Roosa Lehtoranta Espoo Unitedin riveihin

25.5.2017 Kotkalaiskasvatti Roosa Lehtoranta siirtyy Peli-Karhuista Espooseen. Vahvana korintekijänä tunnettu laituri valmistautuu maajoukkuekesään ja pukee syksyllä päälleen Unitedin paidan.

Roosa Lehtoranta, 20, siirtyy kasvattajaseurastaan Peli-Karhuista Espoo Unitedin paitaan. Kuva: Ville Vuorinen

Tuleva kausi 2017-18 on 20-vuotiaalle Lehtorannalle jo neljäs naisten Korisliigassa. Nuori hyökkäyspään tehonainen odottaa innolla alkavaa kautta, joka on hänelle ensimmäinen kasvattajaseuransa ulkopuolella.


- Hienoa päästä pelaamaan Espooseen! Nyt oli hyvä aika lähteä Kotkasta ja päästä testaamaan mihin omat siivet kantaa muualla, Lehtoranta iloitsee seuran tiedotteessa.

Lehtorannalla on takanaan kolme kokonaista kautta naisten Korisliigassa. Toissakaudella 176-senttinen laituri valittiin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi ja viime kaudella vastuu peliparketilla kasvoi. Kolmentoista pisteen ottelukeskiarvolla menneellä kaudella tehoillut nainen kertoo tuovansa osaamistaan erityisesti uuden kotijoukkueensa hyökkäyspäähän.

- Kyllä mun vahvuudet joukkueelle on erityisesti hyökkäyspäässä, korinteossa. Espoon valmennus on kuitenkin nähnyt mun pelaamisessa paljon muutakin ja se on totta kai hienoa, koska haluan kehittyä monipuolisesti. Lähden tekemään hyvin motivoituneena työtä meidän joukkueen, sekä oman kehittymiseni eteen.

Unitedin naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu, sekä urheilutoimenjohtaja Reetta Piipari iloitsevat uudesta sopimuspelaajasta. 30 pelaajan vahvuiseen naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Lehtoranta tuo nuoresta iästään huolimatta paljon kokemusta Tapiolaan.

- Roosa on yksi naisten Korisliigan kovimmista pelaajista. Olen luonnollisesti iloinen, että hän uskoo meidän tapaan tehdä asioita ja päätti tulla Espooseen. Uskon, että Roosa ottaa uuden kehitysaskeleen meidän kanssa ja pystyy auttamaan joukkuettamme merkittävästi ensi kaudella, Kujansivu kuvailee.

- Olen vilpittömän iloinen siitä, että Roosa valitsi jatkaa uraansa täällä. Hänessä on valtavasti potentiaalia ja tahtoa, lisäksi hänellä on kertynyt noin nuoreen ikään jo paljon kokemusta, niin naisten pääsarjatasolta, kuin kansainvälisiltä kentiltäkin. Roosa oli meidän naisten joukkueeseen tärkeä kiinnitys, Kotkasta itsekin espoolaistunut Piipari jatkaa.

Lisätiedot: Roosa Lehtoranta
 
17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

Näytä lisää vastaavia