Maurizio Pratesi vahvistamaan Tarmoa

20.5.2003 Suomen koripallomaajoukkueen vakiokalustoon lukeutuva Maurizio Pratesi siirtyy SM-Koriksessa pelaavan porvoolaisjoukkue Tarmon miehistöön. Tuore sopimus on kaksivuotinen. Viime kaudella Pratesi oli voittamassa Suomen mestaruutta Hongan riveissä.

Ennen paluutaan Suomeen 190-senttinen ja 28-vuotias Pratesi pelasi viisi kautta ulkomailla Ruotsin ja Saksan liigoissa. Pratesin sopimus Tarmon kanssa pitää sisällään pykälän, joka mahdollistaa miehen siirtymisen takaisin ulkomaille.  

Parin viimeisen kauden ajan Pratesi on kärsinyt selkävaivoista. Kuluneella kaudella hän oli muutamaankin eri otteeseen sivussa kipeän selkänsä vuoksi. Pratesi kävi kauden jälkeen hakemassa helpotusta vaivoihinsa leikkauspöydältä.  

- Operaatio oli onnistunut. Tulevat kuukaudet tulevat näyttämään, tuottiko se toivotun tuloksen. Se on kuitenkin varmaa, että pääsen vähintään samaan kuntoon, kuin missä olin kuluneella kaudella, kertoi parhaillaan kissamaisen kepeällä pelityylillä kentällä viilettävä Maurizio Pratesi.  

Pratesilla on käynnissä selän kuntoutus. Kevyen lajiharjoittelun hän saa aloittaa kesäkuun puolivälin jälkeen. Sillä välin hän matkaa Jamaikalle tapaamaan siellä asustavaa isäänsä. Pratesin silmissä kiiltää täyteen pelikuntoon pääseminen kesän aikana, joka mahdollistaisi parhaimmillaan hänen esiintymisensä elokuussa Suomi-paidassa, kun maajoukkue isännöi Tampereella huipputurnausta.  

- Ensisijainen tavoite on, että pääsen takaisin kuntoon ja pelaamaan terveenä. Porvoo on organisaatio, jonka taustat ovat kunnossa, kaupungissa on koripallobuumi meneillään ja Tom Johnson on hyvä valmentaja, jonka tunnen jo Saksan-vuosiltani, luetteli Pratesi syitä siirtoonsa korostaen samalla, että hänen lähtöönsä Hongasta ei liity minkäänlaista dramatiikkaa.  

Pratesi oli kuluneella kaudella mukana Hongan 27 SM-runkosarjan ottelussa, joissa hän tehtaili keskimäärin 12,0 pistettä. Pudotuspeleissä Pratesin pistekeskiarvo kohosi 14,1 ”pinnaan”, jotka hän heitti erinomaisilla heittoprosenteilla (kakkoset 67,3 %, kolmoset 44,4 %). Kausi päättyi kuitenkin varvasvammaan, joka piti miehen sivussa käytännössä katsoen kolmesta viimeisestä SM-finaalista.  

Urallaan Pratesi on pelannut 38 miesten ja 24 nuorten maaottelua. Tuoreen Suomen mestaruutensa lisäksi Pratesi on saavuttanut kahdesti hopeaa Saksan Bundesliigassa.  

”Maltillista kehitystyötä”

Pratesin sopimuksen lisäksi Tarmo on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa Mikael Holmeen, Petter Lahtisen, Roni Leimun, Mikko Pakkasen, Petri Urosen sekä valmentaja Tom Johnsonin. Joukkue havittelee vielä muutamaa isokokoista suomalaispelaajaa. Vasta tämän jälkeen Tarmo päättää mahdollisesta ulkomaanavusta.  

Porvoossa uskotaan Maurizio Pratesin tuovan lisäpiristettä jo varsin viriiliin koripallotoimintaan.  

- Olemme nyt maltillisesti rakentaneet kolmen vuoden ajan iskukykyistä joukkuetta sekä koko organisaatiota kaikilla tasoilla. Menee vielä jonkin aikaa ennen kuin pääsemme nauttimaan juniorityömme hedelmistä edustusjoukkueen parissa. Pratesi on erinomainen joukkuepelaaja ja roolihahmo niin toiminnassamme mukana oleville nuorille kuin joukkueen sisälläkin. Näin hänen liittymisensä Tarmon joukkueeseen tukee pitkäjänteistä kehityssuunnitelmaamme, iloitsi Tarmon joukkueenjohtaja Mikko Hirvonen.  

Kuluneella kaudella Tarmo sijoittui sarjanousijana SM-Koriksessa kymmenenneksi. Joukkue oli pitkään kiinni pudotuspelipaikassa, joka karkasi lopullisesti vasta SM-runkosarjan päätöskierroksella. 

