Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 2/3: HoNsU mitalijahdissa, ToPo ja Honka haluavat tuoda pudotuspelit pääkaupunkiseudulle

2.10.2013 15:25 Jyväskyläläisen HoNsUn taival pudotuspeleissä päättyi viime kaudella pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Tuomas Ojan luotsaama joukkue on asettanut tavoitteekseen mitalin kaudelle 2013/2014. Pääkaupunkiseudun ylpeydet ToPo sekä uudistunut Tapiolan Honka tavoittelevat pudotuspelejä.

Minna Stenin HoNsU lähtee kauteen entistä vahvempana.

Kaisa Kuisma kuuluu HoNsUN potentiaalisiin läpimurtopelaajiin.

Niina Laaksonen ryhmittää ToPon kohti finaalijahtia.

Vilja Kesänen tahdittaa Vilma-siskoaan ToPon takakentällä.

Kimmo Kujansivu on ottanut uudistuneen Hongan komentoonsa.

Belgiasta palannut Meral Bedretdin kuuluu Hongan ykkösnyrkkiin. Kuvat: Francois Perthuis, Tuomas Venhola & Ville Vuorinen.

HoNsU eteni viime kautena ensimmäistä kertaa Naisten Korisliigan pudotuspeleihin koko seuran historiassa maajoukkuesentteri Minna Stenin (190 cm/25 v) johdolla. Jyväskyläläisten matka kuitenkin katkesi ensimmäisellä kierroksella, mutta tavoitteet kaudelle 2013/2014 on nostettu ylemmäksi.

– Viime kausi oli hyvä kausi meiltä, ainakin verrattuna muutamaan edelliseen. Kotimaiset pelaajat saivat paljon vastuuta ja lopputuloksena oli seurahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikka ja kymmenen voittoa enemmän kuin edelliskaudella, nelinkertainen Naisten Korisliigan torjuntatilaston ykkönen Sten kertoo.

– Siitä pitää nyt ottaa yksi askel eteenpäin.

HoNsUn päävalmentaja Tuomas Oja pisti joukkueen koko pelikonseptin uusiksi ja se näkyi erityisesti puolustuksessa: jyväskyläläiset tulivat tunnetuksi nimenomaan kivikovasta puolustuksestaan.

Uudeksi ulkomaalaisvahvistukseksi HoNsU palkkasi Nikki Speedin (173/23) Rutgersin yliopistosta. Mielenkiintoisimmat vahvistukset tulivat kuitenkin kotimailta: nuoret ja potentiaaliset Noora Lakaniemi (170/20) sekä Kaisa Kuisma (180/19) siirtyivät Keski-Suomeen.

– Siinä on kaksi maajoukkuemyllyn läpikäynyttä nuorta ja lupaavaa tyttöä. Katsotaan, että jos jompikumpi heistä olisi vuoden tulokas, päävalmentaja Oja ennustaa.

Lisätietoja: HoNsU

ToPon kotimaiset vahvistuivat entisestään


Helsinkiläinen ToPo sijoittui viime kaudella Naisten Korisliigan viidenneksi päävalmentajanaan Kari-Pekka Klinga. ToPo-legendan iloksi iskunykki Niina Laaksonen (185/28), Venlakaisa Hölttä (175/29), Kaisa Valtakari (177/26) sekä Vilma Kesänen (173/25) löytyvät edelleen joukkueen kokoonpanosta.

ToPon toimistossa puhelimet ovat käyneet vilkkaana, sillä joukkue sai jo ennestään vahvaan suomalaisosastoonsa kovia lisävahvistuksia. ToPoon siirtyivät Vilja ”Vilman sisko” Kesänen  (179/22) Hongasta sekä viime kauden vuoden kehittynein pelaaja Laura Lahtinen (174/27) HoNsUsta.

Tämän lisäksi Kisiksen ylpeys nappasi juniorimaajoukkueista tutut Vilma Purhosen (183/18) Hongasta ja Noora Korhosen (183/19) HyPosta.

– Ensi kaudella nähdään aggressiivisempi, nälkäisempi ja ehkä vähän isompi ToPo, kauden 2009/2010 paras 6. pelaaja Kaisa Valtakari kertoo.

Viime kaudella ToPo aloitti pelkästään suomalaisvoimin ja otti ulkomaalaisvahvistuksen vasta tammikuussa. Tämänkin kauden kynnyksellä ei ole julkaistu vielä yhtään ulkomaalaisvahvistuksen sopimusta.

– Kyllä meillä sarjan alkuun on ulkomaalaispelaajat paikalla. Tänään sieltä kone tuo jotain, että katsotaan mitä sieltä tulee, päävalmentaja Klinga tuhahtaa.

Lisätietoja: ToPo

Uudistunut Honka pyrkii Kujansivun johdolla pudotuspeleihin

Jos viime kaudella espoolainen Tapiolan Honka oli huomattavan nuori ja uudistunut, niin kaudelle 2013/2014 on jatkettu samoilla teemoilla. Tuore päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on näpeissään liuta juniorimaajoukkuepelaajia sekä Suomen Naarassusissa jo esiintyneet Henna Koponen (183/27) sekä Meral Bedretdin (174/20).

– Uusi päävalmentaja, uusi aloitusviisikko, uusi pelitapa. Juuri laskin, että tämän vuoden kokoonpanossa olevat pelaajat tekivät Hongalle pudotuspeleissä neljä pistettä ja ottivat yhden levypallon. Kyllä tässä on aika puhtaalta pöydältä päässyt työskentelemään, kaudella 2004/2005 Naisten Korisliigan mestaruutta BC Nokian päävalmentajana juhlinut Kujansivu kertoo.

Laadukkaasta junioritoiminnasta tunnetun Hongan nuorta suomalaisosastoa vahvistavat yhdysvaltalaiset Jasmine Byrd (173/28) ja Shanel Harrison (182/23).

Edelliskautena Honka otti seuran palkintokaappiin yllätyspronssin. Tulevaksi kaudeksi tavoitteeksi on laitettu maltillisemmin pudotuspelit. Nuori joukkue tulee kuitenkin aiheuttamaan päänvaivaa vastustajille.

– Minusta tuntuu, että tulemme olemaan aika ärhäköitä hyvällä tavalla. Me olemme aika pieniä, mutta todennäköisesti todella nopeita, Forssan Alusta siirtynyt Henna Koponen analysoi.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka
 
19.7.2024 11:34 Naisten Korisliiga

Warren vahvistamaan Vetoa

Vimpelin Veto on lukinnut Audrey Warrenin kolmanneksi ulkomaalaisvahvistukseksi tulevalle kaudelle.

17.7.2024 15:07 Naisten Korisliiga

Kanadalaiskaksikko Pocrnic ja Gates sekä lupaava Mujunen vahvistamaan Torpan Poikia

Torpan Pojat on tehnyt kolme sopimusta ensi kaudelle: joukkuetta tulevat vahvistamaan takapelaaja Kali Pocrnic, kakkospaikkaa pelaava Sarah Gates sekä sentterin tontilla viihtyvä Anni Mujunen.

12.7.2024 14:47 Naisten Korisliiga

Ninni Salmi Naisten Korisliigaan nousevaan BC Nokia Naisiin

Ninni Salmi tuo BC Nokia Naisten joukkueeseen lisää kokemusta koko kentälle.

10.7.2024 12:45 Naisten Korisliiga

Anissa Pounds vahvistamaan Peli-Karhuja

Anissa Pounds on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Naisten Korisliigassa pelaavan ja vastikään paikan Eurocupin lohkovaiheeseen napanneen Peli-Karhujen kanssa.

10.7.2024 12:21 Naisten Korisliiga

Ebba Pekonen liittyy BC Nokia Naisiin

BC Nokia Naisten joukkue saa lisää vaihtoehtoja pelata erilaisilla viisikoilla, kun Ebba Pekonen liittyy vahvuuteen.

9.7.2024 15:13 Naisten Korisliiga

Naisten EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisväriä - Peli-Karhut suoraan lohkovaiheeseen

Peli-Karhut ei joudu EuroCupin karsintavaiheeseen, vaan joukkue etenee suoraan kovatasoisen liigan lohkovaiheeseen.

8.7.2024 14:44 Naisten Korisliiga

Espoo Basket Team lähtee nuorella kotimaisella rosterilla alkavaan Naisten Korisliiga -kauteen

EBT lähtee kauteen yhdeksän tutun pelaajan ja kolmen EBT-tulokkaan kera. Yhdeksästä tutusta pelaajasta seitsemän on EBT:n omia kasvatteja.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

17.5.2024 15:25 Pelaajat

Lotta Vehka-aho suuntaa ensi kaudeksi Saksaan

Naisten Korisliigaa Peli-Karhuissa viimeiset kolme kautta pelannut Lotta Vehka-aho on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

Näytä lisää vastaavia