Naisten SM-infon uutisantia

18.9.2002 Suomen Koripalloliitto järjesti keskiviikkona median edustajille naisten 21.9. käynnistyvän SM-sarjan infotilaisuuden. Sarja-avaukseen liittyvien tunnelmien lisäksi joukkueiden edustajilla oli muutamia uutisia kerrottavanaan. Seuraavassa katsaus tilaisuuden uutisantiin.

Jari Marjamäki on Forssan Alun tuore päävalmentaja. Marjamäki, 34, luotsasi vielä viime kaudella Forssan Koripoikien miesten SM-Koriksessa, mutta erosi tehtävästään kesällä. Marjamäen apurina toimii tulevalla kaudella Antti Joutsimo. Samalla saatiin selvyyttä FoA:n pelaajapakkaan. Forssalaissikermän riveihin ovat siirtyneet mm. Erja Hakamäki ja Maija Ruottinen Helsingin NMKY:stä sekä Minna Brofeldt Componenta Girlsistä. FoA on vahvistanut rivejään myös kreikkalaispeluri Zoy Giannouzakoulla. 25-vuotias ja 180-senttinen Giannouzakou pelasi viime kaudella Kreikan pääsarjassa Panserraikosin joukkueessa kirjauttaen tilastoikseen 6,6 pistettä, 5,5 levypalloa ja 2,1 syöttöä. FoA hakee edelleen amerikkalaisvahvistusta.

Amerikkalaisvahvistus on hakusessa myös Peli-Karhuilla. Vahvistuskokelaan nimi on seuran tiedossa ja hänen odotetaan saapuvan Suomeen lähipäivinä. PeKa julkistaa nimen, kunhan pelaaja saapuu Suomeen.

Oman vahvistuksensa on sen sijaan saanut jo maahan nousijajoukkue Salon Palloilijat. SalPa:n amerikkalaisvahvistus on 184-senttinen Treva Christensen, joka on Arkansasin yliopiston kasvatteja. Christensenillä on Arkansasista meriittilistallaan mm. yliopistojen mestaruusturnauksen Final Four -paikka vuodelta 1998. Toinen SalPa:n vahvistuskokelas on Lieve Lind. Hollantilaisella Lindillä on ikää vasta 18 vuotta, mutta mittaa 192 senttiä. Lind siirtyy Saloon ja Suomeen hollantilaisjoukkue Sharklets 99:stä. Kotimaiselle osastolle SalPa on saanut vahvuuteensa Anna Hammarbergin Forssan Alusta. Hammarberg tehtaili viime kaudella SM-sarjassa keskimäärin 8,3 pistettä ja noukki 4,0 levypalloa.

Vantaalaisjoukkue Pussihukat on sen sijaan menettämässä yhden tuoreista kotimaisista nimistään. Yhdysvaltojen yliopistoissa (Xavier ja Catawba) neljä viimeistä vuotta viettänyt Elina Pasola on siirtymässä Espanjan kakkosliigaan, eikä näin teekään - ainakaan vielä - paluuta kasvattajaseuransa riveihin.

Nokialla paluumuuttaja nähdään, sillä BC Nokia on vahvistunut Satu Raimesalolla, joka on viime vuodet pelannut USA:ssa Stetsonin yliopistossa. Raimesalo on Nokialla valmentavalle Anu Rajaniemelle tuttu jo ajoilta lahtelaisessa SBG:ssä, joka on Raimesalon kasvattajaseura. 182-senttinen Raimesalo teki viime kaudella Stetsonin paidassa ottelukohtaiseksi keskiarvokseen 4,1 pistettä 10,3 peliminuutissa. Raimesalon lisäksi BC Nokia on hankkinut kokoonpanoonsa amerikkalaisen Celeste Hillin. Niinikään 182-senttinen Hill on saanut koripallo-oppinsa Western Washingtonin yliopistossa. Viime kauden Hill pelasi Portugalin pääsarjassa joukkueenaan Clube Propaganda da Natacao.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia