Salinin ja Rannikon Olimpijan tappioputki katkesi rymisten

11.11.2012 Sasu Salinin ja Teemu Rannikon edustaman Union Olimpijan Ljubljanan seitsemän ottelun tappioputki katkesi, kun joukkue runnoi Unkarin mestarin Szolnoki Olajn kotonaan Adrianmeren liigan sunnuntaikierroksella pistein 83–63 (38–34). Salin pussitti voittajille 10 ja Rannikko yhdeksän pistettä. Gerald Lee jr puolestaan säkitti 14 pistettä Buducnostin kaataessa vieraskentällä Sirokin.

Sasu Salinin Olimpijan seitsemän ottelun tappioputki katkesi komeasti.

Gerald Lee jr ylsi vierasvoittoon Bosniassa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Olimpija Ljubljana ja Szolnoki Olaj pelasivat Adrianmeren liigan sarjapisteistä tasaväkisesti ensimmäisen puoliajan verran, mutta kolmannella jaksolla ljubljanalaiset ottivat pelin täydellisesti hallintaansa.

Olimpija vei kolmannen jakson alun Aron Baynesin ja Sasu Salinin koreilla 6-0, siirtyen kymmenen pisteen johtoon. Lopullinen irtiotto nähtiin pari minuuttia myöhemmin, kun Salinin ja Jan Mocnikin kolmoset veivät Olimpijan 56–38-johtoon. Olimpija katkaisi lopulta seitsemän ottelun tappioputkensa selvin lukemin 83–63 (38–34).

Sasu Salin ja Teemu Rannikko kuuluivat jälleen Olimpijan luottopelaajiin. Salin uurasti 26 minuuttia keräten joukkueelleen 10 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa. Rannikolle merkittiin 21 minuutissa yhdeksän pistettä ja neljä syöttöä.

Olimpija on voittanut kahdeksasta Adrianmeren liigan ottelustaan neljä. Joukkue pelaa seuraavaksi torstaina, jolloin Cantù saapuu Euroliigassa Olimpijan vieraaksi Ljubljanaan.

Union Olimpija Ljubljana – KK Szolnoki Olaj 83–63 (21–23, 38–34, 63–50)
Olimpija:
Aron Baynes 24/6, Dino Muric 14/7, Sasu Salin 10/7/3 riistoa.
Szolnoki:
Marton Bader 15/5/3 syöttöä.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 26, Pisteet 10 (2p 2-5, 3p 2-5), Levypallot 7, Syötöt 1, Riistot 3.
T.Rannikko:
Minuutit 21, Pisteet 9 (3p 1-3, 1p 6-6), Levypallot 2, Syötöt 4, Riistot 1.

Leen Buducnostin toisen jakson johto piti

Gerald Lee jr.:n edustama KK Buducnost Podgorica ylsi myös voittoon Adrianmeren liigan sunnuntaikierroksella. Buducnostin uhriksi jäi bosnialainen Siroki pistein 70–76 (23–40).

Ottelun ratkaisu alkoi kypsyä vain nelisen minuuttia ennen puoliaikaa, kun Siroki johti vielä numeroissa 23–21. Kotijoukkue romahti juuri ennen taukoa täysin, kun taas Buducnost sai pelinsä rullaamaan täydellisesti ja vei neljän minuutin jakson uskomattomasti 19-0.

Siroki onnistui tasoittamaan pelin vielä kolmannen jakson lopuilla, mutta Buducnost nousi uudelleen kymmenen pisteen johtoon eikä päästänyt kotijoukkuetta enää rinnalle. Gerald Lee jr oli Buducnostin toiseksi paras korintekijä 14 pisteellään.

Buducnost on voittanut kahdeksasta Adrianmeren liigan ottelustaan neljä.

KK Siroki – KK Buducnost Podgorica 70–76 (17–14, 23–40, 50–55)
Siroki:
Darko Planinic 21/5, Marko Sutalo 18/3/6 syöttöä, Boris Barac 14/6.
Buducnost:
Vladimir Mihailovic 22/4/4 syöttöä, Gerald Lee jr 14/3, Cedomir Vitkovac 12/4/5 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 26, Pisteet 14 (2p 6-13, 1p 2-4), Levypallot 3, Syötöt 1.

Cantùn puolustus liikaa Kotin ja Huffin Cremonalle

Shawn Huffin sekä Serie A:n parhaisiin levypallopelaajiin viime kierroksilla kuuluneen Tuukka Kotin Vanoli Cremona matkasi Italian liigan sunnuntaikierroksella Euroliigaa pelaavan Mapooro Cantùn vieraaksi.

Euroliigan otteluissaan mm. Himkin 54 pisteessä ja Fenerbahcen 58 pisteessä pitänyt Cantù osoitti myös Cremonalle puolustuksensa pitävyyden. Cantù ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannella jaksolla, jonka aikana Cremona sai aikaiseksi vain yhdeksän pistettä. Ottelu päättyi Cantùn 87–60 (46–33)-voittoon.

Shawn Huffille kirjattiin 16 minuutissa kaksi pistettä sekä neljä levypalloa. Tuukka Kotti haki 23 minuutissa kolme levypalloa.

Cantù on voittanut seitsemästä Serie A:n ottelustaan kaksi.

Mapooro Cantù – Vanoli Cremona 87–60 (18–16, 46–33, 66–42)
Cantù:
Jeff Brooks 16/7, Jonathan Tabu 14/6/9 syöttöä, Pietro Aradori 13/2.
Cremona:
Lance Harris 17/5.
S.Huff:
Aloitusviisikossa, Minuutit 16, Pisteet 2 (2p 1-3, 3p 0-1), Levypallot 4.
T.Kotti:
Minuutit 23, Pisteet 0 (2p 0-1), Levypallot 3, Syötöt 1, Riistot 1.

Caton Maine taipui Dartmouthille

Kilian Caton edustama Maine Black Bears aloitti kautensa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa vierasottelussa Dartmouthia vastaan. Kotijoukkue Dartmouth vei toisen puoliajan ensimmäiset minuutit 12-2 ja karkasi 67–54 (28–26)-voittoon.

Kentän tähti oli Dartmouthin Gabas Maldunas (25/10/3 riistoa/4 blokkia). Kilian Cato ei pelannut.

Dartmouth Big Green – Maine Black Bears 67-54 (28-26)
Dartmouth:
Gabas Maldunas 25/10/3 riistoa/4 blokkia, John Golden 13/5/3 riistoa.
Maine: Mike Allison 17/11, Justin Edwards 12/4/3 riistoa.
K.Cato:
Ei pelannut.

22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

8.7.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi

Viime vuosina kansainvälisen koripallon eliittivalmentajien joukkoon tehnyt, Eurocupin ja FIBA Mestarien Liigan mestariksi joukkueensa valmentanut Tuomas Iisalo 41, siirtyy NBA:n Memphis Grizzliesin valmennusjohtoon pelikaudeksi 2024-25. Loviisalaislähtöinen Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa koskaan.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.