PuHu naisten välieriin, Nokia tasoitti ottelusarjan

4.3.2007 BC Nokia jatkaa taistelua välieräpaikasta naisten puolivälierissä. Lappeenrannan Catz kaatui Nokialla lukemin 96-70 ja ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Pussihukat puolestaan lähetti Espoo Teamin kesälomalle voittamalla toisen ottelun 83-65-numeroin. Catz-Nokia-parin kolmas ja ratkaiseva puolivälierä pelataan tiistaina Lappeenrannassa.

BC Nokia oli saanut edellisestä ottelusta kuumeen takia pois jääneen päävalmentajansa Marianne Koskisen takaisin penkin päähän. Kotijoukkue aloittikin sunnuntaina päättäväisesti.

Toisen kymmenminuuttisen puolivälissä BC Nokia lähti karkumatkalle, eikä johtoasemasta sen jälkeen enää luopunut. Puoliajalle BC Nokia pääsi 12 pisteen johdossa (46-34).

Ottelun niitti nähtiin heti kolmannen jakson alussa. BC Nokia piti Catzin lähes neljä minuuttia pisteittä karaten 59-34 johtoon. Kolmas jakso kirjattiin BC Nokialle 31-15. Viimeisellä neljänneksellä Catz säästeli aloitusviisikon pelaajiaan jo tiistain kohtaamiseen ja ero kasvoi suurimmillaan 33 pisteeseen.

Kotijoukkue pakotti Catzin peräti 21 pallonmenetykseen.

Crystal McCutcheon viimeisteli Nokialle 22 pistettä. Nina Hyvärinen säesti 20 pisteellä. Tiia Huuhka heitti puolestaan kaikki viisi kolmostaan sisään kooten saldokseen yhteensä 18 pistettä.

Catzin tehokkain oli 31 pistettä heittänyt Abby Scharlow.

Joukkueet kohtaavat siis kolmannessa ja ratkaisevassa ottelussa ensi tiistaina (6.3.) Lappeenrannassa.

Kausaite jälleen iskussa

Tapiolan urheiluhallilla Espoo Team onnistui pitämään pelin Pussihukkia vastaan tasaisena aina viimeiselle neljännekselle asti, vaikkei löytänytkään vierailijoiden Aneta Kausaitelle pysäyttäjää.

Joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen verrattuna espoolaisten pelissä oli enemmän liikettä ja edellisessä ottelussa takellellut heittopeli oli kotisalissa parempaa.

Kolmannen jakson lopussa koko ottelun hyvin pelannut Pussihukkien Johanna Lautala vei kolmosellaan vantaalaiset kymmenen pisteen johtoon 55-45, josta espoolaiset eivät enää täysin toipuneet.

Ottelun parhaana palkittu Aneta Kausaite katkaisi Espoo Teamin viimeisenkin takaa-ajon neljännen jakson puolivälissä upottamalla nopeasti viisi pistettä sekä heti perään antaen peräkkäisissä hyökkäyksissä koriin johtaneet syötöt joukkuekavereilleen. Viimeiset minuutit olivat vantaalaisten nautiskelua.

Lauantaina 30 pisteen edestä Espoota kurittaneen Kausaiten saldot olivat tällä kertaa 29 pistettä, 11 levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Johanna Lautala viimeisteli 19 pistettä. Heli Roukanoja kirjautti tuplatuplan, 16 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Espoo Teamin parhaana palkittiin flunssasta kentälle toipunut Mia Liimo, joka heitti 16 pistettä ja repi kuusi levypalloa.

Pussihukkien päävalmentaja Markus Makkonen kehui joukkueensa taistelutahtoa.

- Vastassa oli kokeneempi joukkue, mutta meillä oli isompi sydän kaikessa tekemisessä. Onnistuimme puolustuksessa hyvin joukkueena. Aneta (Kausaite) oli hurjassa iskussa molemmissa puolivälierissä. Johanna Lautala onnistui tänään mainiosti, samoin paljon töitä puolustuksessa tekevä Silja Paavola, kiitteli Makkonen.

Naisten välieriin ovat jo aiemmin selviytyneet runkosarjan voittanut Peli-Karhut ja toiseksi sijoittunut Äänekosken Huima. Välierissä PeKa saa vastaansa heikoimmin runkosarjassa sijoittuneen joukkueen. PuHu oli runkosarjassa nelonen, taisteluaan jatkava Catz kolmonen ja BC Nokia kuutonen. Näin ollen välieräparit ratkeavat kokonaisuudessaan vasta tiistaina, kun neljäs välieräjoukkue on selvillä. Välierät käynnistyvät 10.3.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.