PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

Zykera Rice oli iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Mestaruusjuhlat eivät näkyneet PeKan otteissa

Sunnuntaina Naisten Suomen Cupin voittanut Peli-Karhut oli jälleen pelivuorossa, kun joukkue matkasi Forssan Alun vieraaksi. Voitto kirjattiin kotkalaisille 110-76.

Mestaruuden juhlinta ei ainakaan näkynyt joukkueen pelissä vaan se aloitti pelin vahvasti. PeKa:n heittopeli rullasi erinomaisesti ja se karkasi ensimmäisellä jaksolla kahdeksan pisteen karkumatkalle.

PeKa hallitsi myös toista jaksoa. Elena Melto heitti sen aikana kahdeksan pistettä ja hänen johdollaan puoliajalle mentiin tilanteessa 53-34.

Kolmannella jaksolla kotkalaiset menivät menojaan. Joukkueen johto kasvoi jo 27 pisteeseen ennen viimeistä taukoa.

Viimeinen jaksolla ei nähty ihmettä. Se oli ottelun tasaisin ja Peli-Karhut nappasi kauden 19 voittonsa 110-76.

Zykera Rice teki ottelussa 30 pistettä ja kaapi yhdeksän levypalloa. Minna Sten heitti kauden ennätyspisteensä. Hän teki 18 pistettä. Keondria Calloway teki FoA:lle 21 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret voitti kotonaan

Kouvottaret emännöi illan ottelussa Lappeenrannan Catzia. Kotijoukkue nappasi pisteet 86-56.

Avausjaksolla nähtiin tasaista korista. Kotijoukkue pääsi kuitenkin lähtemään tauolle johdossa 19-15.

Toisella jaksolla kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan Sarah Toeainan ja Aliyah Collierin johdolla. Puoliajalla mentiin tilanteessa 41-27.

Kolmas jakso oli jälleen tasaisempi. Siitä huolimatta kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtooan kolmella pisteellä ja pääsi viimeiselle jaksolle turvallisen tuntuisessa johdossa.

Catz ei onnistunut enää viimeisellä jaksolla uhkaamaan Kouvottaria. Pisteet jäivät Kouvolaan 86-56.

Toeaina sai ottelussa kasaan tupla-tuplan. Hän teki 21 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Veera Pirttinen teki vieraille 18 pistettä.

Pyrinnön tuska jatkuu

Tampereen Pyrintö sai Pyynikille vieraita Helsingistä, kun HBA-Märsky matkasi vierasotteluun. Pyrintö jaksoi vieraiden kelkassa ensimmäisen puoliajan, mutta pisteet matkasivat Helsinkiin 92-79.

HBA aloitti ottelun pirteämmin. Silja Viita ja Emerita Mashaire pitivät hyökkäyspäässä huolen, että vieraat pääsivät tauolle johdossa 27-21.

Toinen jakso oli Pyrinnön heiniä. Se tiivisti puolustustaan ja teki helsinkiläisten hyökkäämisestä hankalaa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen viiden pisteen johdossa.

Märsky käänsi ottelun jälleen itselleen kolmannella jaksolla. Joukkue onnistui jakson aikana peräti seitsemässä kolmen pisteen heitossa ja kampesi niiden turvin johtoaseman jälleen itselleen. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 71-61.

Neljäs jakso oli jälleen tasaisempaa. HBA kasvatti kuitenkin johtoaan. Voitto matkasi Helsinkiin 92-79.

- Peli ei ollut helppo, koska emme ole tottuneet pelaamaan tällaista paikkapuolustusta vastaan ja olimme hieman jäässä maaottelutauon jälkeen, mutta lopussa agressiivisuutemme ja transition pelaaminen tuotti hyvää tulosta, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann sanoi.

Saga Ukkoselle kirjattiin ottelussa 27 pistettä. Myös kolme muuta avausviisikon pelaaja ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Liisa Taponen teki Pyrinnölle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 19 levypallolla. Myös tamperelaisista kolme muuta pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen

EBT toipui nopeasti Suomen Cupin finaalista

Suomen Cupin finaalin hävinnyt EBT ei ehtinyt kovin kauaa levätä ennen seuraavaa sarjapeliään. Se matkasi Vimpelin vieraaksi. Espoolaiset voittivat ottelun 91-80.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen. Avausjakson vei nimiinsä vierasjoukkue kahden pisteen erolla.

Toisella jaksolla ero ei kasvanut eikä kaventunut. Niinpä puoliajalle lähdettiin vieraiden kahden pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla Lotta Vesiluoma ja Morgan Batey pitivät onnistumisillaan huolen siitä, että vierasjoukkueen johto kasvoi. Jakso päättyi tilanteessa 66-53.

Viimeinen jakso oli tasainen. Kotijoukkue onnistui hieman kaventamaan vieraiden johtoa. Voitto matkasi kuitenkin Espooseen 91-80.

EBT onnistui loistavasti joukkueena ja peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Batey upotti 22 pistettä. Nuori Kiia Mäntylä pelasi yhden uransa parhaista peleistä. Hän teki 16 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa. Vimpelin paidasta Kayla Gordon teki hirmutehot. Hänelle kirjattiin 30 pistettä ja 20 levypalloa.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.