Naisten Korisliigan pudotuspeliparit selvillä

19.3.2016 Naisten Korisliigan pudotuspeliparit ovat selvillä sunnuntain neljän ottelun kierroksen jälkeen. Äänekosken Huima kaatoi Tapiolan Hongan vierasparketilla 95-70 (51-22), Forssan Alku haki sarjapisteet Vimpelin Vedolta lukemin 78-75 (44-33), Peli-Karhut voitti EBT:n vieraissa numeroin 76-71 (31-29) ja Hyvinkään Ponteva oli vakuuttava kotiparketillaan, voittaen Tampereen Pyrinnön 74-43 (47-21).

Roosa Lehtoranta heitti Peli-Karhut vierasvoittoon EBT:stä.

Taru Tuukkanen johdatti HyPon suoraan välieräpaikkaan.

Candice Warthenin yllätti vieraskentällä ViVen. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa, Francois Perthuis.

Äänekosken Huima sai hyvän lähdön Korisliigan puolivälieriin kaatamalla sarjassa viidenneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan vieraissa selkein 95-70 (51-22) –luvuin. Voitolla ei ollut Huiman sarjasijoitukseen merkitystä, sillä joukkue olisi ollut häviönkin sattuessa sarjataulukon kuudennella sijalla. Voitto luo kuitenkin varmasti uskoa äänekoskelaisleiriin tulevassa puolivälieräsarjassa Vimpelin Vetoa vastaan.

Lauantain kamppailun voittotaistelu oli kotiyleisön kannalta valitettavasti pitkälti ohi jo puoliajan isolle tauolle asteltaessa. Pykälän valmiimpana ja paremmalla jalalla otteluun tulleet äänekoskelaiset karkasivat avausjaksolla kymmenen pisteen karkumatkalle, kasvattaen johtonsa puoliaikaan mennessä jo peräti 29 pisteen suuruiseksi. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta Huiman turvalliset 95-70 –loppunumerot.

- Viimeksi Honka vei meitä mielin määrin, tänään oli meidän vuoro. Voitto lämmittää ja peli paranee koko ajan. Yhteispeli alkaa löytyä sopivaan aikaan. Tänään puolustus toimi ajoittain erinomaisesti, iloitsi Huima-luotsi Mervi Nurmi.

Vierailijoiden parhaimmistoon lukeutuivat tupla-tuplat urakoineet Kenya Robinson (14/13/3 syöttöä) ja Sequoia Holmes (24/11/5 riistoa) sekä 19 pistettä ja 8 levypalloa tililleen kirjauttanut Jazmine Perkins.

Hongan kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat kautta aikain kolmantena naispelaajana pääsarjatasolla 500 onnistuneen kolmosen rajan rikkonut ja 22 pistettä heittänyt Dionne Pounds sekä levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Heta Korpivaara (14/9/4 syöttöä).

Lisätiedot: Ottelutilastot

Alku haki kovan voiton Vimpelistä

Forssan Alku aiheutti lauantaina Vimpelin Vedolle vasta sen toisen kotitappion koko kaudella, kaataen Vedon vakuuttavan esityksen jälkeen numeroin 78-75 (44-33). Voiton ansiosta FoA hankki puolivälieräsarjaan Tapiolan Honkaa vastaan kotiedun.

Lauantain kamppailun voitolle Alku löi ensitahdit ottelun avauspuolikkaalla. Ottelua puoliajan isolla tauolla 11 pisteen marginaalilla johtanut Alku jatkoi hyviä otteitaan myös kolmannella jaksolla, johtaen ottelua parhaimmillaan 14 pisteellä.

Veto imi kuitenkin energiaa kotiyleisöstään, hiipien hiljalleen takaisin ottelun voittotaisteluun mukaan ja kuroen eron päätösjaksolla parhaimmillaan jo kahteen pisteeseen. Alku onnistui kuitenkin vahvan puolustuspelaamisensa ansiosta pitämään Vedon loppuun asti takanaan, vieden ottelun nimiinsä lopulta lukemin 78-75.

Alun riveistä kovinta jälkeä lauantain vierasvoitossa tekivät 30 pistettä heittänyt, ajoittain ilmiömäisellä pelipäällä ollut Candice Warthen, sekä 20 pistettä pussittanut Precious Bridges.

Vedon parhaimmistoon lukeutuivat tupla-tuplan toimittanut Alexyz Vaioletama (19/11), 15 pistettä heittänyt Cori Coleman sekä 14 pistettä pussittanut 18-vuotias Tuulia Timo.

Tappion vuoksi Veto ei onnistunut lunastamaan suoraa paikkaa välieriin, vaan sarjataulukon toisen sijan valtasi itselleen lauantaina voiton ottanut Hyvinkään Ponteva.

Peli-Karhut kaatoi EBT:n vierasparketilla

Ottelussa jossa pudotuspelisijoituksia ei ratkaistu, otti Peli-Karhut hienon vierasvoiton EBT:stä lukemin 76-71 (31-29). Voitolla PeKa nosti kauden voittomääränsä kahdeksaan, jättäen EBT:n taakseen kahden voiton päähän kahdeksannelle sijalle.

Lauantain kamppailu oli rennon oloista, mutta kuitenkin tosissaan voitosta pelaamista. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa ottelun kääntämiseen nimiinsä, mutta lopulta PeKan päätösjakson 5-0 pisteputki Laura Lehtorannan ja Roosa Lehtorannan toimesta käänsi kamppailun kotkalaisten nimiin lukemin 76-71.

PeKan riveistä parasta osaamistaan lauantaina esittivät 25 pistettä heittänyt Roosa Lehtoranta, sekä tupla-tuplat nimiinsä kirjauttaneet Akil Simpson (21/20) ja Deonica McCormick (10/10).

EBT:n kokoonpanosta itsensä esiin nostivat 18 pistettä heittänyt Danielle Baillard sekä 17 pistettä nakuttanut Lotta Aaltonen.

HyPo rullasi Pyrinnön yli kotonaan

Hyvinkään Ponteva varmisti itselleen sarjataulukon toisen sijan ja suoran pääsyn välieriin, kaatamalla Tampereen Pyrinnön kotiparketillaan selvin 74-43 (47-21) –lukemin. Vierailija Pyrinnön kohtaloksi koitui tämän kauden runkosarjassa jumbosijalle jääminen. Tamperelaisten Korisliigan koko kauden saldoksi muodostui 4 voittoa ja 20 tappiota.

Lauantain ottelun voittotaistelu oli ohi pitkälti jo puoliajalla eron kasvettua 26 pisteen suuruiseksi. Viihdyttävyydeltään kamppailu kuitenkin pysyi koko ottelun ajan korkealaatuisena, molempien joukkueiden pelatessa loppuun asti tosissaan ja antaessaan vastuuta laajalti läpi pelaajiston.

Lopulta Pyrintö onnistui pysäyttämään eron kasvamisen päätösneljänneksellä vieden kymmenminuuttisen nimiinsä, mutta HyPon turvallinen 74-43 –voitto ei ollut enää toisella puoliajalla uhattuna.

HyPon riveistä kovinta jälkeä tekivät eläimellisen tupla-tuplan toimittanut Taru Tuukkanen (21/18/3 syöttöä/3 torjuntaa), 13 pistettä heittänyt Mirka Kilpijärvi sekä 11 pistettä pussittanut Jael Freixanet (11/7).

Pyrinnön riveistä Katri Menna suoriutui iltapuhteestaan puhtain paperein, kirjauttaen tilastorivikseen 14 pistettä, 3 levypalloa, 3 syöttöä ja 2 riistoa.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga