Peli-Karhut ja BC Nokia naisten välieriin

6.3.2005 Naisten puolivälierät jatkuivat Peli-Karhujen ja BC Nokian tahdissa. Tampereella kotijoukkue Pyrintö ei löytänyt keinoja pysäyttää kotkalaisten korinaluspeliä, joten Peli-Karhut eteni suoraan 2-0 välieriin toisen osaottelun päättyessä luvuin 68-85 (34-45) . BC Nokia puolestaan ratkaisi Vantaalla ottelun hyvällä levypallopelillä ja otti selvän voiton Pussihukista luvuin 58 – 73 (30-37). Näin Nokia saalisti myös toisen voittonsa ja jatkaa välieriin otteluvoiton 2-0.

Vantaalla kotijoukkue Pussihukat aloitti ottelun terävästi. Ensimmäisellä puoliajalla Pussihukkien aggressiivinen puolustus piti kotijoukkuetta mukana pelissä. BC Nokia osoitti monipuolisuutensa joukkueena, sillä edellisenä päivänä korinalta ratkennut ottelu ratkesi tällä kertaa kaukoheitoilla. Pussihukkien onnistuessa tukkia korinalusta, käytti BC Nokia armotta kaarelle jääneen vapaan tilan hyödykseen.

Kolmas jakso oli BC Nokian hallintaa. Vaikka Pussihukat sai BC Nokian sortumaan ohiheittoihin, eivät puolustuslevypallot löytäneet tietään vantaalaisten käsiin. Nokia piti hyökkäyslevypallojen (yhteensä 21) turvin eron kymmenessä pisteessä. Koko ottelussa levypallot kirjattiin selvästi BC Nokialle 21–46.

Viimeinen neljännes tarjosi vielä jännitystä kotiyleisölle, kun ensimmäiset kolme minuuttia Pussihukat kiri 9-0 jakson ja kavensi tilanteeksi 49–50. Kotijoukkueen kirin katkaisi BC Nokian parhaaksi pelaajaksi palkittu Reetta Ojala kolmen pisteen heitollaan keräten koko ottelun saldoksi 15 pistettä ja neljä levypalloa.

Pussihukkien viimeiset haaveet voitosta tuhosi Lotta Kauhanen, joka heitti kaksi komeaa kolmen pisteen heittoa vieden vieraat kymmenen pisteen karkumatkalle (51-61). Viimeiset minuutit vietettiin vapaaheittoviivalla Pussihukkien yrittäessä kuroa eroa umpeen joukkuevirheiden avulla.

Pussihukkien parhaat pistenaiset olivat Aneta Kausaite 14 pistettä kuusi levypalloa ja Heidi Kilponen 13 pistettä kolme levypalloa.

Peli-Karhujen kolmikko liikaa Pyrinnölle

Tampereella kotijoukkue Pyrintö ei onnistunut pysäyttämään Peli-Karhujen kolmikkoa Nyman, Hicks ja Piiparia. Kolmikko teki vierailijoiden 85 pisteestä yhteensä 69 muun joukkueen tukiessa 16 pisteellä.

Ensimmäisellä puoliajalla Peli-Karhut juoksi pääosin nopeiden hyökkäysten avulla 34-45 taukojohdon. Reetta Piipari päätti nopeita hyökkäyksiä keräten tilastosarakkeeseen 22 pistettä, kuusi levypalloa sekä kuusi syöttöä.

Pyrintö ei ollut valmis vielä kesälomille ja joukkue lähti hyökkäämään rohkeasti toisella puoliajalla. Ottelun ratkaisijan roolin otti täydet minuutit pelannut Auli Nyman, joka pisti toisella puoliajalla heittonsa kovalla tarkkuudella sisään keräten yhteensä 23 pistettä, 14 levypalloa ja antaen viisi syöttöä. Peli-Karhujen Lindsay Hicks teki kotkalaiten korkeimman pistemäärän 24 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Viimeiselle jaksolle Peli-Karhut lähti kymmenen pisteen johtoasemassa. Hyvin taistellut tamperelaisryhmä sai kuitenkin tunnustaa toistamiseen kokeneet Peli-Karhut paremmikseen ja ottelu päättyi kotijoukkueen pettymykseksi 17 pisteen tappioon.

Pyrinnön paras pisteiden tekijä oli Nina Sandell 21 pisteellä. Amerikkalaisvahvistus Jennifer Youngblood petrasi eilisestä ottelustaan tehtaillen 16 pistettä ja repien 16 levypalloa. Paula Penttilä onnistui 11 pisteen edestä.

Naisten välierät alkavat ensi viikonloppuna 12.3., jolloin Peli-Karhut kohtaa Töölön Kisahallissa klo 17:00 hallitsevan Suomen mestarin Pantterit ja BC Nokia ottaa mittaa Äänekosken liikuntahallilla klo 17:00 alkaen SM-jatkosarjan voittaneesta Äänekosken Huimasta. Välierät pelataan paras viidestä – menetelmällä ja voittajat kohtaavat 31.3. ensimmäisessä loppuottelussa.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa