóttir (22/4) ja Elísabet Ólafsdóttir (13/5).

> Ottelutilastot

18-vuotiaat pojat ohittivat Islannin toisella puoliajalla

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen 90-78 (43-52) -voitto Islannista ei tullut helpolla.

Ensimmäisellä puoliajalla Islanti ehti karata jo 12 pisteen taakse. Islannin pisteet syntyivät pääosin joko korin läheisyydestä tai kolmen pisteen viivan takaa.

– Islantilaiset olivat niin islantilaisia kuin olla ja voi. He pelasivat hyvin, hyvin tyypillistä islantilaista koripalloa suurella sydämellä ja vailla sisäpeliä. Viisi ulkona ja heittivät rohkeasti kolmosia. Me olimme ensimmäisellä puoliajalla todella suurissa vaikeuksissa, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Suomi sai kuitenkin eron puoliaikaan mennessä alle kymmeneen ja lopullinen kiri käynnistyi kolmannen neljänneksen loppupuolella. Sudenpennut sai pidettyä Islannin vain 18 pisteessä viimeiseen 15 minuuttiin ja sinetöi pelin viemällä päätösneljänneksen 28-11.

– Kolmannella erällä oli kova koettelu, kun joukkueen kapteeni ja aloittava pelinrakentaja Elmeri Abbey ajettiin ulos kahden floppaamisteknisen jälkeen. Se osoitti meille mahdollisuuden kasvaa muuna joukkueena ja sitten pelasimme nuo viimeiset 15 minuuttia hienosti.

Suomen pisteistä vastasivat Olavi Suutela (24/12), Abbey (12/2), Jelani Towa (12/5/5 syöttöä/6 riistoa), Kalle Kuhalampi (10/2) ja Samu Adler (10/3/8 syöttöä).

– Samu painoi käytännössä pelin loppuun ja pysyi kentällä. Kalle pelasi kesän toisen maaottelunsa ja plus-miinus-tilastoissa hänellä on +22.

Islannin pistekärki oli 24 pistettä säkittänyt Magni Thor Grissom.

Henkilöt

6.7.2024 15:55 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta Södertäljessä

Södertäljessä pidettävissä 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kultamitalia sekä tytöissä että pojissa voittamattomina. Suomelta Lilli Onnela, Stella Jokela, Olavi Suutela ja Jelani Towa valittiin turnauksen tähdistöviisikoihin.

3.7.2024 00:06 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut jatkaa voittojen tiellä Södertäljen PM-kisoissa, kun Ruotsi kaatui kahdesti

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet nappasivat toiset voitot Södertäljessä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Ruotsin. Molemmat joukkueet ovat voittaneet molemmat otteluistaan.

1.7.2024 23:07 Sudenpennut

Sudenpennut saalisti kaksi voittoa Norjasta 18-vuotiaiden PM-kisojen avauspäivänä

Södertäljessä tänään alkaneissa 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi voitti Norjan sekä tytöissä että pojissa. Sudenpennut kohtaa huomenna Ruotsin.

30.6.2024 21:15 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkue aloittaa PM-kisansa Södertäljessä maanantaina

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet ovat matkustaneet tänään Södertäljeen, jossa käynnistyy maanantaina 1.7. ikäluokkien Pohjoismaiden mestaruuskisat. Suomen lisäksi mukana kisoissa ovat Tanska, Viro, Islanti, Norja ja Ruotsi.

2.7.2022 23:22 Sudenpennut

Pojat voivat varmistaa voitolla mestaruuden – myös tytöt pelaavat mitaleista

Kuten U16-maajoukkueet, myös 18-vuotiaiden maajoukkueet ottivat voitot Virosta. Pojille voitto kirjattiin lukemin 98-60. Tytöt nappasivat voiton 85-42.

1.7.2022 21:49 Sudenpennut

18-vuotiaiden maajoukkueille murskavoitot

18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat selkeät voitot Norjasta PM-kisoissa. Pojat jatkavat ilman tappioita, kun Norja kaatui 95-51. Tytöt ottivat toisen voittonsa Norjan jäädessä jalkoihin 85-29.

30.6.2022 18:45 Sudenpennut

18-vuotiaille pojille hieno voitto loistokkaan heittopelin saattelemana – tytöt kärsivät niukan tappion

Alle 18-vuotiaiden osalta PM-kisat jatkuivat otteluilla Ruotsia vastaan. Suomen pojat saivat kaukoheittopelinsä kulkemaan ja kellistivät Ruotsin 88-68. Tyttöjen taistelu ei tällä kertaa riittänyt, kun Ruotsi nappasi voiton 79-78.

29.6.2022 19:26 Sudenpennut

U18-tytöille murskavoitto – pojilta vakuuttava esitys

Myös 18-vuotiaiden maajoukkueet nappasivat otteluistaan voitot. Tytöt karkasivat Tanskalta jo ottelun alussa ja veivät ottelunsa 107-38. Poikien kone lämpeni hieman hitaammin, mutta voitto irtosi vahvan esityksen päätteeksi 78-63.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.