Savonlinna All Stars Real Madridin vieraaksi

12.10.2005 Legendaarinen espanjalainen palloiluseura Real Madrid on osallistunut kahtena viime vuotena koripalloilussa Savonlinnan senioriturnaukseen.

Vieraat ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä matkaansa ja ovat nyt vastavuoroisesti kutsuneet suomalaisjoukkueen Madridissa marraskuun 12. päivänä pelattavaan senioriturnaukseen, jossa kolmantena joukkueena on italialainen Udine.

Savonlinna All Stars –nimellä lähtee Madridiin joukkue, jossa pelaa tukku takavuosien maajoukkuemiehiä. Valmentajana on Pertti Laanti sekä pelaajina Antti Isomäki, Timo Jaakkola, Pentti Kaivonen, Risto Kala, Pekka Kurvinen, Kai Lievonen, Riku Marttinen, Jari Raitanen ja Petteri Voutilainen.

Matkaan lähtevän joukkueen yhteenlaskettu miesten maaottelujen määrä on hulppea 426.

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

18.7.2017 MM-kilpailut

Suomen 50-vuotiaille naisille pronssia Seniorien MM-kisoista

14. seniorien maailmanmestaruuskisat (14th World Maxibasketball Championship) käytiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla Italian Montecatini Termessä ja kaupungin ympäristössä. Suomi osallistui kilpailuihin viidellä joukkueella. Seuraavat MM-kisat järjestetään Espoossa vuonna 2019.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

Suomi menestyi seniorien kotikisoissaan

Sunnuntaina päättyneissä senioreiden kolmansissa Euroopan mestaruuskisoissa Suomi haali useita mitaleita. Loppuottelupaikan saavuttivat viiden eri ikäluokan miehet. Vain 60-ja 65-vuotiaat jäivät finaalien ulkopuolelle. Viikon kestäneissä kisoissa oli mukana yli 55 joukkuetta 13 maasta.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

23.2.2021 17:35 Eteläinen alue

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla maaliskuun loppuun asti, aluefinaalit perutaan

Kilpailujaos on tehnyt 23.2.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.3.2021 asti.

Näytä lisää vastaavia