Lotta Eräkangas ratkaisi trillerin voiton EBT:lle - Forssan Alulle pettymys kolmannen kerran

2.2.2019 19:19 Sarjan kärkitaistossa Peli-Karhut nujersi sarjan ykköstilaa pitävän Hyvinkään Pontevan reilusti lukemin 75-97. Honka puolestaan aiheutti HBA:lle viidennen peräkkäisen tappion ja Kouvottaret nappasivat viidennen peräkkäisen voittonsa Vimpelin Vetoa vastaan. Catz esiintyi ensi kertaa laajennetulla rosterillaan voittaen Torpan Pojat.

EBT:n Lotta Eräkangas oli ilmiömäisessä vedossa (21/5s) ja ratkaisi käytännössä jännitysnäytelmän voiton joukkueelleen. Kuva: Ville Vuorinen.

Espoo Basket Team on osoittautunut vaikeaksi vastustajaksi Forssan Alulle, sillä joukkueet ovat päässeet kauden aikana jo kolmasti naamatusten, mutta vielä Alku ei ole kyennyt kaatamaan espoolaisia. Voitto oli Alulle lauantain pelikierroksella jo äärimmäisen lähellä, mutta niin vain EBT poistui parketilta jälleen voittajana jännitysnäytelmän päätteeksi lukemin 74-71 (37-35). Voiton ansiosta EBT saa pitää sarjan kolmostilansa ja jatkaa voiton tiellä. Forssan Alun hyvä kolme ottelua kestänyt voittoputki sen sijaan katkesi, eivätkä forssalaiset päässeet kohentelemaan asemiaan sarjataulukossa. EBT:n päävalmentaja Niko Hellman oli tyytyväinen sarjapisteistä, vaikka muuten pitikin peliä melko sekalaisena: 

– Olen helpottunut sarjapisteistä. Moni pelaaja joutui pelaamaan tänään enemmän kuin normaalisti ja puolikuntoisena, jolloin helposti päätöksenteko kentällä ei ole terävimmillään. Kentällä tapahtui sekavia asioita emmekä pystyneet kontroilloimaan asioita kunnolla kummassakaan päässä. 

EBT nappasi vain pienellä erotuksella levypallot nimiinsä ja kierrätti laajemmin tuoreita jalkoja kentälle, mutta muilla mittapuilla katsottuna kamppailu joukkueiden välillä kävi erittäin tasaisena. Johtoaseman muutoksia oli yhteensä 13 ja molempien korinteko pysyi tasaisen varmana läpi ottelun kaikilla jaksoilla.

EBT pääsi lähtemään viimeiseen neljännekseen vain neljä pistettä Alkua edellä, mutta vasta kolme minuuttia ennen summeria Mia Loyd kykeni tuomaan joukkueensa tasoihin. Tästä alkoi kiivas korista koriin taistelu, mutta lopun sille teki huippuottelun pelannut Lotta Eräkangas (21/5s), jonka korille ajo vei kotijoukkueen johtoon 30 sekuntia ennen päätöstä. Alku pääsi yrittämään tasoitusta vielä pariin otteeseen, mutta lopun taktiset aikalisät yhdessä Delaney Hodginsin vapaaheittojen kanssa vesittivät forssalaisten kiivaan voittotaistelun sarjapisteiden jäädessä Espoonlahteen.

– Peli oli fyysinen ja tiukka, yksi heitto sinne tänne olisi hyvinkin voinut ratkaista pelin. Marginaalit olivat pienet tänään. Paremmalla heittopäivällä voitto olisi voinut tulla melle, joukkueen päävalmentaja Risto-Matti Rousku pohti.

Ottelun tehonainen oli tupla-tuplaan yltänyt Kamilah Jackson (21/19/5s). Jacksonin ja Eräkankaan ohella kortensa kekoon kantoi myös Delaney Hodgins (16/8).

– Ei ollut meiltä tänään paras peli, mutta olen iloinen, että pystyimme kääntämään ottelun voitoksi. Joduimme olemaan hieman kapeammalla rosterilla, kuin yleensä, eikä pelimme ollut tänään kaunista katsottavaa. Voitto kelpaa silti, joukkueen pelintekijä Lotta Vesiluoma niputti.

Forssan Alun sinnikäs taistelija Mia Loyd ei pettänyt joukkuettaan tälläkään kertaa tupla-tuplallaan (28/12/3s). Onnistumisia saivat niin ikää myös Emily Kinneston (16/8/3s) sekä Meral Bedretdin (14/5).

Ottelutilastot

Peli-Karhut näytti Hyvinkään Pontevalle kaapin paikan

Martinhallissa koettiin sangen yllättävä lopputulos, kun sarjan odotetussa kärkiottelussa kohtasivat sarjaykkönen Hyvinkään Ponteva, sekä sarjakakkonen Peli-Karhut. PeKa piti lankoja hyppysissään jo ensimmäisestä jaksosta lähtien, eikä päästänyt kotijoukkuetta johtoon missään vaiheessa. Summerin soidessa Peli-Karhut poistui parketilta ylivoimaisena voittajana ottelun päättyessä numeroin 75-97 (35-54). Kotkalaiset ovat sarjataulukossa enää kaksi pistettä Pontevaa jäljessä.

Peli-karhujen joukkueesta usea pelaaja sai pistehanansa auki heti avausjaksolla ja jo puoliaikaan mennessä vierasjoukkue oli työntänyt Pontevan käsivarren mitan päähän eron ollessa 19 pistettä. HyPon pistepankin kasvatus lepäsi vahvasti yksin Taru Tuukkasen harteilla PeKan puolustaessa tarkasti, eikä piste-ero enää kaventunut kahdella viimeisellä jaksolla.

PeKan Brooke McCartyn käsi kävi kuumana, sillä hän upotti yhdeksästä kolmosestaan peräti kuusi, ja yhteensä joukkue onnistui kaaren takaa 11 kertaa. Ponteva sen sijaan kykeni osumaan kaukaa keskelle vain kolme kertaa. Pelkkiin kaukoheittoihin ei ottelu silti ratkennut, sillä Peli-Karhut ryöväsivät selvästi myös enemmistön levypalloista. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana nyt kolmesti, mutta sarjaykkönen on kyennyt nousemaan voittajaksi vain kerran.

– Olen todella tyytyväinen. Vajaalla joukkueella, kuten kaverikin, saatiin kovia onnistumisia. Linda-Lotta teki huikean työn Brownin pysäyttämisessä. Tuukkasta emme saaneet kuriin, on hän niin huikea pelaaja. Muuten joka tilanteessa tehtiin tismalleen mitä sovittiin. Koris on korintekopeli ja jos toinen upottaa kaukoheitot 15% ja toinen liki 50%, niin kyllä siinä eroa tulee. Meillä on ollut rankkoja aikoja ja tämä voitto kyllä nostaa tunnelmaa. Pelasimme iloista hyökkäystä, jossa pallo teki töitä ja pelaajat liikkuivat. Kivaahan tämän pitääkin olla, Mäkelä iloitsi ottelun päätteeksi.

Peli-Karhujen joukkueesta kaksi pelaajaa nousi ylitse muiden. Brooke McCarty (34/4/6s) ja Brittany Starling (27/16/4s) olivat molemmat ilmiömäisessä vireessä. Hyvät lukemat taululle latoi niin ikää myös Linda-Lotta Lehtoranta (13/9/9s).

Tappiosta huolimatta Taru Tuukkanen oli ottelun tehokkain (34/9). Muut pelaajat jäivät kauas taakse Tuukkasen lukemista. Randi Brown ja Jessica January tekivät molemmat 12 pistettä, mutta leyvpallotilastot jäivät molempien osalta laihoiksi.

Ottelutilastot

Honka venytti kirvelevästi HBA:n tappiokierrettä

Tapiolan Liikuntahallissa sarjapisteistä käytiin kovaa kamppailua Tapiolan Hongan ja HBA:n välillä. Pelin ratkaisunhetket koettiin vasta viimeisen minuutin aikana ja tällä kertaa HBA joutui pettymään Hongan pitäessä kotietunsa 96-91 (41-45). Samalla Honka venytti HBA:n tappioputken jo viiden ottelun mittaiseksi.

Jos itse ottelu oli tasainen, niin olivat myös joukkueiden lähtökohdat ennen taistoa. Molemmat olivat voittaneet toisensa kaudella kerran, sarjapisteitä oli kertynyt 12 ja viimeisestä kymmenestä ottelusta molemmille oli kertynyt kolme voittoa ja seitsemän tappiota.

Ottelun kaikki jaksot olivat äärimmäisen tiukkoja, ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin kutkuttavasta 64-64 tasatilanteesta. Korista koriin taistelu kulminoitui lopulta trillerinäytelmäksi, jossa ratkaisut venyivät viimeiselle peliminuutille. Honka käytti fiksusti hyväkseen vierasjoukkueen virhetilin täyttymisen, ja vapaaheittoviivalle marssivat käänteen tekevillä hetkillä onnistuneesti Minna Mali sekä Alexyz Vaioletama, mikä ratkaisi käytännössä ottelun.

Heitot ja levypallot jakautuivat otteluparin kesken melko tasaisesti, mutta Honka pääsi yrittämään vapaaheittoja HBA:n rikkeiden seurauksena peräti 36 kertaa, joista upposi hyvällä prosentilla 29. HBA sen sijaan pääsi kokeilemaan viivalta 17 kertaa, joista tiensä perille löysi 12. Edes Hongan huolimattomuus pallon kanssa ei horjuttanut joukkueen voittotaistelua, vaikka HBA pääsikin nikkaroimaan yhteensä mehevät 27 pistettä kotijoukkueen menetyksistä.

–  Aloitettiin hyvin ja toteutettiin omaa peliä. Pelattiin aggressiivista puolustuspeliä, mutta virheitä tuli liikaa, joka johti siihen, että jouduttiin antamaan enemmän tilaa ja Hongan amerikkalaiset pääsivät pitämään pistejuhlia, Mirka Dettman summasi.

Hongan Sidney Cook merkkautti itselleen messevän tupla-tuplan (31/15), mutta ottelun tehokkaimmaksi nousi Alexyz Vaioletama (34/9/4s). Pelintekijän tontilla vakuuttavasti esiintyi myös Minna Mali (15/7/4s).

HBA:n riveistä hurjat pisteet taululle latoi monitaituri Sara Bejedi (38/6). Bejediä säesti tuttu nimi, kun Awak Kuier tyylitteli 20 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Kouvottarien viimeisen jakson rynnistys oli Vimpelin Vedolle liikaa

Vimpelin Veto kiusasi Kouvottaria aina viimeiselle jaksolle saakka kotikentällään. Vedon koneesta loppui kuitenkin bensa viimeisellä jaksolla Kouvottarien noustessa jo viidenteen peräkkäiseen voittoonsa pelin loppuessa 78-99 (39-45). ViVe joutuu tappion myötä kyntämään kolmen tappion putkessa tasapisteissä sarjassa Hongan kanssa.

Vimpelin Veto roikkui sitkeästi voittotaistelussa mukana kolmannelle jaksolle asti Kouvottarien päästessä viimeiselle neljännekselle vain kahdeksan pisteen etumatkassa. Vierasjoukkueen loppurynnistys osoittautui kuitenkin Vedolle liian kovaksi jakson päättyessä 18-31. 

Taret oli tällä kertaa tarkempi korin teossa lähietäisyyksiltä, jonka lisäksi vierasjoukkue pääsi juoksemaan pallon menetyksistä peräti 26 pistettä. Kouvottaret saivat myös melko hyvin kuriin Vimpelin Vedon tähtipelaajia Amy Griffiniä lukuun ottamatta.

Kouvottarien rivistöstä tasaisen varmaa jälkeä takoivat vahvistukset Camille Zimmerman (26/8/7s) sekä Taeler Deer (26/6/5s). Kotimaisesta kaartista kunnostautui hyvällä onnistumisella Veera Välimaa, joka lätki tulostaululle peräti 24 pistettä.

Ottelun suurimman pistetilin mätti ylivoimaisesti Amy Griffin, joka säkitti 38 koria ja repi kuusi levypalloa. Seuraavaksi eniten pisteitä tehtaili Donnaizha Fountain (16/4), mutta eniten joukkueelle levypalloja keräsi Alisia Jenkins (5/12).

Ottelutilastot

Elena Reshetko ja Karoliina Rytkönen palasivat ryminällä parketille ToPoa vastaan

Lappeenrannan Urheilutalolla ei paljoa pisteillä juhlittu Catzin voittaessa Torpan Pojat vähäkorisen ottelun päätteeksi 57-31 (33-10). Kuluneella kaudella joukkueet ovat testailleet voimasuhteitaan nyt kolmesti, joista kaksi aiempaa ottelua ovat tarjonneet jännitettävää koko peliajan edestä otteluiden päättyessä vain muutaman pisteen voittoihin. Catz nappasi selvän voiton päätteeksi kolmannen voittonsa putkeen, mutta ToPo joutuu jatkamaan sarjataivaltaan tappion myötä viiden peräkkäisen häviön rasittamana.

Catz lähti otteluun odotetulla laajentuneella rosterilla, kun joukkueen vahvuuteen olivat liittyneet Elena Reshetko sekä Karoliina Rytkönen. Kumpikaan ei tuottanut kissoille pettymystä, sillä Reshetko tyylitteli suvereenisti 13 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Rytkönen puolestaan naulasi neljästä kolmosestaan kolme heittäen yhteensä 11 pistettä. Reshetko oli tyytyväinen etenkin joukkueen puolustukseen:

– Meillä oli tänään hyvä peli. Katselin aiemmista peleistä, että meillä oli ollut hieman ongelmia puolustuksessa, mutta nyt se toimi hyvin ja kaikki olivat oikeissa paikoissa. Heitot olisivat voineet upota tänään paremmin.

Catz voitti ensimmäiset kolme neljännestä selvästi, ja heitti kaukaa paremmalla sihdillä. Varsinaisia joukkuehyökkäyksiä ei ToPo saanut ottelussa aikaiseksi. Tilastoihin kertyi koko joukkueelta ainoastaan yksi koriin johtanut syöttö, mikä näkyikin joukkueen kokonaispistemäärässä ottelun lopuksi.

Reshetkon ja Rytkösen lisäksi kotijoukkueen kokoonpanosta onnistui tuttuun tapaan Aleighsa Welch (8/15/7s) sekä Roosa Kosonen (5/9).

Torpan Poikien aikaansaavin oli Ashli Payne, joka pusersi kuusi pistettä ja kahmi 17 levypalloa. Eniten pisteitä joukkueelle taisteli Ladondra Johnson (14/7).

Ottelutilastot

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia