Peli-Karhut vei selvän voiton EBT:stä: ”Hyökkäyspäämme toimi aivan loistavasti”

23.2.2019 20:36 Lauantain muissa peleissä Kouvottaret päihitti monivaiheisen ottelun päätteeksi ToPon ja Catz onnistui puolestaan selättämään Vimpelin Vedon vain kolmella pisteellä. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva sen sijaan vei suvereenin voiton Hongasta Martinahallissa.

WNBA:han vastikään sopimuksen saanut Brooke McCarty väläytteli jälleen niin syöttö- kuin heittotaitojaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Karhuvuoren Urheilutalossa kohtasivat sarjan kärkipaikoista taistelevat Peli-Karhut sekä Espoo Basket Team. EBT:stä ei kuitenkaan ollut vastustamaan tällä kertaa sarjakkakkosta tulostaulun näyttäessä lopussa tylyjä lukemia 109-85 (59-54). PeKa on voiton myötä kyennyt selättämään espoolaiset kahdesti, kun kaikki kolme koitosta on nyt oteltu runkosarjassa. Roope Mäkelä oli erityisen tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspään pelaamiseen.

– Kotivoitto pitkästä aikaa. Meidän hyökkyspäämme toimi loistavasti tänään. Brooke ja Linda ovat molemmat erinomaisia takapelaajia, jotka jakavat syöttöjä jos joku on vapaana. Ensimmäiset 20 minuuttia olivat heikkoa puolustusta meiltä. Puoliajan jälkeen saimme tätäkin puolta kuntoon, ja pystyimme rajoittamaan EBT:n korintekoa, mikä käänsi ottelun meille.

Runsaskorisen ottelun ensitahdit olivat äärimmäisen tasaisia. Korista koriin pelaaminen ei päästänyt kumpaakaan joukkuetta kuskin paikalle. Brittany Starlingin loppusekuntien kolmonen avitti kotijoukkueen viiden pisteen etumatkalle puoliajalla lähdettäessä, mutta sen kauemmas ei joukkue saanut vieraitaan työnnettyä vielä tässä vaiheessa.

Ottelun käänteentekevä hetki koettiin kolmannen jakson puolivälissä, kun PeKa laittoi hihansa heilumaan hyökkäyspäädyssä toden teolla. Noora Järvikangas säkitti kolmosensa pohjaan, mikä herätti koko joukkueen eloon. Kuin tykin suusta kotijoukkue tykitti 16 pistettä yhteen soittoon siirtyen heti 20 pisteen johtoon. EBT kasaili rivejään ryöpytyksen jälkeen vielä viimeisellä neljänneksellä, mutta ei kyennyt enää saavuttamaan karkumatkalla olevaa sarjakakkosta.

Korinsuojelu lähietäsyyksiltä tuotti vierasjoukkueelle ongelmia PeKan nikkaroidessa kolmen sekunnin alueelta peräti 44 pistettä. Harmaita hiuksia espoolaisille tuottivat myös Peli-Karhujen nopeat hyökkäykset, joita ei saatu kunnolla kuriin.

– Puoliaikaan asti oli varmasti yleisöystävällisintä koripalloa mitä ollaan sarjassa tähän asti nähty. Olin huolissani ottelussa siitä, miten helppoja koreja ja layuppeja me vastustajalle annoimme. Tasaväkisissä otteluissa ratkaisee yleensä se, kumpi saa paremmin estettyä helpot korit. Me teimme kovia koreja, mutta PeKa pääsi tekemään helppoja. Nyt pitää treeneissä alkaa panostaa siihen, ettei anneta enää mitään helposti, Niko Hellman kommentoi.

WNBA:han vastikään sopimuksen saanut Brooke McCarty (23/5/7s) oli kovassa iskussa heittäen kakkosensa 86 prosentin tarkkuudella, ja kolmosensa täyden sadan prosentin tarkuudella. Voiton takuunaisina toimivat myös Brittany Starling (26/6) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (18/9s).

EBT:n tehonaisena toimi mojovan tupla-tuplan tehtaillut Kamilah Jackson (24/14/7s). Delaney Hodgins viimeistelu lukemat (22/5), mutta todellisen tyylipuhtaan näytön heittotaidoistaan antoi Ulriikka Nuolikoski (15), joka säkitti pohjaan kaikki viisi kolmen pisteen heittoyritystään.

– Paljon tuli koreja tänään molemmille, mutta puolustuksemme ei toiminut kunnolla oikein missään vaiheessa. Kun on sarjakakkonen vastassa, niin näin tässä sitten käy.

Ottelutilastot

Torpan Pojat koki karvaan tappion Kouvottarille

Torpan Pojat koki karvaan tappion kotikentällään Munkkiniemessä Kouvottaria vastaan. Polveileva ja vaiherikas ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen hyväksi luvuin 88-79 (41-34). Sarjanousija ToPo olisi kaivannut sarjapisteitä, sillä nyt joukkueen on pelattava selkä seinää vasten ja voitettava kaikki loput kolme otteluaan, jotta paikka pudotuspeleihin olisi teoreettiisesti mahdollinen.

