Naisten Korisliigassa vierasvoittojen ilta

31.1.2015 Naisten Korisliigan lauantai pelattiin vierasjoukkueiden merkeissä. Äänekosken Huima ja ToPo varmistivat vierasvoittonsa Hyvinkäällä ja Vimpelissä kolmannen jakson hyvillä otteillaan, kun taas Tapiolan Honka ylsi Sara Rokkasen kolmossuman ja huikean neljännen jakson myötä voittoon Turussa.

Naisten Korisliigassa vierasvoittoihin ylsivät Kenya Robinsonin Huima..

..Heta Korpivaaran ToPo..

..ja Sara Rokkasen Honka. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Oma Design.

Hyvinkään Ponteva kiusasi liigakakkonen Huimaa ansiokkaasti kotikentällään ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauolta asteli parketille sisuuntunut äänekoskelaisjoukkue, joka vei kolmannen jakson 5-23 ja koko ottelun 62–74 (34–31).

– Alussa emme pelanneet lainkaan joukkueena ja meillä oli aivan liian kiire. Lähdimme toiselle puoliajalla hyvällä joukkuepuolustuksella ja saimme hyvällä joukkuepelillämme aivan uuden otteen hyökkäyspeliimme, Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi kiitteli.

Michael Houser (20/6/6 syöttöä/3 riistoa) ja Kenya Robinson (12/14/5 syöttöä) tahdittivat Huimaa. Anni Mäkitalo (16/7/7 syöttöä) ja Taru Tuukkanen (12/13) olivat Pontevan pontevimmat.

Ottelutilastot: HyPo – Huima

ToPo selvisi Vedon piinasta

Vimpelissä kiusaajan roolissa oli kotijoukkue Veto, joka johti puoliajalla ToPoa kolmella pisteellä, kunnes helsinkiläiset hakivat yliotteen viemällä kolmannen jakson 12–23.

ToPo johti seitsemän minuuttia ennen loppua 12 pisteellä, mutta Veto hiipi vielä kolmen pisteen päähän (67–70) viimeisellä minuutilla. Vilma Kesäsen ja Heta Korpivaaran vapaaheitot ratkaisivat 67–72 (39–36)-vierasvoiton.

Korpivaara (21/3/2 blokkia, Niina Laaksonen (19/17) ja Dionne Pounds (18/4/4 syöttöä/4 riistoa) kunnostautuivat vierailta. Vimpeli oli Breanna Salleyn (20/13/6 riistoa) ja Korinne Campbellin (14/13) varassa.

Ottelutilastot: ViVe – ToPo

Hongan Rokkanen rokkasi Turussa

Turun Riento piti kotikentällään Tapiolan Honkaa pihdeissään kolmen jakson ajan, kunnes hyvin esiintyneeltä turkulaisjoukkueelta loppui puhti neljännellä jaksolla. Espoolaiset veivät ratkaisevan kymmenminuuttisen 4-14 ja koko ottelun 69–81 (38–39).

Hongan avainhahmo oli seitsemästi kaaren takaa onnistunut Sara Rokkanen (27/3), jota Tuuli Menna (11/14) ja Elina Koskimies (14/5) tukivat erinomaisesti.

Amber Moore (19/13) ja Sanni Salonen (17/10) olivat turkulaisten terävimmät.

Ottelutilastot: TuRi – Honka