Pantterit esitti kauden parasta Baltian liigassa

28.11.2005 Viime viikonvaihteessa pelatuissa Baltian Liigan (BWBL) otteluissa Pantterit esitti kauden tähän asti parastaan ja voitti molemmat pelit. Erityisesti liettualaisen Arvin voittaminen sunnuntaina 86-74 oli kova suoritus ja yksi Panttereiden Baltian liiga-historian merkittävimpiä päänahkoja.

Tappio oli Liettuan kakkosjoukkueelle ensimmäinen Baltian Liigassa. Voittoja on kertynyt seitsemän ja tappiostaan huolimatta se jatkaa BWBL:n kärjessä. Arvi on täysammattilaisjoukkue, jonka kotipaikka on Marijampole. Arvi varmisti juuri viime viikolla pääsynsä FIBA:n Eurocupissa 16 parhaan joukkoon ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa ranskalaisen vastustajan.

Ennen sunnuntain ottelua Arvin pistekeskiarvo Baltian liigan otteluissa oli yli 100 ja keskimääräinen voittomarginaali 40 pistettä. Viime vuonna Marijampolessa Arvi kukisti Pantterit luvuin 113-65. Pantterien alkukautta voi verrata jättimäisen palapelin tekoon. Uudella valmentajalla Ilpo Rantasella on ollut käytössään hyviä yksilöitä, mutta osaset eivät ole vielä täysin löytäneet paikalleen.

Viikonvaihteen jälkeen voi sanoa, että ainakin yksi toimiva viisikko on nyt kasassa. Susanna Rinta, Merike Andersson, Charlene Thomas, Hanna Rotinen ja Saara Eskola tuntuvat ymmärtävän toisiaan. He heittivät Arvia vastaan neljää vaille kaikki joukkueen pisteet.

- Saimme joukkueen rungon kunnolla kasaan vasta viimeisellä viikolla ennen sarjan alkua ja palapelimme viimeinen palanen, jenkkivahvistus Charlene Thomas saapui vasta viikko siten. Kun pelitahti on ollut kiivas, kunnon harjoitteluun on jäänyt vähemmän aikaa. Puoli joukkuetta on edellisvuodesta mennyt uusiksi, joten kaikki ottaa aikansa. Arvi-voitto kuitenkin osoittaa joukkueen potentiaalin. Kova voitto koko suomalaiselle naiskorikselle, kommentoi valmentaja Rantanen.

Pelijärjestys löytyi Thomasin tultua

Vasta viikon Suomessa ollut 188-senttinen Charlene Thomas tuntuu urheilullisena pelaajana olevan oiva vahvistus Panttereille. Pitkiä liettualaisia vastaan Thomas heitti 19 pistettä ja repi 10 levypalloa. Koko viikonvaihteen kovin Pantteri oli kuitenkin Merike Anderson. Viron maajoukkuelaituri heitti Arvia vastaan 25 pistettä ja oli yhtä tehokas, kun Pantterit voitti perjantaina toisen liettualaisjoukkueen Lemminkäisen 86-50.

Pelin loppulukemat antavat vastustajasta väärän kuvan - Lemminkäinen ei ole huono joukkue vaan Pantterit pelasi hyvin. Pantterien tehoviisikon muista pelaajista peli-ilonsa löytänyt Susanna Rinta heitti Arvia vastaan 17 pistettä ja antoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Hanna Rotinen (12/5) ja Saara Eskola (9/4) tekivät erityisen hyvää työtä myös puolustuskorilla.

Tavoitteena pudotuspelit

Baltian Liigassa pelaa tällä kaudella 17 joukkuetta, joista seitsemän parasta pääsee mukaan pudotuspeleihin, jonne automaattisesti selviää Euroliigassa pelaava Liettuan ykkösjoukkue Lietuvos Telekomas. Kuudetta kertaa BWBL:ssä pelaava Pantterit on perinteisesti onnistunut pääsemään lopputurnaukseen, mutta tänä vuonna se on tavallista vaikeampaa.

Vastustajat ovat poikkeuksetta täysammattilaisjoukkueita, joiden budjeteista useat kovat miesjoukkueetkin olisivat kateellisia. Joukkueella on tällä hetkellä viisi voittoa ja kolme tappiota sarakkeessaan. Se oikeuttaa juuri seitsemänteen sijaan. Pantterien seuraava vastustaja on huiman historian omaava TTT Riika, joka parikymmentä vuotta sitten voitti vuodesta toiseen naisten Euroopan Cupin.

Kamppailu pelataan 16. joulukuuta Riikassa ja voitto olisi todella tärkeä, sillä latvialaiset ovat Pantterien tapaan voittaneet viisi ottelua kuluvalla kaudella. Juuri näiden joukkueiden kesken kamppaillaan tällä hetkellä viimeisestä lopputurnauspaikasta.

Lisätietoja Baltian liigasta www.bwbl.lt

Asiat

 
18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

18.7.2024 07:30 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaat tytöt kirjoittivat jälleen historiaa MM-kisoissa! Sudenpennut kahdeksan parhaan joukkoon Uusi-Seelanti-voitolla

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jätti jälkensä suomalaiseen koripallohistoriaan Meksikossa pidettävissä MM-kisoissa, kun Sudenpennut eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Uusi-Seelannin 78-55 (52-27) neljännesvälierissä.

17.7.2024 07:29 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaat tytöt ensimmäiseen voittoon MM-kisoissa – loistelias kolmas jakso kaatoi Argentiinan

Meksikossa pelattavissa 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi päätti alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut kellisti Argentiinan 58-64 (35-28). Suomi pelaa paikasta kahdeksan parhaan joukossa tänään keskiviikkona klo 22:00 Uusi-Seelantia vastaan.

16.7.2024 22:55 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotialle miehille makoisa voitto Kroatiasta ja B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon ykkössija

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jatkaa voittokulkuaan Romaniassa pidettävissä B-divisioonan EM-kisoissa, kun Sudenpennut kaatoi Kroatian 67-78 (32-44). Suomi eteni kahdeksan parhaan joukkoon alkulohkon ykkössijalta ja puolivälierävastustaja selviää huomenna.

15.7.2024 11:02 Susijengi

Japanin miesten olympiajoukkue leireilee Helsingissä

Viime vuonna Okinawan MM-kisalohkoa isännöinyt Japanin miesten maajoukkue valmistautuu tuleviin Pariisin olympiakisoihin vajaan viikon kestävällä leirityksellä Helsingissä. Japani järjestää päivittäisharjoituksensa Helsingin Mäkelänrinteen URHEA-hallilla.

15.7.2024 10:01 Nuorten MM-kilpailut

Espanja kaatoi Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen alkulohkossa

Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi hävisi alkulohkonsa toisessa ottelussa Espanjalle 35-71 (18-27). Suomi kohtaa alkulohkonsa viimeisessä ottelussa tiistaina Argentiinan klo 22:00 Suomen aikaa.

14.7.2024 23:00 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaille miehille tärkeä voitto Latviaa vastaan B-divisioonan EM-kisojen alkulohkossa

Suomen 20-vuotiaat miehet jatkavat voittamattomina kolmen ottelun jälkeen, kun Sudenpennut voitti alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa Latvian 61-57 (30-26). Suomi varmisti voitolla paikkansa kahdeksan parhaan joukossa.

14.7.2024 11:15 Nuorten MM-kilpailut

Sudenpennuille niukka tappio Japania vastaan 17-vuotiaiden tyttöjen MM-avauksessa

Historialliset 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat käynnistivät viime yönä Meksikossa Suomen osalta, kun Sudenpennut hävisivät Japanille 62-60 (24-25). Suomi kohtaa tänään sunnuntaina Suomen aikaa klo 22:00 Espanjan.

13.7.2024 10:44 Nuorten MM-kilpailut

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloittaa MM-kisansa Meksikossa ensi yönä

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen historialliset MM-kisat Meksikossa käynnistyvät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Suomi kohtaa 00:30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Japanin.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

Näytä lisää vastaavia