PeKa ja HyPo kotivoittoihin, FoA haki sarjapisteet HBA:lta

4.2.2017 Naisten Korisliigan lauantai piti sisällään kolme viihdyttävää kamppailua. Kotkassa Peli-Karhut otti niskalenkin EBT:stä lukemin 74-51 (25-28), HyPo piti Huiman kirin aisoissa ja kaatoi äänekoskelaiset 89-86 (40-39) ja FoA taisteli komean 88-83 (39-44, 75-75)–jatkoaikavoiton HBA:sta.

Roosa Lehtoranta oli vahvalla pelipäällä kun PeKa voitti EBT:n kotonaan.

Bria Goss lukeutui avainhahmojen joukkoon kun HyPo piti Huiman kirin kurissa.

Ashley Clark ja Forssan Alku ottivat komean jatkoaikavoiton HBA:sta. Kuvat: Kai Kilappa

Peli-Karhu tarjosi Steveco Areenan 296-päiselle, äänekkäälle ja asiantuntevalle kotiyleisölle todellisen lauantain herkkupalan kun se sai vieraakseen EBT:n. Tasaisten kolmen jakson jälkeen PeKa pyyhälsi vierasjoukkueelta karkuun päätösjaksolla ja tyylitteli makeaan 74-51 (25-28) –kotivoittoon.

Ottelun päätösjaksolle todellakin lähdettiin tasaisista asetelmista, sillä PeKa johti ottelua kolmannen neljänneksen jälkeen vain kolmella pisteellä. Amanda Lassiter oli kuitenkin päättänyt pitää sarjapisteet Kotkassa, johdattaen kotkalaiset jakson ensimmäisen kolmen minuutin ja 40 sekunnin aikana 17-0 –pisteputkeen, pussittaen itse tuossa ajassa peräti 13 pistettä.

PeKan karattua 61-41 –johtoon, ei ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. EBT jatkoi kyllä taisteluaan, mutta PeKan puolustus piti espoolaiset enää kymmenessä pisteessä ottelun viimeisten kuuden minuutin aikana. PeKan voittolukemat numeroihin 74-51 kavensi puoli minuuttia ennen loppua EBT:n Lotta Vesiluoma.

Ottelun lähestulkoon yksinään kotivoitoksi kääntänyt laituri Lassiter heitti ottelussa 30 pistettä ja kahmi 6 levypalloa. Takamies Daisha Simmons heitti 9 pistettä, keräsi 12 levypalloa ja toimitti 7 koriin johtanutta syöttöä ja tarkkakätinen Roosa Lehtoranta heitti kotijoukkueelle 13 pistettä.

Tierra Henderson heitti EBT:lle 16 pistettä, otti 8 levypalloa ja jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä, Morgan Baileyn (15 pistettä/3 levypalloa) sekä Lotta Aaltosen (2/8/2 syöttöä/2 riistoa) ahkeroidessa myös mukiin menevät iltapuhteet.

Ottelutilastot: PeKa - EBT

HyPo piti Huiman takanaan

Hyvinkään Ponteva venytti voittoputkensa jo peräti 10 ottelun mittaiseksi lauantaina, kun se kaatoi kotonaan Äänekosken Huiman. Parhaimmillaan 19 pisteen karkumatkalla käynyt HyPo joutui tekemään lopulta täyden päivätyön, mutta piti sarjapisteet silti Hyvinkäällä 89-86 (40-39) –kotivoitolla.

HyPon vahva kolmannen jakson aloitus siivitti Martinhallin 358-päisen kotiyleisön villiin hurmokseen ja venytti kotijohdon jo ratkaisevalta tuntuneisiin 62-43 –lukemiin. Huima iski kuitenkin takaisin Faith Randolphin johdolla ja kavensi vain reilussa kahdessa minuutissa kotijohdon kahdeksaan pisteeseen.

Päätösjaksolla Huima jatkoi vahvoja otteitaan ja onnistui Robin Murphyn henkilökohtaisella 6-0 –runilla kaventamaan eron kahteen pisteeseen kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Randolphin vapareilla ero kaventui jo pisteeseen puolitoista minuuttia ennen päätöstä ja Murphyn vapaaheitoilla puoli minuuttia myöhemmin Huima kävi jälleen kahden pisteen päässä, mutta enää tämän lähemmäksi Huiman kirivaihde ei vierailijoita tuonut.

