PeKa vei revanssin Catzista - EBT sai tehdä täyden työn kotonaan

1.12.2018 20:19 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Viime kauden finalistit Catz ja PeKa kohtasivat toisensa jo alkukauden avauskierroksella, jolloin Catz vei niukan voiton kahdella pisteellä. Tällä kertaa viime kauden kultamitalisti PeKa pääsi kuittaamaan kalavelkojaan kaatamalla kissat selvästi lukemin 68-92. Toinen revanssiottelu käytiin Espoonlahdella, jossa sarjassa toisena oleva EBT vei jälleen voiton ToPosta tiukasti numeroilla 75-69.

PeKan Linda-Lotta Lehtoranta oli kovassa vedossa kaikilla pelin osa-alueilla. Kuva: Ville Vuorinen.

Viime kauden finalistit pääsivät jälleen alkukauden jälkeen iskemään yhteen. Alkukauden ottelu päättyi Catzin kahden pisteen niukkaan voittoon, mutta tällä kertaa PeKa oli selkeästi parempi vieraskentällä pelin päättyessä lukemiin 68-92 (38-42). PeKa pääsi kuittaamaan itselleen sarjapisteet, ja joukkue nousi kärkikahinoihin tasapisteisiin Kouvottarien, FoA:n, sekä Catzin kanssa. Voitto oli Pekalle jo neljäs putkeen. Catz joutui lähtemään taistoon ilman joukkueen kapteenia Aleigsha Welchiä.

- Peli olisi todennäköisesti ollut hieman erilainen, jos Welch olisi pelannut. Huonosta alusta huolimatta materiaali-eromme PeKaan nähden oli kuitenkin niin iso, että uskalsin olla luottavainen siihen, että pelimme avautuu. Joukkuepelimme toimi tänään hyvin ja peliminuutit jakautuivat tasaisesti. Viimeiset 30 minuuttia olivat meille kivaa koripalloa, PeKan valmentaja Roope Mäkelä hehkutti.

Sydney Wallace ja Tinna Rantalainen aloittivat pisteilotulituksen heti ensimmäisellä jaksolla Catzin hyväksi. Wallace viimeisteli jaksolla yhdeksän pisteen arvoisesti, ja Rantalainen puolestaan heitti peräti kolme kolmostaan sisään Catzin noustessa hienoiseen johtoon. Toisen jakson aikana PeKa sai kuitenkin Linda-Lotta Lehtorannan johdolla kupletin juonesta kunnolla kiinni, ja joukkue sai yhteispelinsä käyntiin toden teolla eron alkaessa hiljalleen kasvaa vierasjoukkueen hyväksi.

Viimeistään kolmannella jaksolla kissalauman väsymys alkoi painaa jaloissa, ja hyökkäyspään onnistumiset lepäsivät lähinnä Wallacen ja McFarlandin harteilla. PeKa sen sijaan kierrätti rosteriaan laajemmin ja toi kentälle tuoreempia jalkoja, mikä näkyi siinä, että peräti neljä pelaaja ylsi kaksinumeroiseen pistelukuun. Tämän lisäksi PeKan nopeat hyökkäykset, sekä selvästi voitetut levypallot toivat kotkalaisille selvän edun, eikä kissalauma mahtanut tällä kertaa mitään eron ollessa jo yli 20 pistettä viimeisen jakson alussa. Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tappiosta huolimatta ylpeä joukkueen nuorien pelaajien suorittamisesta.

- Ensimmäiset viisitoista minuuttia oli meiltä erittäin hyvää toteuttamista. Hyökkäyspeli toimi ja puolustuksessa pystyimme vaihtamaan hyvin miespuolustuksesta alueeseen. Meiltä loppui kuitenkin selvästi bensa kolmanneksella neljänneksellä. Olen kuitenkin ylpeä nuorista, he pelasivat hyvän pelin ja etenkin Jeminan Vidgren ja Mari Kihlström ensimmäiset sarjapisteet lämmittävät. Myös Iina Mäkelä tuli hyvin takaisin loukkaantumisen jälkeen, Haakana kommentoi.

PeKan Susiladies-tähti Linda-Lotta Lehtoranta oli joukkueensa pistekuningatar 18 pisteellään. Tämän lisäksi Lehtoranta nappasi 13 levypalloa sekä kasvatti koriin johtaneiden syöttöjensä ykköstilaa kahdeksalla syötöllä. Brittany Starling nikkaroi 17/8, ja Noora Järvikangas osui tarkasti heittäen 14 osumaa.

- Alussa meillä oli vaikeuksia yksi vastaan yksi puolustuksessa, mutta etenkin lopussa pallon liike oli meillä hyvää ja leikkasimme hyvin korille, PeKan Ellen Järvinen summasi.

Pistepörssin ykköselle Sydney Wallacelle ei löytynyt pysäyttäjää hyökkäyspäädyssä, sillä nainen kirjautti itselleen jälleen muhkeat 27 pistettä. Valencia McFarland tilastoi 13/5, ja Tinna Rantalainen osui kaaren takaa 60 prosentin tarkkuudella yhdeksän pisteen arvoisesti.

Ottelutilastot

ToPo laittoi sarjakakkosen koville vierashallissa

Sarjassa toisena oleva EBT sai tehdä täyden työn kotihallissan pitääkseen sarjanousija ToPon takanaan. Joukkueiden alkukierroksen kohtaaminen sarjassa päättyi espoolaisten hyväksi, eikä ToPo päässyt kuittaamaan tappiota revanssiottelussa, sillä ottelu päättyi lopulta niukkaan häviöön numeroin 75-69 (40-32). Näin ollen EBT porskuttaa kahden voiton putkessa, ja on nyt tasapisteissä sarjakärki Hyvinkään Pontevan kanssa.

Ottelun avausjaksolla ToPo oli hyvin hereillä haastaen tasaväkisesti espoolaisia, erän päättyessä lähes tasalukemiin. Toisella jaksolla EBT sai kuitenkin heittopeliään paremmin kulkemaan ToPon alkaessa sortua ohiheittoihin Ashli Paynen (23/12/4s.) pitäessä joukkuetta mukana taistelussa. Lotta vesiluoman ja Lotta Eräkankaan kolmen pisteen heitot venyttivät kuitenkin eroa kuuteen pisteeseen, minkä jälkeen vierasjoukkue joutui takaa-ajajaksi.

Sarjanousija ToPo on pitkin kautta osoittanut kylmähermoisuutta pelatessaan tappioasemassa, eikä joukkue päästänyt tälläkään kertaa kotijoukkuetta karkaamaan liian pitkälle. ToPo pääsikin jo viimeisellä jaksolla aivan EBT:n kannoille, jonka jälkeen alkoi taistelu rinta rinnan. Ladondra Johnsonin kolmonen toi joukkueen pisteen johtoon kaksi ja puoli minuuttia ennen päätöstä, mutta EBT:n Delaney Hodginsin (24/11) kaksi peräkkäistä kolmosta siirtävät joukkueen takaisin johtoon. Tästä ei ToPo enää toipunut, vaan virhevaikeuksien saattelemana joukkue joutui poistumaan hallilta tällä kertaa ilman pisteitä.

- Kiitollinen olen tietysti voitosta. ToPo suojelee hyvin kolmen pisteen aluetta mikä tyrehdytti monia hyökkäyksiämme. Olimme tänään tahmeasti liikkeellä ja hajamielisiä, ehkä keskiviikon peli painoi vielä jaloissa, päävalmentaja Niko Hellman tuumi.

Espoo Basket Teamin sentteri Kamilah Jackson ylsi ottelussa tupla-tuplaan numeroin 16/18. Lotta Eräkangas nikkaroi yhdeksän pistettä, ja Lotta Aaltonen viimeisteli seitsemän pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa. Aaltonen ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen suoritukseen voitosta huolimatta.

- Voitto oli ainut positiivinen asia tänään. Meillä ei ollut tänään halua pelata, emme myöskään menneet kunnolla levypalloihin tai uskaltaneet hyökätä. Vaisu peli meiltä tänään, Aaltonen niputti.

ToPon Ashli Paynen takana ottelussa onnistui Ladondra Johnson, joka pussitti 19 pistettä ja syötti neljä koriin johtanutta syöttöä. Pelintekijä Laura Juhola puolestaan heitti ottelussa 15 pistettä.

- Tiesimme jo etukäteen EBT:n olevan kova levypalloissa, ja ne hävisimme tänään niukasti, mikä on ratkaisevaa tiukoissa peleissä. EBT myös viimeisteli meitä paremmin ja tarkemmin korin alta tänään, Laura Juhola ruoti tappion syiksi.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.