Suomen 16-vuotiaat pojat voitokkaina Bulgariassa

1.8.2005 Perjantaina Bulgariassa käynnistyneissä 16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomen joukkue on aloittanut kahdella voitolla. Suomi kukisti avausottelussaan Tsekin ja heti seuraavana päivänä Hollannin.

Suomen ensimmäinen vastustaja avausottelussa oli etukäteen kovaksi arvioitu Tsekki. Suomen suunnitelmana oli laittaa vastustaja sekaisin heti alusta alkaen kovalla prässipuolustuksella ja siitä aukeavilla mahdollisuuksilla nopeisiin hyökkäyksiin.

Suomi toteutti taktiikkaa sata prosenttisesti ja Tsekki oli sekaisin. Suomi teki helppoja koreja. Ensimmäinen jakso meni Suomelle 28–17 ja toinen jakso 27–16, joten tauolla oli eroa 22 pistettä.

Toisella puoliajalla Suomi ei antanut Tsekille missään vaiheessa mahdollisuutta päästä iskuetäisyydelle. Pelaajien peräänantamaton puolustus ja valmennusjohdon oikea-aikaiset aikalisät pitivät ottelun koko toisen puoliajan Suomen kontrollissa.

Suomelta löytyi onnistujia koko joukkueesta, joista esiin voi kirkkaimpana pelaajana nostaa Äänekosken Huiman pelaajan Antti Kanervon, joka oli kentän paras pelaaja tilastoilla 19 pistettä ja yhdeksän levypalloa sekä kuusi riistoa. Tuukka Sariola oli Suomelle elintärkeä levypalloissa (10 kpl). Väinö Kuusela oli vahva etenkin ottelun alussa, jolloin ottelua todellisuudessa ratkaistiin.

Onnistujiin voidaan lukea myös olkapäänsä loukannut Ville Viita ja Tsekin pelinjohdon puolustuksellaan sekoittanut Ville Tuominen. Ilpo Pehkonen johti mallikkaasti peliä ja pelasi vahvasti myös puolustuspäässä.

Hollanti kaatui tahmean alun jälkeen selvin lukemin

Lauantain ottelu alkoi Suomelta tahmeasti ja Hollanti pääsi aluksi helppoon seitsemän pisteen johtoon. Liekö syynä ollut pieni hyvänolon tunne eilisen Tsekki voiton jälkeen. Suomi ryhdistäytyi ja alkoi tehdä kovaa työtä varsinkin puolustuspäässä ja pystyi hankkiutumaan neljän pisteen taukojohtoon.

Kopista kentälle palasi mahtavasti pelannut Suomen joukkue. Hyvän puolustuksen kautta Suomi pääsi tekemään helppoja koreja. Hollanti oli huutolaispojan asemassa ja Suomi voitti ratkaisevasti kolmannen jakson luvuin 33–7. Viimeinen jakso oli enää kosmetiikka ja sen Suomi havisikin selvästi 21–11.

Yksittäisistä pelaajista kentän päällikkönä hääri jälleen Äänekosken Antti Kanervo. Antti teki kovat lukemat 24 pistettä, kuusi levypalloa ja kolme syöttöä. Ilpo Pehkonen toi jälleen kaivattua johtajuutta takalinjoille. Hyvänä apuna Ilpolle toimi aikaisemmissa peleissä itseään etsinyt Tomi Kankaanpää, joka parin tärkeän korin lisäksi otti neljä riistoa.

Sunnuntaille Suomelle osui välipäivä ja tänään Suomi kohtaa lohkonsa ennakkosuosikin Saksan.

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

18.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Viron kumoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi hyökkäysongelmista B-divisioonan EM-kisoissa, mutta onnistu kaikesta huolimatta kaatamaan Viron selkein numeroin 54-28 (34-14). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Saksalle EM-kisoissa.

17.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiailla pojilla korintekovaikeuksia, Italia voittoon EM-kisoissa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi EM-kisoissa Italialle loppunumeroin 49-65 (19-35). Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisojen sijoista 13.-16.

15.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaille pojille tappio Liettuaa vastaan EM-pudotuspeleissä

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue antoi erinomaisen vastuksen Liettualle A-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä, mutta liettualaiset karkasivat viiden viimeisen minuutin aikana 70-58 (34-24) -voittoon. Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisoissa sijoista 9.-16.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

10.8.2017 EM-kilpailut

16-vuotiaiden poikien EM-urakka alkaa Montenegrossa

Suomen 16-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisat pyörähtävät käyntiin huomenna 11. elokuuta Montenegron Podgoricassa, kun Sudenpennut kohtaavat B-alkulohkonsa ensimmäisessä ottelussaan Slovenian. Suomen kanssa samassa alkulohkossa Slovenian lisäksi pelaavat Turkki ja Saksa.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.