Naisten Korisliigan runkosarja päätökseen

18.3.2017 Naisten Korisliigan runkosarja päättyi täyden kierroksen merkeissä, kun voittoihin päätöskierroksella ylsivät Peli-Karhut Huimasta (61-100), Kouvottaret Vimpelin Vedosta (47-60), Catz Espoon Unitedista lukemin 95-87, Hyvinkään Ponteva Helmi Basket HBA:sta 57-85 sekä Espoo Basket Team Forssan Alusta 55-77.

Päätöskierroksella Jacqueline Luna-Castro johdatti Kouvottaret voittoon...

Bria Goss Pontevan...

Akilah Sims Peli-Karhut...

Elena Reshetkon Catzin...

...sekä Tierra Henderson EBT:n. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Mikko Mäkelä.

Huima pysyi vieraiden kyydissä ottelun neljä ensimmäistä minuuttia, jonka jälkeen Peli-Karhut vei pätkän 20-2 ja tykitti avausjaksolla taululle peräti 41 pistettä, Huiman tehdessä 18.

Toinenkaan neljännes ei tuonut suurempia ilon aiheita kotiyleisölle, vaikka Huima saikin hieman paremman otteen peliin. PeKan johto säilyi kuitenkin puoliajalle mennessä 24 pisteessä, eikä voittajasta tuntunut olevan enää epäselvyyttä.

Kolmas neljännes oli ensimmäisen tapaan vieraiden hallintaa ja vaikka Huima veikin päätösneljänneksen niukasti nimiinsä, surffaili Peli-Karhut lopulta helpohkoon voittoon.

- Olemme parantaneet peliä kauden loppua kohti. Oli hienoa voittaa Huima sen kotikentällä. Voitto on aina voitto, PeKa-luotsi Roope Mäkelä summasi.

Peli-Karhujen suurimmat onnistujat olivat Akilah Sims (23/8), Daisha Simmons (17/3) sekä 13 pistettä naiseen heittäneet Laura Lehtoranta ja Saara Wahlgren. Kotijoukkueelta kaksinumeroisille pisteille ylsivät Kenya Robinson (13/9) ja tupla-tuplan kerännyt Batabe Zempare (20/12).

Catz jatkoaikavoittoon Unitedista

Lappeenrannassa voittoputkessa seilaava kotijoukkue näytti karkaavan Elena Reshetkon (27/20) johdolla, mutta United ei antanut Catzin repiä eroa, vaan avausjakso päättyi tasaisissa merkeissä lukemin 20-19.

United siirtyi toisella kymmenminuuttisella kuskin paikalle Shenita Landryn (27/16) ja Dionne Poundsin (25/4) johdolla ja siirtyi johtoon, joka säilyi puoliaikaan saakka (35-39).

Kolmas kymmenminuuttinen eteni tasaisissa merkeissä ja viimeiselle jaksolle mentiin Catzin pisteen johdossa. Päätösneljänneksellä Reshetko vei Catzin johtoon vapaaheitoillaan kymmenen sekuntia ennen loppua, mutta Landry tasoitti tilanteen neljä sekuntia ennen loppua ja ottelu matkasi jatkoajalle.

Jatkoajalla Chandrea Jonesin (22/9) ja Valencia McFarlandin (19/10/6 syöttöä) hyökkäyspään onnistumiset johdattivat ”Kissalauman” voittoon ja Catz päätti runkosarjan kymmenen ottelun voittoputkeen.

- Olen tosi tyytyväinen voitosta. Alussa oli vähän rytmitöntä ja näytimme väsyneiltä. Pelillisesti on parannettavaa molemmissa päissä kenttää, Catzin päävalmentaja Mika Haakana summasi ottelun jälkeen.

HyPo päätti runkosarjan selvään voittoon

Runkosarjan voiton hyvissä ajoin varmistanut Ponteva kaahasi karkuun HBA:lta jo avausneljänneksellä keräten laajalti onnistujia, kun kotijoukkueen 14 ensimmäisestä pisteestä vastasi yksin erinomaisen ottelun pelannut Sofia Rajala (24/2).

HyPo ja Bria Goss (15/3/6 syöttöä) jatkoivat vahvoja otteitaan myös toisella jaksolla. Puoliajalle mentäessä vieraiden johto oli 19 pistettä (26-45).

Puoliajan jälkeen Ponteva katkaisi lopullisesti HBA:n selkärangan vieden kolme ensimmäistä minuuttia 11-0. Ottelun viimeiset 17 minuuttia eivät tarjonneet kotiyleisölle suurempaa jännittämisen aihetta, mutta tarjoili laajalti onnistumisia etenkin kaikille vierasjoukkueen pelaajille.

Pontevan tehokkaimmat olivat Gossin lisäksi Laura Saarinen (8/13) sekä huiman ottelun pelannut Niina Laaksonen (26/2). HBA:lta Rajalan lisäksi 10 pistettä keräsi Lotta-Maj Lahtinen.

Kouvottaret voitolla pudotuspeleihin

Vimpelissä nähtiin kiivas kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta, jonka terävämmin aloitti vieraat. Hieman hermostuneissa tunnelmissa edennyt avausjakso päättyi 7-14 -vierasjohtoon.

Seurahistorian ensimmäistä pudotuspelisijaa jahdannut Kouvottaret hallitsi toisen jakson tapahtumia ja Ulriikka Nuolikosken (5/3) kolmosella puoliajalle mentäessä taululla komeili vieraiden 25-34 -johto.

Kouvottarien johto säilyi kymmenen pisteen tuntumassa myös kolmannen jakson ensimmäiset viisi minuuttia, mutta ViVe nousi jo yhden korin tuntumaan. Päätösneljännekselle mentiin kutkuttavassa 43-48 -tilanteessa.

Vieraiden puolustus piti Vedon neljässä pisteessä viimeisellä jaksolla, kun samalla toisessa päässä Whitney Frazier (15/14) johdatti Kouvottaret voittoon sekä pudotuspeleihin.

Frazierin lisäksi voittajilta korisukkaa heiluttivat Nyshia Hammonds (15/8/5) ja Jacqueline Luna-Castro (21/9). Vimpeliltä kaksinumeroisille pisteille pääsivät Lotta-Vehka-aho (12/2) ja Olivia Nash (11/9).

EBT haki vieraspisteet Forssasta

Forssan Alun ja Espoo Basket Teamin välinen kohtaaminen alkoi tasaisissa merkeissä, mutta FoA repäisi eron kymmeneen pisteeseen puolitoista minuuttia ennen avausneljänneksen loppua, mutta EBT kavensi jakson loppuun mennessä tilanteeksi 22-18.

Toinen neljännes eteni avausneljänneksen tapaan tasaisena ja puoliajalle Feeniksissä mentiin tilanteessa 33-34.

Puoliajan jälkeen espoolaiset nykäisivät eron nopeasti 15 pisteeseen Tierra Hendersonin (30/10) heiluttaessa tahtipuikkoa. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin Claudia Kärnän (2/1) lay-upilla tilanteessa 42-54.

Kolmannen neljänneksen tapaan myös päätösneljännes meni vieraiden komennossa, eikä Alku saanut viritettyä takaa-ajoa haastaakseen Espoota voittotaisteluun.

Hendersonille taustatukea antoivat Helena Sivula (8/6) sekä Laura Lahtinen (7/2). Kotijoukkueelta kaksinumeroisille pisteille ylsi Robin Murphy (11/8).

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.