Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 3/3: Catz tavoittelee triplaa, PeKa revanssia sekä FoA kehittymistä ja mitalia

3.10.2013 17:27 Lappeenrannan Catz hakee Naisten Korisliigassa kolmatta peräkkäistä mestaruutta paluumuuttaja Dionne Poundsin (174 cm/28 vuotta) johdolla. Kotkan Peli-Karhut hävisi viime kautena finaaleissa Catzeille, mutta hakee tänä kautena revanssia kultamitalista. Forssan Alku sai mieluisain paluumuuttajan päävalmentaja Tarmo Petterin muodossa ja hakee kaudesta mitalia.

Suomen Naarassusien luottopelureihin kuuluva Dionne Pounds palasi yhden Espanjan-vuoden jälkeen Catz-paitaan.

Mittavan ammattilaisuran Euroopassa tehnyt, PeKa-paidan tulevalla kaudella päälleen pukeva Taru Tuukkanen on yksi Naisten Korisiligan nimekkäistä paluumuuttajista.

Naarassusissa kesällä debytoinut Anniina Äijänen lukeutuu uusiutuneen Forssan Alun nuorisotähtiin. Kuvat: Francois Perthuis & Ville Vuorinen & Tuomas Venhola.

Viimeiset kaksi kautta lappeenrantalainen Catz on tehnyt selvää jälkeä runkosarjassa: kahden kauden yhteenlaskettu tappiosaldo näyttää häkellyttävästi vain viittä tappiota. Kahden mestaruuden jälkeen päävalmentajan Mika Haakana tähtää aina vaikeaa triplaa.

- Meillä on sopiva vaihtuvuus joukkueessa. Toinen jenkkivahvistus vaihtui, Dionne Pounds palasi joukkueeseen plus meillä on erittäin hyviä nuoria pelaajia vielä tulossa. Taitaa olla, että seitsemän pelaajaa pelasi viime kesänä nuorten tai naisten maajoukkueissa, päävalmentaja Haakana kertoo.

- Haluamme voittaa kolmannen perättäisen mestaruuden. Käsittääkseni Lappeenrannassa mikään pallojoukkue ei ole vastaavaa tehnyt.

Amerikkalaisvahvistus Alexandria Anderson (186/27) aloittaa kolmannen kautensa Catzin riveissä. Häntä tähdittämään hankittiin Hongassa viime kaudella loistanut laituri Jordan Murphee (183/26) sekä Suomen Naarassusi Dionne ”Didi” Pounds, joka palaa Espanjasta takaisin Lappeenrantaan. Eikä pidä unohtaa, että kissalaumassa jatkaa myös viime finaalien MVP Jelena Reshetko (184/27). Kovasta kokoonpanosta on ilmiselvästi kyse, mutta päävalmentaja Haakana löytää edelleen kehitettävää.

- Aina on kehitettävää. Esimerkiksi Didille olen nostanut enemmän puolustushaastetta, että puolustuksessa pitää tehdä vähän enemmän hommia. Hän on ostanut sen todella hyvin, että harjoituspeleissä hän on ollut meidän paras puolustaja. Sitä kautta on Didi kehittynyt ja myös Catz, pelaajaurallaan kaksi Suomen mestaruutta voittanut Haakana analysoi.

Lisätietoja: Catz Lappeenranta

Piipari ja Tuukkanen tähdittävät PeKaa

Kotkalainen Peli-Karhut jäi hopealle Catzin juhliessa mestaruutta. Kokoonpanossa tapahtui paljon muutoksia, kun ulkomaalaisvahvistukset laitettiin uusiksi, Linda-Lotta Lehtoranta lähti Saksaan ammattilaiseksi, Anissa Pounds opiskelemaan Yhdysvaltoihin ja Kaisa Höök siirtyi Hyvinkään Pontevaan.

- Sen takia hankittiin pitkiä pelaajia korvaamaan, kuten Taru Tuukkanen ja Mara Höfer. Pahoja menetyksiä tuli, mutta kyllä ne pyritään jollain tavalla paikkaamaan, PeKan päävalmentaja Seppo Kurki sanoo.

Taru Tuukkanen (192/35) pääseekin pelaamaan aisaparinsa Reetta Piiparin (170/33) kanssa. Kaksikon yhteinen pelaaminen alkoi jo Xavierin yliopistossa ja on jatkunut Espanjan Liga Femeninassa sekä Suomen Naarassusissa.

- Toivottavasti meidän yhteispeli tulee toimimaan yhtä hyvin kuin se on toiminut tähänkin asti ympäri maailmaa, peräti 146 naisten maajoukkueen peliä pelannut Tuukkanen ennustaa.

Viime kauden hopeamitalistin tavoite kaudelle 2013/2014 on selkeä: Peli-Karhut haluaa pudotuspelien kautta mestaruuteen.

Lisätietoja: Peli-Karhut

Tarmo Petter haluaa johdattaa Alun mitaleille

Forssan Alussa koettiin Peli-Karhujen jälkeen pelaajarintamalla suuria muutoksia, kun suuri osa pelaajistosta lähti hakemaan uusia haasteita ulkomailta. Valmennuksessa sen sijaan palattiin vanhaan tuttuun, eli virolaiseen Tarmo Petteriin, joka johti Alun Suomen mestaruuteen keväällä 1999.

- Tulander soitti ja kyseli, että olisinko minä kiinnostunut tulemaan toiselle kierrokselle Suomeen ja minä olin, välivuodet Virossa valmentanut Petter kertoo.

Alku on viimeiset kaksi kautta edennyt Naisten Korisliigan neljän parhaan joukkoon. Tavoitteet pysyvät korkealla: forssalaiset tahtovat kehittää nuoria pelaajiaan sekä saada siinä ohessa mitalin.

Nuorta joukkuetta vahvistavat Kerah Nelson (180/23) ja Latara Darrett (178/25). Alkuun siirtyi myös Nokialta pistenikkari Katri Menna (170/27), tulevaisuudenlupaus Elisa Runsas (180/18) sekä Suomen Naarassusissa kesällä debytoinut Anniina Äijänen (189/18).

- Valmentajana meillä on todella mielenkiintoinen tilanne, koska meidän pelaajat ovat hyviä. Joukkueen kokoaminen jäi kuitenkin viime tinkaan, joten vähän pelkään, että meidän potentiaali ei ihan ensimmäisissä peleissä vielä näy, Petter analysoi.

Lisätietoja: Forssan Alku

Naisten Korisliiga –kausi käynnistyy lauantaina 5.10. neljällä ottelulla.

 
26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia