Naisten Korisliigassa täyskierros – Ponteva pysäytti Hongan vireen

17.2.2018 Naisten Korisliiga palasi ohjelmistoon täydellä kierroksella lauantaina helmikuisen maaottelutauon jäljiltä. Hyvinkään Ponteva pääsi juhlimaan kovaa voittoa kaatamalla Tapiolan Hongan trilleriottelun jälkeen lukemin 84–80. Lappeenrannan Catz haki sarjapisteet lukemin 77–54 vierasreissulta Espoo Basket Teamin luota, Kotkan Peli-Karhut kaatoi Forssan Alun 86–64, Kouvottaret venyi 68–61 -voittoon HBA:sta ja Vimpelin Veto murskasi Äänekosken Huiman lukemin 95–53.

Taru Tuukkanen dominoi kenttää molemmissa päissä HyPon kairatessa niukan voiton Hongasta. Kuva: Ville Vuorinen

Aleighsa Welchin tehokas kausi sai jatkua Lappeenrannan Catzin kasvattaessa dominoivaa voittoputkea. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings oli hirmuvireessä joukkueen kaataessa lauantaina Forssan Alun. Kuva: Ville Vuorinen

Vimpelin Veto ja Jennifer Mathurin hakivat sarjapisteet Äänekosken Huiman vieraana lauantaina. Kuva: Ville Vuorinen

Taru Tuukkasen paluu kotimaisen naisten Korisliigan parketeille näkyy selkeästi tilastoissa. Lauantaina Tuukkanen auttoi Hyvinkään Pontevan sarjapisteille 84–80 (37–38) -voitolla Tapiolan Hongasta. Voitto oli Pontevalle kauden 14. ja järjestyksessään jo kuudes perättäinen. Tapiolan Honka kärsi lauantaina tappion neljättä kertaa kuluvalla kaudella.

HyPon hyvä startti avausneljänneksellä sai Hongalta väkevän vastauksen toisella jaksolla. Heta Korpivaaran ja Wilesia Hardyn heittopeli pitivät Hongan kotijoukkueen tuntumassa. Tauon jälkeen koitos jatkui äärimmäisen tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei pystynyt nykäisemään suurta keulaa kunnes pelikellon tikittäminen alkoi nousta rooliin.

Taru Tuukkanen pussitti tasatilanteesta kahden pisteen johdon Pontevalle kun kentällä oli viimeinen peliminuutti menossa. Saara Sandellin kolmen pisteen heitto ei löytänyt tietään pussin pohjalle ja Tuukkanen nappasi ottelun viimeisen levypallon haltuunsa. Candice Warthen sai kunnian pussittaa päätöspisteet vapaaheittoviivalta Pontevan eduksi.

HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen oli tyytyväinen voittoon heikosta valmistautumisesta huolimatta.
–yytyväinen voi olla, kun voitetaan Hongan tasoinen joukkue. Puolustuksemme ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä olisin halunnut. Toki mj-tauon takia emme myöskään päässeet koko joukkueena valmistautumaan peliin kuten olisimme halunneet. Meillä on kuitenkin niin laaja materiaali, että puolustuspelimme pitää olla paljon aggressiivisempaa koko peliajan. Onneksi kuitenkin olimme lopussa myös onnekkaampia.
Myös Taru Tuukkanen kehui voittoon yltäneitä otteita omiens parissa.
– Olen tosi tyytyväinen voitosta. Vaikkemme sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Hongan tehotrioa ihan kuriin saaneetkaan, pystyimme silti laajempana joukkueena ottamaan voiton.

Tuukkanen (20/11/8) dominoi joukkueen tilastoja tupla-tuplallaan. HyPon riveihin äskettäin Äänekosken Huimasta siirtynyt Jazmine Perkins tilastoi ensimmäisessä ottelussaan Pontevan paidassa 7 pistettä, 6 levypalloa ja 3 syöttöä.
Hongan Korpivaaran (24/5/5) heittovire ja Kiana Johnsonin (21/11/10) tripla-tupla pitivät espoolaisia likellä läpi ottelun.

Ottelutilastot: HyPo–Honka

Catz karkasi EBT:ltä lopussa

Lappeenrannan Catzin voittoputki ei ota vieläkään katketakseen, vaikka runkosarjan kierrokset on laskettavissa pian yhden käden sormilla. Lauantaina Catz palasi parin viikon ottelutauolta voitokkaasti kaatamalla tasaisen esityksen myötä Espoo Basket Teamin vierasparketilla numeroin 77–54 (32–32).

Paluu naisten Korisliiga-rutiineihin käynnistyi Espoonlahden urheiluhallissa maltillisella temmolla. Kamilah Jacksonin ja Zykira Lewisin hyvä heittovire sai vastinetta kissalauman Valencia McFarlandin käsistä. Vilma Kesänen nosti Catzin tasapisteisiin tauon ajaksi. Vaikka EBT sai kolmanteen neljännekseen pirteän 6–0 alun, Catz alkoi vähitellen hallita kentän tapahtumia pysäyttämällä espoolaisten hyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

Päätösjakso käynnistyi Aleighsa Welchin 7 pisteen arvoisilla yksilösuorituksilla ja Catz ehti urakoida yhteensä 16 pistettä ennen kuin EBT pääsi sisään päätösneljännekseen. Piste-ero oli kotijoukkueelle viimeisellä jaksolla liikaa Lotta Aaltosen piristyneestä heittovireestä huolimatta.

Hiljattain tammikuun pelaajaksi valittu Aleighsa Welch urakoi 22 pistettä ja 14 levypalloa. Lisäksi hän jakoi 5 passia joukkuetovereilleen. EBT:n riveistä Kamilah Jackson (10/10), Lotta Aaltonen (9/8/2) ja Zykira Lewis (15/3) pelasivat pirteät minuutit.

Ottelutilastot: EBT–Catz

Peli-Karhut vahvaan kotivoittoon

Kotkan Peli-Karhut piti lauantaina naisten Korisliigan sarjapisteet kotiluolassaan kaatamalla Forssan Alun numeroin 86–64 (36–33). Vielä tauolle tasaisissa merkeissä edennyt peli karkasi täysin kotijoukkueen eduksi kolmannen neljänneksen hurmosmaisessa heittojuhlassa.

Jaksojen välinen tauko näyttelee usein tärkeää roolia koripallo-otteluiden kääntämisessä. Lauantaina naisten Korisliigan ottelussa Peli-Karhut onnistui kaivamaan taskuistaan kaikki mahdolliset energianrippeet kolmannelle neljännekselle. PeKa kaasutteli kolmen pisteen johtoasemasta 23 pisteen keulille, eikä Forssan Alku pystynyt enää hyppäämään kotijoukkueen kelkkaan päätösjaksolle hidastuneen pistetemmon vuoksi.

Lähes pysäyttämätön PeKan Megan Mullings viimeisteli lauantaina järkälemäiset 37 pistettä. Hän täydensi tupla-tuplan 14 levypallolla. Myös Akilah Sims päätti ottelun tupla-tuplaan (17/10/3).

Vierasjoukkueen Mia Loyd (23/8/2) kantoi joukkueensa pistevastuuta yhdessä Alexandra Greenin (11/2/1) kanssa.

Ottelutilastot: PeKa–FOA

Kouvottaret venyi voittoon HBA:sta kotiparketilla

Kouvolan Kouvottarien ja HBA:n välisestä Korisliiga-koitoksesta kehkeytyi loppua kohden jännittävä kamppailu. Heikosta hyökkäystoteutuksesta lauantaina kärsinyt Kouvottaret päästi HBA:n rinnalle vielä viimeisen jakson puolivälissä, mutta onnistui venymään Layne Murphyn torjunnan, korin ja vapaaheittojen ansioilla voittoon. Kouvottarien kauden kahdeksas voitto kirjattiin numeroin 68–61 (40–34).