Sarjassa neljäntenä oleva Kouvottaret sai tehdä pitkän pitkän iltapuhteen pitääkseen ToPon takanaan. Puoliajalle Taret pääsi seitsemän pisteen etumatkan turvin, mutta todellinen nykäisi tapahtui kolmannella neljänneksellä. Vierasjoukkue lähetti jakson aikana ilmoille jopa viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja kuittasi itselleen melko turvallisen 17 pisteen johdon. Kun viimeistä neljännestä oli kulunut lähes puolet, näytti jo siltä, että Kouvottaret nappaisi varman voiton eron ollessa venähtänyt jo 19 pisteeseen.

ToPo oli asiasta kuitenkin toista mieltä, ja aloitti hurjan nousun ja pistetehtailun. Kotijoukke onnistui tikkaamaan yhdeksän pistettä yhteen soittoon, ja kuin varkain ero oli lyhyessä ajassa kaventunut enää viiteen pisteeseen. Antikliimaksin ToPon sinnikkäälle kirimatkalle aiheutti lopulta Roosa Frimodig, joka onnistui säkittämään tärkeän kolmosen, kun pelikellossa oli enää minuutin verran aikaa jäljellä. Ottelun loppuaika oli enää pelikellon pysäyttämistä ja Kouvottarien pelaajien marssittamista vapaaheittoviivalle kotijoukkuen virhetilin ollessa täynnä.

Tilastot jakauituvat joukkueiden välillä äärimmäisen tasaisesti. Pieni etu Kouvottarien hyväksi löytyi kolmen pisteen heitoista, joita Taret onnistui pussittamaan 11 ToPon kahdeksaa vastaan. Kohtalokkaita olivat myös ToPon menetykset, joista Kouvottaret kuittasi itselleen 23 pistettä.

Kouvottarien joukkueesta löytyi onnistujia laajasti, mikä myös näkyi pelaajien pistesaldoissa, sekä penkiltä tulleissa pisteissä. Claire Lamunu oli joukkueensa tehomoottori tupla-tuplalla (23/14). Camille Zimmerman (21/9/7s) ja Taeler Deer (18/5/5s) hoitivat oman tonttinsa myös mallikkaasti, mutta todellinen valopilkku oli kauden piste-ennätyksensä latonut Kaisa Lind, joka tykitti 17 pistettä.

Ashli Payne oli jälleen ToPon joukkueen kantava voima sekä pistetykki (25/14). Kotimaiselta puolelta hyviä tehoja saivat irti Ida Myllyoja (11/8/6s) sekä Laura Saarinen (11/7/4s). Joukkueen vahvistus Ladondra Johnsonia ei vieläkään nähty parketilla.

Catz vei tärkeät sarjapisteet Vimpelin Vedolta

Catz vei tärkeät sarjapisteet kotikentällään Vimpelin Vedolta äärimmäisen tiukan ottelun päättyessä koriluvuin 82-79 (39-38). Mikäli Veto mielii taisteluun pudotuspelipaikasta, tulee joukkueen pelata tarkasti jäljellä olevat kolme runkosarjaotteluaan.

Catz lähti otteluun vajaalla kokoonpanolla joukkueen esiintyessä parketilla vain seitsemän pelaajan voimin. Haastavia lähtökohtia lisäsi vielä tähtipelaaja Aleighsa Welchin puuttuminen rosterista. Muutoksista huolimatta Catz starttasi hyökkäyspään pelinsä ryminällä liikkeelle, ja jo avausjakson päätteeksi kissat juoksivat kymmenen pisteen johtoon ViVen vielä hakiessa pelivirettään.

Tahmeasta alusta ei vierasjoukkue silti lannistunut, vaan ilmoittautui mukaan voittotaisteluun toisen jakson mennessä vimpeliläisille luvuin 26-17, mikä kavensi Catzin johdon enää yhteen pisteeseen.

Ratkaisun syntymistä saatiin ottelussa odottaa aina viimeisen jakson viimeisille kymmensekuntisille. Vedon lopputaistelua rasitti takaa-ajajan asema Catzin kuitatessa aina takaisin omassa päädyssään. Vierasjoukkueen kamelin selän katkaisi viimeistään lopulta Karoliina Rytkösen korin perukoille painunut kolmonen 12 sekuntia ennen summeria. Alisia Jenkins pääsi tämän jälkeen enää vain kaunistelemaan lukemia pelikellon raksuttaessa loppuun.

– Meillä oli tänään kaksi pääteemaa, puolustukseen palaaminen ja levypallopeli. Toisessa onnistuimme hyvin ja levypallot menivät tasan, mutta 25 pistettä nopeista hyökkäyksistä on aivan liikaa. Pelin alussa oli paikka iskeä isompikin ero, mutta olimme epäonnekkaita. Loppu oli ihan kolikonheittoa, kummalle peli menee. Hyvä näin, tärkeä voitto, Mika Haakana summasi.