Murphyn epäonnistunut kahden pisteen heitto ja HyPon puolustuslevypallo pakottivat Huiman rikkomaan Bria Gossia, joka ei vapaaheittoviivalta epäonnistunut. Randolph sai vielä tasoituskolmosen lähtemään ilmaan juuri ennen päätössummeria, mutta pallon eksyttyä matkallaan korirenkaan läpi, jäivät Martinhallin tulostaululle loistamaan HyPon 89-86 –voittolukemat.

- Syötimme palloa tänään hyökkäyspäässä todella hienosti. Koriin johtaneita syöttöä 28 ja kaikilla kentällä käyneillä pelaajilla vähintään yksi tilastoituna, se oli hienoa, iloitsi HyPo-luotsi Miikka Sopanen.

- Nyt näyttäisi, että meillä alkaa löytymään sekä kykyä että halua pelata ”yhteistyökorista”, ja siihenhän tässä pyritään ja uskon että sillä pärjätään.

Kotijoukkueen ykköstykkinä toimi 24 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut Goss. Henna Salomaa heitti 19 pistettä ja jakoi 4 syöttöä, Niina Laaksonen pussitti 11 pistettä ja Taru Tuukkanen (10/6/5/3 riistoa) oli oma monipuolinen itsensä.

Batabe Zempare (17/11) urakoi vierailijoille tupla-tuplan ja ikinuori Kenya Robinson heitti 8 pistettä, keräsi 11 levypalloa ja jakoi 6 koriin johtanutta syöttöä. Vierailijoiden kuumimpina niminä hohkasivat kuitenkin Randolph (21/8/4) sekä 29 pistettä löylyttänyt Murphy.

Ottelutilastot: HyPo - Huima

FoA haki sarjapisteet Helsingistä

Forssan Alku nousi päätösjakson takamatkalta komeaan jatkoaikavoittoon HBA:ta vastaan. Takaa-ajajan roolissa pitkään ollut Alku nousi kuilun partaalta varsinaisen peliajan lopulla ja karisti HBA:n jatkoajalla kannoiltaan matkalla 88-83 (39-44, 75-75) –vierasvoittoon.

Vain 24 sekuntia ennen neljännen jakson loppua Helmi Tulonen vei kotijoukkueen kolmen pisteen karkumatkalle ja kohti mahdollista kotivoittoa. Vierasjoukkueen Kiana Johnsonin osuttua vain toisessa vapaaheitossaan yhdeksän sekuntia ennen summerin soittoa näytti kotivoitto jo varmistuvan. Lotta-Maj Lahtinen ei kuitenkaan onnistunut pistämään ottelua jäihin, vaan kolisutti vapaaheittonsa korirenkaan ulkopuolelle. Ashley Clarkin selvitettyä tiensä vapaaheittoviivalle toisessa päässä ja pussitettua molemmat yritykset sukan läpi, lähdettiin Helmi-Centerissä jatkoajalle.

Jatkoaika oli vahvasti forssalaissävytteinen.                             Clarkin ja Johnsonin johdolla FoA avasi jatkoajan ensimmäiset kaksi minuuttia 7-0 –pisteputkella, eivätkä vierailijat tämän jälkeen enää katsoneet taakseen. Sara Bejedin onnistumiset ottelun päätösminuutilla kavensivat Alun voittolukemat numeroihin 88-83.

Alun voiton avainhahmoina toimivat 26 pistettä heittänyt, 7 koriin johtanutta syöttöä jakanut ja käsittämättömät 15 riistoa repinyt Tyonna Snow, sekä vahvat iltapuhteet urakoineet Johnson (25/6 syöttöä) ja Clark (22/7 levypalloa/5 syöttöä/6 riistoa). Sentteri Elli Koskinen partioi korirenkaiden lähellä 6 pisteen ja 11 levypallon muodossa.

Helmi Tulonen (14/15) operoi tupla-tuplan HBA:n tappiosta huolimatta ja vahvalla pelipäällä olivat myös Sofia Rajala (15/7) sekä Lotta-Maj Lahtinen (15/9/7 syöttöä/4 riistoa).

Ottelutilastot: HBA - FoA

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.