Asiat

 
22.7.2024 10:38 Susijengi

Nkamhoua pisti tuulemaan kesäliigan päätösottelussa

Susijengin nuorta kaartia edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai runsaasti peliaikaa Portland Trailblazersin paidassa NBA:n Las Vegasin kesäliigan päätösottelussa. Nkamhoua käytti 24 peliminuuttiaan tehokkaasti kirjaamalla viiden pisteensä kylkeen kuusi levypalloa, kolme syöttöä, yhden riiston ja peräti kuusi blokkia.

22.7.2024 10:32 Nuorten EM-kilpailut

Viljami Vartiainen valittiin 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisojen tähdistöviisikkoon

Eilen päättyneissä 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomen Viljami Vartiainen valittiin turnauksen tähdistöviisikkoon. Suomi sijoittui kolmanneksi ja nousi ensi kesäksi A-divisioonaan.

22.7.2024 10:00 Nuorten MM-kilpailut

Italia Sudenpentuja parempi 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen päätösottelussa – ”Isossa kuvassa teimme historiaa”

Suomen 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat Meksikossa päättyivät tappioon Italialle 64-73 (26-40). Suomi sijoittui historiallisesti kahdeksanneksi, mikä on Sudenpentujen kaikkien aikojen korkein sijoitus MM-kisoissa.

21.7.2024 21:41 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaille tytöille käsittämätön 49 pisteen kotivoitto Kroatiasta Susi Training Centerissä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkaa erinomaisesti alkanutta maajoukkuekesäänsä, kun Sudenpennut kairasi komean 95-46 (46-29) -voiton Kroatiasta Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat pojat taas hävisivät vieraissa Puolalle.

21.7.2024 21:10 Nuorten EM-kilpailut

Nousu A-divisioonaan! Suomen 20-vuotiaat miehet kolmanneksi B-divisioonan EM-kisoissa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue juhli kolmatta sijaa ja täten myös nousua A-divisioonaan ensi kesäksi, kun Sudenpennut voitti Romaniassa pidettävissä B-divisioonan EM-kisojen päätösottelussaan Alankomaat 73-56 (43-28).

21.7.2024 17:14 Susijengi

Remu Raitanen Slovakian pääsarjaan suuren roolin perässä

Susijengiä Valencian olympiakarsintaturnauksessa edustanut ToPo Juniorien kasvatti Remu Raitanen, 26, on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaisen BC Prievidzan kanssa. Viime kaudella Slovakian liigan välieriin edennyt BC Prievidza pelaa ensi kaudella myös Alpe Adria Cupia ja osallistuu FIBA Europe Cupin karsintoihin.

21.7.2024 09:34 Nuorten MM-kilpailut

Australia liian kova Suomelle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen toiseksi viimeisessä pelissä

Meksikossa pidettävissä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa Suomi hävisi Australialle 78-61 (42-33). Suomi pelaa täten sijoista 7-8 jo tänään 21:00 Suomen aikaa Italiaa vastaan.

20.7.2024 21:21 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaille miehille tappio kisaisäntä Romanialle – ottelupallo A-divisioonanousuun Kreikkaa vastaan

Romaniassa pidettävissä 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Sudenpennut hävisi välierissä kisaisännille 72-77 (29-26). Suomi pelaa täten pronssiottelussa huomenna ja voitolla Sudenpennut nousee A-divisioonaan ensi kesäksi.

20.7.2024 10:45 Susijengi

Olivier Nkamhoualle avausminuutit ja -pisteet NBA:n kesäliigassa

Portland Trailblazersia NBA:n Las Vegasin kesäliigassa edustava Olivier Nkamhoua, 24, sai ensimmäisen kenttäkomennuksensa kesäliigapelissä lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Trailblazersin kohdatessa Charlotte Hornetsin. Nkamhoua käytti vajaat viisi peliminuuttiaan tehokkaasti upottamalla kahdeksan pistettä ja hakemalla kaksi levypalloa.

20.7.2024 10:38 Susiladies

Sara Bejedi sopimukseen unkarilaisen Euroliiga-karsija KSC Szekszárdin kanssa

Florida Statessa keväällä NCAA-uransa päättänyt Sara Bejedi, 24, on tehnyt sopimuksen unkarilaisen KSC Szekszárdin, joka karsii syksyllä pääsystä Euroliigaan. Bejedi oli yksi Susiladiesin kesän otteluiden avainpelaajista ja kerännyt tähän mennessä 16 ottelua naisten maajoukkueessa.

Näytä lisää vastaavia