Levypallot jakautuvat joukkueiden välillä tasaisesti. Veto tyylitteli hieman tarkemmin korin lähietäisyyksiltä, mutta Catz pääsi puolestaan useammin vapaaheittoviivalle ja säkitti kolmosen kaaren takaa messeävämmän tilin.

Catzin voitonvarmistajana toimi joukkueen luottopelaaja Valencia McFarland (24/6/5s/5r). Elena Reshetko (13/8/6s) ja Roosa Kosonen (8/11) olivat niin ikää myös hyvässä pelivireessä.

Pysäyttäjää vailla oli Vedon puolelta Amy Griffin, joka tehtaili 29 pistettä ja kuusi levypalloa. Joukkueen levypalloista piti jälleen huolta puolestaan Alisia Jenkins (15/12/5s). Griffin harmitteli etenkin joukkueen menetyksiä, joiden osasyynä piti tappiota:

– Emme pitäneet pallosta huolta, vaan menetimme sen kuusitoista kertaa – se oli suuri syy tappioomme. Omaan peliini olen ihan tyytyväinen, joskin olisin voinut tehdä vieläkin enemmän pisteitä, jotta olisimme voittaneet.

Sarjakärki Hyvinkään Ponteva päihitti jälleen Hongan

Hyvinkään Ponteva päihitti Tapiolan Hongan kolmannen kerran runkosarjassa. Ponteva pääsi voiton ansiosta varmistelemaan jälleen sarjan kärkisijaansa ottelun päättyessä numeroin 86-58 (39-34). Honka taistelee vielä pääsystä pudotuspeleihin, sillä joukkueella on neljän ottelun verran aikaa kasvattaa pistetiliään.

Ottelu polkaistiin heti vauhdikkaasti liikkeelle, ja jo ensimmäisen jakson päätteeksi Ponteva oli lämäyttänyt tulostaululle 24 pistettä. Honka seurasi sarjakärjen kannoilla mainiosti vielä puoliaikaan mennessä etenkin Alexyz Vaioletaman ansiosta, joka punnersi pelkästään toisen jakson aikana 14 pistettä.

Vaikeudet alkoivat vierasjoukkueen puolella kolmannella jaksolla, jonka HyPo otti nimiinsä lukemin 27-14. Hyvinkääläisille sateli onnistumisia hyökkäyspään puolella laajalti, ja jo viimeiselle neljännekselle joukkue pääsi rullaamaan vahvassa 18 pisteen johtoasemassa, jota Honka ei saanut enää kiinni.

Ponteva onnistui viimeistelemään tarkemmin kaikilta etäisyyksiltä, mutta tarkempi Hongan olisi pitänyt olla myös pallon kanssa. Kotijoukkue rankaisi vierailijaa menetyksistä peräti 25 pisteen edestä. Miikka Sopasen mukaan voitto avautui hyvän puolustamisen kautta:

– Pelasimme hyvän pelin ja otimme tyylikkään voiton. Olen tyytyväinen, että halusimme puolustuksella voittaa pelin. Vaikka teimme puolustuksessa kaikki asiat, kuten oli sovittu, emme saaneet Alexyz Vaioletamaa ekalla puoliajalla millään kiinni. Hän yksinkertaisesti vain oli niin kova. Kun teimme pieniä muutoksia taktiikkaan ja kun Alexyz luonnollisesti alkoi väsyä, niin homma kääntyi meille. Esitimme hyvää yhdessä tekemistä tänään joukkueena. Kaikki toivat kentälle tullessaan lisää energiaa joukkueelle. January on todella hieno pelaaja pelin kaikilla osa-alueilla. Olen todella tyytyväinen, että hän pelaa joukkueessamme.

HyPon kokoonpanosta jopa neljä pelaaja onnistui säkittämään kaksinumeroisen pistelukeman. Pelkän aloitusviisikon varassa joukkueen ei myöskään tarvinut operoida, sillä penkiltä tuotiin kentälle hyvät 18 pistettä. Korkeimman teholukeman sai aikaiseksi Jessica January (14/7/4r/4s), mutta vertailukelpoiset tehot saivat irti myös Taru Tuukkanen (17/10) sekä Randi Brown (18/5).

Hongan kirkkain tähti oli Alexyz Vaioletama (27/10), joka oli espoolaisista ainut tupla-tuplan kasaaan saanut. Tulitukea parhaansa mukaan joukkueelleen antoi antoi myös Sidney Cook (14/7).

Naisten Korisliigan seuraavat ottelut pelataan perjantaina 1.3. Tällöin tarjolla on kaksi ottelua, jotka molemmat alkavat klo 18.30. Honka kohtaa kotikentällään sarjanousija ToPon ja Kouvolassa mittelöivät puolestaan Kouvottaret sekä HBA, joiden ottelu on katsottavissa myös Elisa Viide- palvelusta.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.