Muurinen siirtyy yliopistokoriksen pariin

6.5.2002 Pussihukkien miesten SM-sarjajoukkueen laituri, Kimmo Muurinen, 21, vaihtaa Suomen maisemat uusiin. Hän on saanut neljän vuoden täyden koripallostipendin Arkansas-Little Rockin yliopistoon, jonne Muurinen siirtyy jo ensi kaudeksi.

Samalla Pussihukkien menestyksekäs nuorten pelaajien kasvatusprojekti, jonka tarkoituksena on kehittää lupaavien nuorten pelaajien taitoja ja auttaa heitä eteenpäin urallaan sekä opintojen että koripallon parissa, saa jälleen jatkoa. Aikaisemmin Pussihukista yhdysvaltaisiin yliopistoihin ovat siirtyneet Michaela Moua, Maria Tasa, Elina Pasola, Mia Parviainen, Jani Hiltunen, Daniel Jansson, Jouni Eho ja Jenni Laaksonen.

202-senttinen Muurinen siirtyi Pussihukkiin kaudeksi 2001-2002 kasvattajaseurastaan Panttereista. Vuoden tulokkaaksi 2001 valittu Muurinen keräsi kaudella 2001-2002 runkosarjan ottelukeskiarvoikseen 9,3 pistettä ja 4,2 levypalloa 20,9 minuutissa. Hän oli lisäksi PuHu:n 22-vuotiaitten SM-kultaa voittaneen joukkueen tukipilareita ja hän kuuluu myös Suomen miesten maajoukkuerinkiin. Muurisen tulevan opinahjon joukkue, UALR Trojans, sijoittui toiseksi Sun Belt -konferenssissa viime kaudella. Joukkue on menettänyt vain yhden senioripelaajan, ja toista kauttaan joukkueen päävalmentajana toimiva Porter Moser on pestannut Muurisen lisäksi kaksi muuta uutta pelaajaa joukkueeseen.

- Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme joukkueeseemme Kimmon tasoisen taitavan ja monipuolisen pelaajan. Kimmo on erinomainen heittäjä, jonka lisäksi hänellä on nopeat jalat ja hän pystyy myös ajamaan korille, kertoi joukkueen apuvalmentaja Joe Harge.

- Sarjassamme useimmat hyvät heittäjät ovat Kimmoa lyhyempiä, joten uskomme hänen luovan match-up -ongelmia vastustajien puolustukselle. Uskomme myös, että Kimmo pitkine käsineen auttaa kehittämään meidän puolustustamme, Harge jatkoi.

Trojansien kehitys on ollut noususuuntaista viime vuosina: Koululle rakennettiin muutamia vuosia sitten uusi, uljas areena, joka vetää noin 18 000 katsojaa. Uudella areenalla on jo pelattu NBA pre-season -pelejäkin. Ja toisin kuin useimmissa I divisioonan muissa kouluissa, Little Rockissa ei pelata amerikkalaista jalkapalloa, joten koripallo saa nauttia "parrasvaloista" lähes yksinään. Valmentaja Porter Moser on nouseva tähti nuorten valmentajien keskuudessa, ja hän on kasannut nuoren ja erityisen urheilullisen joukkueen. Eräs myös hieman epätavallinen piirre hänen ensimmäisenä vuonna värväämistään viidestä pelaajasta on se, että neljällä heistä on takanaan erinomaisen menestyksekkäät high school -opinnot.

Muurinen kävi viime tammi-helmikuun vaihteessa tutustumassa Arkansas-Little Rockiin ja tulevaan joukkueeseensa. Hän ehti myös tehdä hieman tuttavuutta uusien joukkuetovereittensa kanssa yhteisen illanvieton aikana.

- Trojans on nuori ja lupaava joukkue, jossa on paljon potentiaalia. Joukkueen päävalmentaja on nuori ja energinen tyyppi, joka elää täysillä mukana joukkueen tapahtumissa ja kannustaa kaikkia yrittämään parhaansa, Muurinen kertoi.

- Arkansas-Little Rockissa on parhaillaan meneillään kova korisbuumi, ja matseissa käy paljon väkeä. Lähden uusien haasteiden pariin ihan nöyränä ja ilman suurempia paineita. Tarkoituksena on oppia uutta joka päivä - niin koripallon parissa kuin opintojen sarallakin. Tutkinto on ihan yhtä tärkeä tavoite kuin koripallotaitojen kehittyminenkin, jatkoi Muurinen tulevaisuuden suunnitelmistaan.

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

19.7.2024 15:07 Susijengi

Alexander Madsen Espanjan liiganousija Lleidaan

Jo viime keväänä ensituntumaa Espanjan ACB-liigasta CB Andorran paidassa saanut Susijengin valkealaislähtöinen luottosentteri Alexander Madsen, 29, pelaa Espanjassa myös tulevalla kaudella. 208-senttisen Kouvolan Poikien kasvatin on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäistä kertaa seuran historiassa pääsarjatasolle kohonnut Lleida CE.

18.7.2024 10:58 Susijengi

Edon Maxhuni kaksivuotisella sopimuksella SIG Strasbourgiin

Ranskan Pro A:n suomalaisjoukkueen kruunua edelliset vuodet kantanut SIG Strasbourg luottaa tulevinakin kausina sinivalkoiseen osaamiseen. Viime kaudella Le Portelin Pro A:n pudotuspeleihin johdattanut Susijengin pelinrakentaja Edon Maxhuni, 26, on solminut seuraavat kaksi kautta koskevan sopimuksen strasbourgilaisjoukkueen kanssa.

12.7.2024 12:05 Susijengi

Perttu Blomgrenin ura jatkuu Balkanilla, uusi seura KK Bosna

Viime kaudella Slovenian liigaa ja Adrianmeren kakkosliigaa Helios Domzalen paidassa pelannut Lapuan Kobrien kasvatti Perttu Blomgren, 22, jatkaa uraansa Balkanilla. Blomgrenin uusi seura on kovin satsauksin tulevaan kauteen lähtevä perinteikäs bosnialaisseura KK Bosna, joka tähtää kaudella niin Bosnian liigan kuin Adrianmeren kakkosliigankin mestaruuksiin.

11.7.2024 12:34 Susijengi

Severi Kaukiaiselle jatkosopimus BC Kalev/Cramoon

Viime kaudella Viron suurseuran BC Kalev/Cramon kanssa Viron cupin ja kansallisen liigan mestaruudet voittanut sekä Viron-Latvian-liigan finaaliin edennyt Kotkan Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 185 cm ja 26 vuotta, on solminut tulevaa kautta koskevan jatkosopimuksen tallinnalaisjoukkueen kanssa.

11.7.2024 12:17 Susijengi

Olivier Nkamhoua NBA:n kesäliigaan Portland Trailblazersissa

Susijengin avainpelaajiin vasta päättyneissä Valencian olympiakarsinnoissa kuulunut Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, edustaa Portland Trailblazersia NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa. Samaan aikaan Petteri Koponen on aloittanut valmennusurakkansa San Antonio Spursissa NBA:n kesäliigassa.

8.7.2024 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo NBA:han Memphis Grizzliesin apuvalmentajaksi

Viime vuosina kansainvälisen koripallon eliittivalmentajien joukkoon tehnyt, Eurocupin ja FIBA Mestarien Liigan mestariksi joukkueensa valmentanut Tuomas Iisalo 41, siirtyy NBA:n Memphis Grizzliesin valmennusjohtoon pelikaudeksi 2024-25. Loviisalaislähtöinen Iisalo on ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja NBA:ssa koskaan.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

Näytä lisää vastaavia