Lehtoranta jääti Alun Forssassa, Sten blokkasi HoNsUn kärkinelikkoon

9.3.2013 Naisten SM-sarjan lauantain kierroksella nähtiin kahden huippuvireisen suomalaistakamiehen kohtaaminen, kun Alun Henna Salomaa ja PeKan Linda Lehtoranta upottivat kumpikin 29 pistettä. Pidemmän korren vei Lehtoranta, jonka koreilla PeKa vei pisteet Forssasta 90–97 (46–48). HoNsUn Minna Sten sivusi Hyvinkäällä naisten SM-sarjan yhden ottelun kaikkien aikojen blokkiennätystä.

Linda-Lotta Lehtoranta upotti Alun Forssassa viime hetken koreillaan.

Minna Sten blokkasi jälleen itsensä SM-sarjan historiankirjoihin.

Anni Mäkitalon Catz nujersi BC Nokian kolmosillaan.

Rosetta Adzasun Keravan Energia Team lähenee pudotuspelipaikkaa.

Jordan Murphreen haamuheitto toi Hongan voittoon Turussa. Kuvat: Kai Kilappa, HoNsU & Francois Perthuis.

Alku oli lähellä katkaista Peli-Karhujen yhdentoista ottelun voittoputken lauantaina Forssassa. Jari Marjamäen suojatit johtivat vielä runsaat kolme minuuttia ennen pelin loppua lukemissa 88–82.

Kotkalaiset saivat kuitenkin ottelun edetessä Alun hyökkäyspelaamisen kuriin ja nousivat väkisin hyökkäyslevypalloista nostetuilla koreilla kahden pisteen päähän. Viimeisellä puolitoistaminuuttisella valokeilaan nousi PeKan Linda-Lotta Lehtoranta, joka upotti perättäiset kolmoset sekä kaksi vapaaheittoa kotkalaisten viedessä jakson 8-0 ja petaamalla 90–97 (46–48)-voittonsa.

Peli-Karhujen kahdennentoista peräkkäisen voiton tehohahmo oli Linda-Lotta Lehtoranta (29/1), joka onnistui kaaren takaa neljästi ja vapaaheittoviivalta 11 kertaa. Myös Korinne Campbell (19/16/3 riistoa) ja Shenita Landry (18/9/3 riistoa) pelasivat väkevät minuutit.

Henna Salomaa (29/5/4 syöttöä) oli Alun ykköstykki. Melissa Lechlitner (20/4/4 syöttöä) ja Secily Ray (17/15) onnistuivat myös.

Sten blokkasi HoNsUlle voiton

Historiankirjat havisivat Hyvinkäällä, kun vahvaa kevätkautta pelaava HoNsU nujersi kotijoukkue Pontevan pistein 68–69 (35–34).

HyPo johti yllätyksellisesti HoNsUa neljännen jakson viimeisen minuutin alussa pistein 67–63. Hyvinkääläiset eivät kuitenkaan kyenneet pitämään johtoaan, kun Nia Jackson, Titta-Riina Lepistö ja Brandi Davis veivät jyväskyläläiset pisteen johtoon.

HyPolle jäi vielä kaksi tilaisuutta yrittää voittokoria, mutta Natalie Dayn ja Phebe Smithin heitot pysähtyivät HoNsU-sentteri Minna Stenin käsiin. Sten teki ottelussa historiaa blokkaamalla hurjat yhdeksän vastustajan heittoa, joka sivuaa naisten SM-sarjan kaikkien aikojen korkeinta yhden ottelun blokkimäärää. Edellisen kerran yhdeksään blokkiin ylsi Hongan Lisa Oldenburg syyskuussa 2000.

Stenin (21/7/9 blokkia) lisäksi Nia Jackson (16/5/3 syöttöä) ja Titta-Riina Lepistö (14/8/3 syöttöä) kuuluivat HoNsUn ratkaisijoihin. Natalie Day (30/17) ja Phebe Smith (17/15) tekivät kaikkensa HyPon voiton eteen.

HoNsU jatkaa SM-sarjan jaetulla neljännellä sijalla Hongan kanssa.

Catz vahvasti kiinni kärkisijassa

Lappeenrannan Catz kirjautti jo 13. perättäisen voittonsa, kun BC Nokia kaatui Lappeenrannan Urheilutalolla murskalukemin 108–65 (57–33).

Catzin täsmäase oli hurja kaukoheittopeli. Jelena Reshetko (18/9/5 riistoa) ja Alexandria Anderson (17/8/5 riistoa) takoivat koreja lähietäisyyksiltä, mutta Katja Summala (18/5) johti kotijoukkueen pommitusta kaaren takaa.

Summala ja Hanna Vapamaa (12/7/2 blokkia) osuivat kumpikin neljästi, Lotta Aaltonen (13/1) kolme kertaa, Anni Mäkitalo (6/0/6 syöttöä/3 riistoa) kaksi kertaa ja Chandrea Jones (16/5/5 riistoa) kerran.

BC Nokiasta Katri Menna (14/3) upotti korkeimmat pisteet ja Nina Hyvärinen (10/10/3 riistoa) naulasi tupla-tuplan.

Kun SM-runkosarjaa on kolme kierrosta pelaamatta, Catz johtaa sarjaa 25 voitollaan vanavedessään 23 voiton PeKa. Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran runkosarjan viimeisessä ottelussa.

Keravalaisten vahva alku liikaa Huimalle

Keravan Energia Team jatkoi taisteluaan pudotuspeliviivan tuntumassa löylyttämällä Äänekosken Huimaa kotikentällään pistein 86–75 (46–28).

Peli ratkesi käytännössä jo ensimmäisillä minuuteilla, kun keravalaiset naulasivat taululle lukemat 19-2 Rosetta Adzasun, Roosa Lukkarisen ja Earlysia Marchbanksin johtaessa marssia kolmosillaan. Huima ei ennen neljättä jaksoa päässyt enää kiinni pelitapahtumiin.

Adzasu (24/4/8 syöttöä/5 riistoa) ja Marchbanks (18/16/5 syöttöä) olivat hurjalla pelipäällä. Huimalta huutoon vastasi Swayze Black (22/12/2 blokkia).

Keravalaiset vahvistivat asemiaan SM-sarjan kahdeksannella sijalla oman voittonsa ja Turun Riennon tappion myötä. Huima on jo ehtinyt varmistaa oman pudotuspelipaikkansa.

Murphreen haamuheitto toi Hongalle voiton Turussa

Turussa Riento ja Honka taistelivat sarjapisteistä viimeiselle sekunnille asti. Pudotuspelipaikkaa havitteleva Riento joutui kuitenkin myöntämään pudotuspelien kotiedusta pelaavat espoolaiset paremmikseen pistein 70–72 (26–38).

Honka oli ratkaista ottelun jo toisella jaksolla, joka kirjattiin espoolaisille 12-26. Riento kuroi pelin tasoihin neljännellä jaksolla, kunnes Jordan Murphreen viime hetken haamuheitto ratkaisi vierasvoiton.

Ottelun tilastotietoja päivitetään Basket.fi:hin myöhemmin.

Lisätietoja: Naisten SM-sarja

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.