Peli-Karhut finaaliin, Catz tasoitti

3.4.2010 Kotkalainen Peli-Karhut pelaa naisten koripallon SM-finaalissa. PeKa varmisti etenemisensä loppuotteluihin kaatamalla kotonaan Espoo Teamin lauantaina tuloksella 73-69 (35-28). Sen finaalivastustaja selviää kuitenkin vasta maanantaina, kun Catz Lappeenranta tasoitti välieräsarjan Huimaa vastaan hakemalla Äänekoskelta jatkoaikavoiton lukemin 70-69 (65-65, 42-27).

Lisa Lee ja Peli-Karhut puikahtivat naisten SM-finaaliin Espoo Teamin edestä.

PeKan Stephanie Jones ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöä levypalloennätyksellään.

Jelena Reshetko tehtaili tuplatuplan, kun Catz hankki dramaattisesti kotiedun takaisin itselleen jatkoajan jälkeen oltuaan voitoin 0-2 sarjassa jo tappiolla. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis.

Peli-Karhut nitisti espoolaisen välierävastuksensa lauantaina ilman maajoukkuesentteri Taru Tuukkasta, joka on toipumassa vatsataudista.

- Tarun poissa ollessa Alli Arppe ja Stephanie Jones nostivat tasoaan hienosti. Lisäksi olimme vähän terävämpiä kuin vastustaja ottelussa, jossa kumpikaan ei rehellisesti sanottuna ollut parhaimmillaan, arvioi PeKa-valmentaja Seppo Kurki.

PeKa oli hienoisesti niskan päällä koko ottelun ajan. Porchia Greenin onnistunut kolmen pisteen heitto nosti kotijoukkueen 59-49-johtoon neljännen jakson alussa. Greenin aikaansaamasta sillasta Espoo nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän (70-67) Anni Mäkitalon kolmosella, kun aikaa oli reilut 20 sekuntia. Finaalipaikan lopullisesti varmistaneet pisteet heittivät vapaaheittoviivalta PeKalle Green ja Lisa Lee. PeKa voitti ennen lauantaita pelkin vierasvoitoin edenneen välieräsarjan 3-1.

Kuuden pelaajan kapealla rotaatiolla pelanneen PeKan parhaaksi korintekijäksi nousi 26 pistettä tehnyt Lee. Green nosteli 16 ja Arppe 13 pistettä. Jones kahmi 13 levypalloa, joka on hänen ennätyksenä SM-sarjassa.

Espoo Teamin ykkönen oli maajoukkuesentteri Niina Laaksonen 22 pisteellään.

Tuleva vastustaja ensi torstaina käynnistyvään finaalisarjaan tulee Peli-Karhulle toisesta välieräparista, jossa Catz Lappeenrannan ja Äänekosken Huiman välinen mittelö on tasatilanteessa 2-2.

- Pelillisesti ei ole merkitystä kumpi vastaan tulee. Jos vastus olisi Huima, saisimme kotiedun. Joka tapauksessa on meidän kannalta hyvä, että ottelusarjamme meni poikki jo nyt ja tuleva finaalivastus pelaa vielä maanantaina, Kurki pohdiskeli.

- Nyt pidämme ensimmäisen vapaapäivän kahteen viikkoon ja maanantaina alamme juonia finaaleita varten, suunnitteli Kurki.

Catz selvisi pitkän kaavan kautta

Sen paremmin Catzille kuin Huimallekaan ei vapaapäiviä ole luvassa ja lauantainakin joukkueet joutuivat ylitöihin. Catz tasoitti välieräsarjan jatkoajan jälkeen oltuaan sarjassa jo 0-2-tappioasemassa.

- Makealtahan tämä voitto tuntuu kaikkien näiden vaiheiden jälkeen, huokaisi Catz-luotsi Miikka Sopanen.

Catz näytti etenevän helppoon voittoon lauantaina, kun se hallitsi ilmatilaa ja siten ottelun tempoa ensimmäisellä puoliskolla. Parhaimmillaan Catz-johto kävi 19 pisteessä.

Maiju Pekkarisen huimilla kaukoheitoilla pelissä avauspuoliskolla mukana sinnitelleen Huiman onnistui saada juonesta kiinni. Äänekoskelaiset nousivat ensin rinnalle ja jopa 65-59-johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli enää kolme minuuttia jäljellä. Vilma Kesänen ja Elisa Bue nostivat pisteillään Catzin jatkoajalle. Lisäajalla Catzille riitti viiden pisteen saldo takaamaan voitto.

- Ei tämä voitto todellakaan helpolla tullut, mutta lopussa kiitos seisoi. Nousu 0-2-tappioasemasta tällaisella voitolla ruokkii luonnollisesti meidän itseluottamusta. Huima on kuitenkin osoittanut niin monta kertaa tämän ottelusarjan aikana vaarallisuutensa ja periksiantamattomuutensa, että helpolla emme tule pääsemään myöskään maanantaina, Sopanen peräänkuulutti.

Catzin korkeimman pistemäärän, 17, heitti Jelena Solovjeva. Jelena Reshetko upotti 14, Elisa Bue 13 ja Kesänen 12 pistettä. Reshetko kauhoi myös 13 levypalloa.

Äänekosken ässä oli Pekkarinen, joka tykitti 23 pistettä. Hänen kahdeksasta kolmosyrityksestään onnistui kuusi.

Catzin ja Huiman välinen viides ja ratkaiseva välierä käynnistyy Lappeenrannassa maanantaina klo 16.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia