Naisten Korisliigassa kotivoittoja

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

Cierra Walker heittokäsi kävi kuumana Hongan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka palasi voittokantaan

Tapiolan Honka katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun sarjakolmonen sai vieraakseen Forssan Alun. Voitto kirjattiin emännille 86-72.

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Honka painoi kaasua. Joukkue alkoi erottumaan vahvan puolustamisen ja Cierra Walkerin hyökkäyspään onnistumisien ansiosta. Puoliajalla emäntien johto oli 12 pistettä.

Honka otti luulot pois vierailta viimeistään kolmannella jaksolla. Espoolaiset kasvattivat johtoaan ja veivät jakson 32-19 eikä vierasjoukkue pystynyt enää taistelemaan voitosta.

- Pelasimme hyvin joukkueena. Teemana meillä oli pelata joukkueena ja olla energisiä. 35 minuuttia onnistuimme hyvin. Voitettiin pienempänä joukkueena levypallot, joka kertoo taistelusta. Liikuimme hyvin ja saimme hyviä heittopaikkoja, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm analysoi pelin jälkeen.

Walker pussitti ottelussa hurjat 37 pistettä ja osui peräti kymmenen kertaa kolmen pisteen viivan takaa. Tayanna Jones kasasi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Vieraista Jayda Jansen teki 21 pistettä.

Ottelutilasto

Kouvottaret puolusti HBA:n kumoon

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton kotikentällään. HBA kaatui emäntien käsittelyssä 74-49.

Kotijoukkue otti ottelun hallintaansa ensimmäisellä jaksolla, joka merkittiin joukkueelle 21-11. Kouvottarien kolmen pisteen heitot upposivat ensimmäisellä puoliajalla kovalla prosentilla ja joukkue pääsi puoliajalle 17 pisteen johdossa.

Kouvottaret onnistui läpi ottelun puolustuksessa loistavasti. Puolustus piti myös toisella puoliajalla huolen siitä etteivät vieraat päässeet uhkaamaan voittoa.

Shaiquel McGruder tilastoi tupla-tuplan 14 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Re’Shawna Stone teki 11 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Vieraiden Albina Syla 20/10 jäi yksin kotijoukkueen puolustuksen puristuksessa.

ViVe karkasi Pyrinnöltä

ViVe otti illan kierroksella kotivoiton Pyrinnöstä. Voitto kirjattiin joukkueelle 96-75 ja samalla se nousi kahden pisteen päähän neljännestä sijasta.

Kotijoukkueen aloitus peliin oli vahva. Parhaimmillaan joukkue johti peliä jo 16 pisteellä. Pyrintö kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin ja kavensi emäntien johdon viiteen pisteeseen ennen puoliaikaa.

Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyspäässä. Jakson aikana emännät onnistuivat kuitenkin kasvattamaan johtoaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätösjaksolla, kun ViVe sai vieraiden hyökkäyksen kuriin. Jakso merkittiin joukkueelle 23-12 ja sarjapisteet jäivät Vimpeliin.

- Pelimme on kehittynyt oikeaan suuntaan ja pelasimme hyvän ottelun. Tänään onnistuimme hyökkäyspäässä todella hyvin. Pyrinnön vahvuus on kolmen pisteen heitot ja he osuivat niillä välillä hyvin. Hyvä startti ja pääsimme kuskin paikalle. Viimeinen neljännes oli myös todella hyvä meiltä, ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertasi.

Ottelun tehokkain oli Samatha Breen 30 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Sirena Tuitele sai kasaan 23 pistettä ja seitsemän levypalloa. Saana Kujala teki vieraille 22 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

ToPo meni menojaan

Tuore Motonet Suomen Cup-mestari ToPo jatkoi voittosarjaansa EBT:n kustannuksella. Se nappasi kotikentällään voiton 121-66.

EBT taisteli hienosti ensimmäisen jakson ajan. Toisella jaksolla sarjaa johtavan helsinkiläisjoukkueen taso alkoi näkyä. Joukkue karkasi Ilmar’I Thomaksen johdolla puoliajalle 14 pisteen johdossa.

Toisella puoliajalla ToPo meni menojaan. Etenkin päätösjakso oli joukkueelta hurja. Se merkittiin emännille 42-16.

Kotijoukkueesta kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Thomas pussitti lopulta 29 pistettä. Carmen Tyson-Thomas teki tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levypallolla. Vieraiden pisteykkönen oli Nicole Ogun 14 pisteellä.

19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa