Petri Virtanen suuntaa Viroon

23.6.2003 SM-Koriksen vuoden pelaajana palkittu Petri Virtanen vaihtaa maisemia. Virtanen on solminut yksivuotisen sopimuksen virolaisen A. Le Coqin kanssa. Tuleva pelikausi on vasta 22-vuotiaalle Virtaselle ensimmäinen ulkomailla.

Hienon kauden jälkeen Virtasen siirtymistä ulkomaille osattiin odottaa. Huipputasoiset pelikaverit, joukkueen mahdolliset eurosuunnitelmat ja hyvä valmentaja, Suomessakin pelaajana nähty Heino Enden, kallistivat vakaakupin A. Le Coqin suuntaan.  

- Kuulin niin paljon positiivisia asioita A. Le Coqin joukkueesta ja valmentaja Endenistä. Kaikki asiat puolsivat päätöstä. Saksan kakkosbundesliigassa oli loppumetreille saakka varteenotettava vaihtoehto, mutta päädyin kuitenkin tähän ratkaisuun, Virtanen kertoi.  

A. Le Coqin joukkueessa Virtanen pääsee kovaan seuraan. Liigahopeaa kuluneella kaudella saalistanut joukkue on napannut siirtomarkkinoilta muitakin kovia nimiä Virtasen lisäksi. Mestaruuden voittaneesta Tallinnan Kalevista A. Le Coqiin ovat siirtyneet pelintekijä Rauno Pehka ja amerikkalaissentteri Larry Daniels. Lisäksi seuran palveluksessa jatkavat mm. Viron maajoukkuemiehet Aivar Kuusmaa ja Andre Pärn. Kaikki em. neljä pelaajaa valittiin kauden jälkeen Viron liigan tähdistöviisikkoon Kuusmaan pokatessa vuoden pelaaja –tittelin.  

Petri Virtanen tulee jakamaan peliajan A. Le Coqissa Pehkan kanssa. 34-vuotias Pehka on jo vuosia ollut Viron maajoukkueen ykköspelintekijä. Kovanluokan ”kilpakumppani” ja nimimiehiä vilisevä takakenttä ei Virtasta kuitenkaan hirvitä.  

- Enemmänkin näen tämän isona mahdollisuutena oppia. Pääsen harjoittelemaan kovien ja kokeneiden miesten kanssa, ja se jos mikä tulee kehittämään. Minulla on kuitenkin sen verran vähän vielä ikää, että on tärkeää päästä ympäristöön, jossa kehittymisen mahdollisuudet ovat olemassa. 

Viron mestaruus ja eurokentät

Vahvistuneella joukkueellaan A. Le Coq jahtaa tosissaan ensi kaudella Viron mestaruutta. Lisäksi seuralla on katse kohti Euroopan kenttiä. Vielä ei ole selvillä mihin sarjaan A. Le Coq on mukaan lähdössä, mutta mikäli paikka jossain sarjassa aukeaa, on joukkue mukana. 

Petri Virtanen pelasi vahvan kauden BC Jyväskylän riveissä. Virtasen johdolla jyväskyläläisseura sijoittui SM-Koriksessa viidenneksi. Runkosarjassa 183-senttinen Virtanen nakutti keskimäärin 17,3 ottelua kohden, jonka lisäksi Virtanen jakoi 3,74 koriinjohtanutta syöttöä. Pudotuspeleissä pallovirtuoosin otteet vain paranivat. Ottelusarjassa KTP:a vastaan hän pussitti peräti 27,0 pistettä/ottelu. Kauden päätteeksi Virtanen äänestettiin siis SM-joukkueiden valmentajien ja kapteenien toimesta vuoden pelaajaksi. Edellisellä kaudella Virtanen palkittiin SM-Koriksen kehittyneimpänä pelaajana. 

Virtanen on kautta aikojen toinen suomalaispelaaja Viron pääsarjassa. Ensimmäinen oli viime kaudella Audentesin joukkuetta vahvistanut Kari Hyökki.

Lisää Petri Virtasen mietteitä: "Koris.netin haastattelussa Petri Virtanen".



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

8.7.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi

Viime vuosina kansainvälisen koripallon eliittivalmentajien joukkoon tehnyt, Eurocupin ja FIBA Mestarien Liigan mestariksi joukkueensa valmentanut Tuomas Iisalo 41, siirtyy NBA:n Memphis Grizzliesin valmennusjohtoon pelikaudeksi 2024-25. Loviisalaislähtöinen Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa koskaan.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

Näytä lisää vastaavia