PuHu yllätti PeKan, Huima piti kotietunsa

10.3.2007 Pussihukat vei Kotkan Peli-Karhujen kotiedun heti ensimmäisessä välieräkohtaamisessa. Aneta Kausaite nosti voittokorin sekunti ennen otteluajan loppua ja trilleri päättyi vantaalaisvoittoon 73-71. Äänekosken Huima otti puolestaan nimiinsä ensimmäisen välierän voittamalla kotikentällään Lappeenrannan Catzin lukemin 88-76.

Karhulan liikuntahallilla pelattiin tasaisesti alusta loppuun, josta kertoo se, että peli oli tasatilanteessa 12 kertaa ja johtoasema vaihtui kymmenesti.

Loppu oli todellinen trilleri. Kun ottelua oli pelaamatta 50 sekuntia, nosti Peli-Karhujen Lisa Lee lukemat tasoihin 71-71 pakottaen Pussihukat aikalisälle.

Neuvonpidon jälkeen lopulta ottelun sankariksi noussut Kausaite menetti pallon vantaalaisten hyökkäyksessä. Jatkotilanteesta Johanna Lautalalle tuomittiin epäurheilijamainen virhe. Ottelua oli jäljellä 29 sekuntia, kun Lisa Lee pääsi vapaaheittoviivalle ja kotkalaiset saivat vielä epäurheilijamaisen virheen seurauksena sivurajan.

Leen epäonneksi molemmat heitot menivät ohi. Peli-Karhujen viimeinen hyökkäys tasatilanteessa 71-71 tuhriutui menetykseen. Venlakaisa Höltän riiston ansiosta hyökkäyspäähän irronnut Kausaite heitti voittokorin vain sekunti ennen peliajan päättymistä. Pussihukat otti näin tärkeän voiton taistelussa finaalipaikasta.

Kausaite kokosi saldokseen 24 pistettä 11 levypalloa sekä viisi koriin johtanutta syöttöä. Pussihukkien muut avainpelaajat olivat Heli Roukanoja (17/12/6 syöttöä) ja Hölttä (14/6). Myös kokenut Johanna Lautala heitti yhdeksästä pisteestään viisi ottelun viimeisillä minuuteilla.

Peli-Karhujen paras pistenainen oli lopulta Lisa Lee 20 pisteellään. Shanika Freeman heitti pisteen vähemmän eli 19 pistettä.

Otteluparin välierät jatkuvat Pussihukkien 1-0 johtoasemassa heti huomenna. Joukkueet kohtaavat Pussihukkien kotiluolassa Myyrmäen urheilutalolla sunnuntaina klo 15.

Huima hyydytti Catzin toisella puoliajalla

Äänekosken Huima otti nimiinsä naisten ensimmäisen välierän voittamalla kotikentällään Lappeenrannan Catzin lukemin 88-76. Toisen välieräparin, Peli-Karhut-Pussihukat, avausottelu pelataan myöhemmin lauantai-iltana.

Lappeenrannan Catz tuli seuran ensimmäiseen välieräotteluun valmiina haastamaan kotikentällään tunnetusti vahvasti esiintyvät huimattaret. Ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin Catzin hienoisessa hallinnassa aina toisen jakson viimeisille minuuteille. Catz oli parhaimmillaan kahdeksan pisteen karkumatkalla (28-36). Huima nousi Kenya Robinsonin korilla pisteen taukojohtoon lukemin 39-38.

Huima ratkaisi ottelun kolmannen jakson puolivälissä. Kokenut viisikko Minna Myllylä, Sari Puranen, Kenya Robinson, Lonniya Bragg ja Sanna Jämsen vei Huiman parhaimmillaan 15 pisteen johtoon (60-45). Huima onnistui kirivaiheessa pitkästä aikaa kolmosissaan hyvin. Jalat toimivat myös puolustuspäässä, sillä jakson aikana Huimalle kirjattiin useita riistoja.

Viimeisellä neljänneksellä Lappeenrannan Abby Scharlow johdolla Catz lähti vielä taistelemaan voitosta. Catz pääsi iskuetäisyydelle kymmenen pisteen päähän, mutta viisi minuuttia ennen loppua Catzin Elena Reshetko sai viidennen virheensä. Catzin kova prässi ei enää yllättänyt Huimaa ottelun loppuminuuteilla.

Huima voitti levypallot 34-29. Suurin ero tilastoista löytyi kuitenkin kahden pisteen heittoyrityksistä. Catz sai yhteensä 35 heittoyritystä kotijoukkueen 54 vastaan. Huima onnistui pakottamaan lappeenrantalaiset vaikeampiin heittovalintoihin ja myös menetyksiin. Kotijoukkueen ennakkoon vahvaksi tiedetty hyökkäyspään pelaaminen sujui varsinkin toisella puoliajalla.

Huiman parhaimmistoon kuuluivat Lonniya Bragg (23/6), Sanna Jämsen (21/4). Minna Myllylä viimeisteli 18 pistettä, joista suurimman osan kolmannella jaksolla. Kenya Robinson teki tuplalukemat 12/13 ja antoi lisäksi neljä syöttöä.

Catzin tehokkain oli Yelena Solovyena 23 pisteellään. Abby Scharlow pisti kaikki neljä kolmostaan sisään viimeistellen kokonaisuudessaan 22 pistettä.

Välieräsarja jatkuu sunnuntaina Lappeenrannan Urheilutalolla klo 15 äänekoskelaisten johtaessa otteluvoitoin 1-0.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga