Peli-Karhut murskasi Forssan Alun, Catz jyräsi finaaliin

9.4.2013 21:23 Catz päihitti Hongan nuoren kokoonpanon välierävoitoin 3 – 0, kun se kukisti espoolaiset kotonaan lukemin 89 – 62. PeKa oli puolestaan sisuuntunut vierastappiosta ja tyrmäsi FoAn numeroin 102 – 60.

Peli-Karhujen Shenita Landry oli joukkueensa paras pisteentekijä kolmannessa välieräkamppailussa.

Catzin Chandrea Jones oli jälleen vedossa, kun Catz jyräsi tiensä seitsemänsiin peräkkäisiin SM-finaaleihin. Kuvat: Kai Kilappa.

Vierastappion edellisessä ottelussa kärsinyt Kotkan Peli-Karhut aloitti kolmannen välieräottelunsa FoAa vastaan väkevästi. Ensimmäinen erä eteni viiden minuutin ajan tasaisena, mutta sitten alkoi tapahtua.

Kotijoukkueen puolustus oli selvästi aiempaa liikkuvampaa. Hyökkäyspäässä Shenita Landry, Linda Lehtoranta ja huiman heittovireen löytänyt Anissa Pounds upottivat puolestaan koreja toisensa jälkeen ja siivittivät kotijoukkueen miltei hurmostilaan. 1. jakson 3 viimeistä minuuttia menivät hurjistuneen pelikarhulauman nimiin lukemin 16 – 0, ja PeKa siirtyi ottelussa 17 pisteen johtoon.

Forssa toipui järkytyksestä toisen erän alussa ja nousi Laura Saarisen ja Melissa Lechlitnerin koreilla 9 pisteen päähän. Vierailijoiden hyvä vire ei kuitenkaan kestänyt kovin pitkään. PeKan Korinne Campbell sai sihtinsä kuntoon, ja nosti perättäisillä koreillaan kotkalaiset jälleen reippaaseen johtoon. Reetta Piiparin ja Poundsin avustuksella joukkue kipusi puoliaikaan mennessä jo 51 – 28 -johtoasemaan.

Ottelun kolmannella jaksolla joukkuiden välinen meno tasoittui, ja koreja tehtailtiin vuoron perään. Ero ei kaventunut eikä kasvanut, kun jakson pistelukemiksi kirjattiin numerot 22 – 22. Tässä vaiheessa Alku ei vielä aavistanut, millaiseen myllytykseen se joutuisi viimeisellä jaksolla.

PeKa pisti viimeisellä jaksolla käyntiin varsinaiset korijuhlat. Pisteitä syntyi tasaiseen tahtiin sekä aloitusviisikon että vaihtopenkiltä aloittaneiden pelaajien toimesta. Kokonaista 6 PeKa-peluria pääsi ottelussa kaksinumeroisille pistelukemille. Forssalaispuolustus jäi kotijoukkueen heittovoiman jalkoihin, ja ero repesi lopulta 42 pisteeseen. Ottelu meni PeKan nimiin murskalukemin 102 – 60.

PeKan päävalmentajan Seppo Kurjen mukaan muutamat pelilliset muutokset takasivat kotijoukkueelle tänään voiton.

– Päätimme vaihtaa kaikki screenit ja muutimme joitakin match-upeja, Kurki tiivistää.

Kurjen mukaan edellinen vierastappio sapetti koko joukkuetta niin paljon, että se löysi uuden vireen peliinsä.

– Pelasimme tänään ensimmäistä kertaa yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Meno oli todella fyysistä. Puolustuksemme oli tänään aiempaa liikkuvampaa, ja laitoimme hyökkäyspäässä heitot sisään, Kurki sanoo.

PeKalla on mahdollisuus varmistaa finaalipaikkansa seuraavassa vierasottelussa.

Ottelun tehokkaimmat olivat PeKan Landry (27/10), Pounds (15/3) ja Piipari (15/2) sekä FoA:n Lechlitner (18/4), Saarinen (12/7) ja Miles (11/4).

Catz hallitsevan mestarin elkein finaaliin

Lappeenrannan Catz sai Tapiolan Hongan vastaansa Lappeenrannan urheiluhallissa. Panoksena oli finaaliin pääsy, ja ensimmäinen jakso käynnistyikin lievässä lappeenrantalaiskomennossa. Honka vaikutti kuitenkin olevan liikkeellä taisteluasenteella.

Catzin Chandrea Jones oli tuttuun tapaan terävällä pelipäällä heti alusta alkaen. Ottelun alkuminuuteilla pisteiden makuun pääsivät myös Alexandria Anderson ja Elena Reshetko. Hongalta pistevastuussa oli jälleen tuttu kaksikko Melissa Jeltema – Jordan Murphree. Tasaisenoloisen avauserän jälkeen Catz lisäsi vauhtia koneistoonsa. Hanna Vapamaa löysi erinomasen kaukoheittovireen, ja kotijoukkue nousi puoliaikaan mennessä 15 pisteen johtoon lukemin 47 – 32.

Catz saneli ottelun tahdin myös toisen puoliajan alussa. Hongan pakka vaikutti olevan sekaisin, ja joukkue sortui perättäisiin menetyksiin. Aikalisän jälkeen joukkue sai hyökkäyspelinsä hieman paremmin kontrolliin. Kotijoukkueen Jones jatkoi tehokasta menoa, ja pelasi erinomaista peliä niin hyökkäys kuin puolustuspeliä. Reshetko ja Vapamaa jatkoivat niin ikään erinomaisia otteitaan.

Viimeinen jakso käynnistyi Catzin johtaessa lukemin 72 – 46, ja ottelu alkoi vaikuttaa pelatulta. Viimeinen jakso pelattiin tasan, mutta ottelun päätösnumerot 89 – 62 eivät jättäneet mitään epäselväksi: Catz jyräsi finaaliin välierävoitoin 3 – 0. Honka jatkaa mitalijahtia pronssiottelussa.

Ottelun tehokkaimmat olivat Catzin Jones (23/9/4 riistoa), Vapamaa (22/10) ja Reshetko (17/4) sekä Hongan Murphree (23/7/4 riistoa/ 4 syöttöä), Jeltema (19/8) ja Laaksonen (12/7).

Lisätiedot: Naisten SM-sarja

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.