Ottelun lähtökohdat olivat Kouvottarille astetta suotuisammat. HBA:n riveistä Lotta-Maj Lahtinen loukkaantui maajoukkueen paidassa EM-karsintaottelussa ja Kouvottaret pääsi parketille hyvin levänneenä. Avausjakso mentiin kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. Ulriikka Latvala naulasi kolme kolmen pisteen heittoa ennen taukoa.

Tauon jälkeen HBA:lla oli peli selkeästi paremmin hallussa. Helsinkiläiset onnistuivat Sara Bejedin hyvän sihdin avulla kuromaan Kouvottarien etumatkaa pienemmäksi. HBA pääsi hetkeksi keulille päätösneljänneksellä, mutta Ulriikka Latvalan (12/3) kolmen pisteen heitosta käynnistynyt Kouvottarien pisterynnistely riitti lauantaina voittoon. Brittany Carter (15/10/3) viimeisteli loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Kouvottarien Layne Murphyn (17/14/4) levypallopelaaminen ja blokki auttoivat loppulukemien viimeistelyssä ottelun lopussa. HBA:n riveistä Sara Bejedin (29/12/2) tilastot olivat takapelaajalle monipuoliset.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kehui HBA:n agressiivista puolustusta.
– Meillä kävi niin, että toinen tuli päälle ja me passivoiduttiin hyökkäyksessä. Meidän parhaat hetket olivat ottelun lopussa. Työkalut olivat olemassa, mutta toteutus hyökkäyspäässä oli liian hidasta. Puolustuspelissä pystyimme vaikuttamaan asioihin. Jos Sara Bejedi ottaa 48 pelitilanneheittoa, niitä tulee väistämättä menemään sisään.

Ottelutilastot: Kouvottaret–HBA

Vimpeli näpisti sarjapisteet Äänekoskelta

Vimpelin Veto oli tyly lauantaivieras Äänekosken Huiman kotihallissa. ViVe karkasi kotijoukkueen näpeistä jo avausjaksoilla ja porskutteli selkeään 95–53 (53–26) -vierasvoittoon. ViVen perättäisten voittojen lukema kasvoi kolmeen. Yhteensä vimpeliläisillä on voittoja plakkarissaan 13.

Pelaaja- ja valmennuspakan sekoittumista viime aikoina kokenut Äänekosken Huima ei kyennyt vastaamaan Vimpelin Vedon pistemyrskyyn lauantaina. Vierasjoukkueen puolustus pysäytti avausminuuteista lähtien tehokkaasti kotijoukkueen hyökkäyksen ja venytti eron muun muassa Jennifer Mathurinin kolmosilla suureksi. Toisella jaksolla ViVe jatkoi monipuolista tekemistään. Vimpeliläiset heiluttivat tahtipuikkoa myös tauon jälkeen antamatta kotijoukkueelle juurikaan siimaa nousta voittotaisteluun.

Pachiyaanna Roberts (20/6/3), Noora Järvikangas (17/7/3) ja Jennifer Mathurin (15/9/7) pelasivat korkealla intensiteetillä Sydney Coffeyn (14/4/5) tukiessa rymistelyä. Huiman Heta Äijäsen (19/4/1) ja Riina Kärkkäisen (13/4/2) pelivire oli lauantaina korkealla.

ViVen päävalmentaja Jarkko Havu uskoi, että parin viikon mittainen tauko näkyi parketille paluussa.
– Pitkä tauko takana, joka näkyi vähän. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tyytyväinen olen voittoon. Huima pelasi iloista ja energistä peliä.
ViVen Noora Järvikangas oli tyytyväinen vierasvoittoon.
– Valmistautuminen otteluun oli erikoinen verrattuna aiempiin, koska ei tiedetty miten Huima tulee muutosten jälkeen peliin. Huima tuli uudella energialla sisään. Tyytyväinen täytyy olla voittoon tauon jälkeen

Ottelutilastot: Huima–ViVe

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.