Naisten SM-runkosarja päätökseen, Huima ja Alku kotiedulla puolivälieriin

18.3.2012 Forssan Alku ansaitsi kotiedun ensi viikolla alkaviin naisten puolivälieräotteluihin päihittämällä runkosarjan päätöskierroksella HoNsUn vieraissa 54–69 (23–31). Päätöskierroksen muihin voittoihin ylsivät Catz, Huima ja Espoo Team.

Olayinka Olorunnife jyräsi, kun Alku varmisti puolivälierien kotietunsa.

Niina Laaksonen dominoi kenttää Espoo Teamin pöllyttäessä Peli-Karhuja.

Hanna Vapamaa oli hurjassa vireessä ToPoa vastaan.

Patrice Holmesin Huima haki odotetun voiton Keravalta. Kuvat: Francois Perthuis, Johan Weckström & Kai Kilappa.

HoNsU tarvitsi sunnuntain ottelusta voittoa yltääkseen SM-pudotuspeleihin, ja kolmannen jakson aikana jyväskyläläiset näyttivät jyräävän vahvasti kohti puolivälieriä viemällä kymmenminuuttisen 23–12 ja siirtymällä neljän pisteen johtoon.

Vielä viisi minuuttia ennen loppua HoNsU johti lukemissa 54–53, jolloin kotijoukkueen pelikonseptit sekosivat täysin. Alun Olayinka Olorunnife takoi toisessa kenttäpäädyssä 10 pistettä peräkkäin ja Alku vei jakson lopun huikaisevasti 16-0. Alku haki lopulta kauden 15. voittonsa pistein 54–69 (23–31).

Kentän hahmo oli Alun karkumatkalle johdattanut Olorunnife (31/11), jonka lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsi Vanessa House (17/5/4 syöttöä). HoNsUn kauden päätösottelussa tehokkaimmat olivat Titta-Riina Lepistö (12/6/3 syöttöä) ja Minna Sten (9/7).

Alku sijoittui SM-runkosarjan neljänneksi ja kohtaa keskiviikkona 21.3. alkavassa puolivälieräsarjassa Espoo Teamin.

Espoo Team päätti voittoputkeen

Espoo Team päätti runkosarjapelinsä kuuden ottelun voittoputkeen komeimmalla mahdollisella tavalla, kun viime kauden mestari Peli-Karhut kaatui Honkahallissa sunnuntaina pistein 86–78 (44–35).

Vapautunutta ja rohkeaa joukkuepelaamista esittänyt Espoo Team jakoi rohkeasti vastuuta koko rotaatiolleen ja johti parhaimmillaan kolmannen jakson lopuilla pistein 70–50. Peli-Karhut taisteli vielä mestarin sydämellä takaisin peliin, mutta ei päässyt seitsemää pistettä lähemmäksi.

Espoolaisista tahtipuikkoa heilutti Niina Laaksonen (23/15), mutta myös Laura Wilson (19/5) ja Susanna Rinta (11/0) ansioituivat mestarin kaadossa. Peli-Karhuista parhaat tilastoluvut viimeistelivät Rashanda McCants (16/4), Yolanda Jones (14/9) ja Becca Bruszewski (14/8).

Espoo Team voitti 28 runkosarjaottelustaan 14 ja kohtaa puolivälierissä Forssan Alun. Peli-Karhut haki runkosarjassa 20 voittoa ja varmisti suoran välieräpaikan.

Catz pöllytti ToPoa

Lappeenrannan Catz varmisti sunnuntaina selviävänsä SM-runkosarjasta vain yhdellä tappiolla, kun ToPo kaatui Lappeenrannassa komein lukemin 83–60 (40–19). Peli oli käytännössä ohi toisen jakson jälkeen, jonka Catz voitti 23-9.

”Kissalauman” ylivoimainen ykkönen oli hurjassa vireessä ollut Hanna Vapamaa (27/11), jonka lisäksi Alexandria Anderson (14/8/6 syöttöä/3 riistoa), Jelena Reshetko (13/10) ja Dionne Pounds (12/3/6 syöttöä) ylsivät rutiinisuoritukseen. Kaihla Szunko (12/11) oli ToPon ykkönen.

Catz voitti 28 runkosarjaottelustaan 27, ToPo puolestaan vastaavasta ottelumäärästä kahdeksan. Tappiosta huolimatta ToPo ylsi runkosarjan kuudenneksi ja haastaa SM-puolivälierissä Äänekosken Huiman.

Huima lähetti Keravan kesälomille

Runkosarjan kolmossijansa varmistanut Äänekosken Huima lähetti sarjajumbo Keravan Energia Teamin kesälomille kurittamalla keravalaisia Killan koululla selvin luvuin 69–88 (35–48).

Iloisesti hyökännyt Huima voitti avauskymmenminuuttisen 19–30 ja kolmannen jakson näyttävästi 12–27. Keravalaiset pääsivät päätösjaksolla vielä kaunistelemaan lukemia.

Huiman tehomyllystä erottuivat Keravalla Patrice Holmes (21/3/6 syöttöä) sekä DelaQuese Jernigan (8/14). Keravalta parhaasta iltapuhteesta vastasivat Sanna Helenius (19/4/4 syöttöä) sekä Laura Juhola (15/9/4 syöttöä/3 riistoa).

Kerava voitti 28 pelaamastaan runkosarjaottelusta yhden. Huima puolestaan haki runkosarjassa 19 voittoa. Huima isännöi SM-puolivälierissä ToPoa.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.